Selamlar, yaklaşık 4-5 yıldır fitness yapıyorum ilk 1 sene protein almadığım için gelişim gösteremedim. Yani bilgisiz bir şekilde spor yaptım ve maalesef sonu hüsran oldu. Sizin bu konu hakkında bilgi sahibi olmanız güzel. Sizin gün içerisinde yaklaşık 80-85 gr protein almanız gerekiyor. En basitinden şöyle yola çıkalım, 100 gram tavuk yaklaşık 25gr protein içerir. 100 gram çerez 20-25gr arası protein içeriyor. Mercimek köfte, yeşil mercimek, yumurta vs bu besinlerinde protein değeri oldukça yüksek. Ben gün içerisinde yetersiz protein alırsam protein tozu içiyorum. Hiçbir zararı yok endişe edilecek bir şey yok. Doktora ara sıra kontrollerimi yaptırıyorum ve bütün değerlerimin normal olduğunu, protein tozu konusunda endişe etmemem gerektiğini söylüyor. Sizde Google’dan protein değerleri yüksek besinlere göz atabilir, zevkinize göre beslenebilirsiniz. İyi sporlar. :)
Ben gün içerisinde o kadar şey yemiyorum o yüzden o kadar protein de almıyorum muhtemelen bence max 60 gram protein alıyorumdur ben. eğer bu yeterli ise böyle devam edeyim.. :) protein tozu da 450 den fazla olmazsa daha iyi olur benim için etkisi önemli
Şimdi senin amacın nedir? Yağ yakmak mi kas yapmak mı? Yağ yakmak istiyorsan 1x protein bile yeterli! Ama kas yapacağım karın, kol, bacak kaslarım belli olsun diyorsan x 2.5'a kadar günlük protein alman gerekebilir! Bu işi profesyonel yapmayacağım diyorsan günlük 50gram protein dahi sana ilk 1 yıl yeter! Şimdi protein nasıl alırım o konuya geçelim!
Proteinli besinler neler? Besinlerin 100 gramda ne kadar protein içerdiğini yazıcam;
1-) tavuk 27 gram protein 2-) kırmızı et 29 gram 3-) soya 36 gram protein 4-) kuru fasulye 24 gram 5-) nohut 19 gram protein l 6-) yumurta (adet) 7,3gram protein
Bunları tek tek yazmak baya uzun sürecek! Ancak sen google a örnek olarak tavuk protein yaz google sana protein miktarını gösteriyor! Google göstermezse fitekran dansitesi detaylı olarak gösteriyor. Takıldığın bir konu olursa sorabilirsin...
Ilk 6ay takviye almadan büyümek mümkün! Sonraki zamanlarda profesyonel beslenmek şart! Zaten ilk 6 aydaki vucudundaki değişim %80 seni tatmin edecektir! Yüzünün şekli bile daha çekici olacaktır!
Ben yarın yazmaya devam edicem burdan çok bilgilendirici ve açıklayıcı evet, evett katılıyorum spor yapanların yüzü değişiyor diye düşünüyordum demek ki bu bir gerçekmiş 🤔🙂😌😏😂
Spor yapınca ve ya diyet yapınca vücuddaki ödem miktarı düşer. Ödem seviyesi düşünce en çok 2 yerde belirti verir! Biri göbek diğeri ise yüz hatları! Ödem seviyesi düştükçe insan vücudu daha hoş görünür.
Kaslarının kütlesi artması için doğru antrenman yapman lazım 🙄 spor hocan var mi? Spor yaparken profesyonel bir sekilde yapman lazim! Eger dogru yapıyorsan büyük ihtimalle yağdan ve ödemden kaybedip kastan kazanıyor olabilirsin. Ben ilk spor yaptığım sıralar çok yavaş kilo alıyordum. Spora başlamadan önce 4 kilo ödem vardı 4 Ayda 0.3 kg ödeme düştüm ve yağ oranın %15 iken %10,2 ye düşmüştü. Kilom 64 tü 4 ayda 6 kilo anca almistim 😅 şu an 73 kiloyum 78de kilo almayı bırakırım gibi 🙄
Spor hocam yok kendim yapıyorum.25. günüm bugün kilo almak istiyorum tabii anıden de olmasına gerek yok.. düşündüm ki günlük almam gereken proteini karşılaşmadığım için kilo alamıyor olabilir miyim? 83 gram protein almam gerekiyorsa ben 50-60 alıyorumdur ilk aylarda bu sorun olur mu?
You tube den tammy hembrow gibi fitness videolarına sahip kişilerin videolarını uyguluyorum. :) yani anladığım kadarıyla ilk sene proteini yetersiz almam gelişmeye engel değil?
Hayır yok... siz o konuda yardımcı olabilir misiniz? Biliyor musunuz dünden dolayı çok moralim bozuk.. dün bir paket cips yedim ve gece sporumu yapar yapmaz yorgunluktan uyuya kalmışım.. ayrıca dün hiç protein alamadım nerdeyse hiiççç...
merhaba, ben kilo vermek için fitnessa başladım. kilo vermek için 1x protein yeterli demişsiniz yani ağırlığımda her kiloya bir gram şekilde protein mi almam gerekiyor?
Kas çalışıp, vücut için sıkı antreman yapıyorsan gerekli ama niyetin sağlıklı bir vücut ise her zaman yediğinden biraz daha fazla protein alıp, yediklerine dikkat etmen yeterli gelir zannımca.
Protein tozu konusunda endişelerim de var Çok garip söylemler var.. Ayrıca marka önerisi falan da almam gerekir güvenilir birinden bilgim yok o konuda araştırmam gerekte ışte. Bide aromalı protein tozları var daha mi iyi. Cinsiyete göre marka değişikliği önemli mi falan.
Protein tozları (peynir altı sularından) yapılır. Zararı yoktur. Senin öğrendiklerin yanlış bilgiler. Whey protein iyidir. Ne zamandır fitness yapıyosun, boy kilo (bki), haftada kaç gün yapıyosun gibi kriterler var.
Ana Sayfa > Diyet & Beslenme > Sorular > Fitness yapan birinin beslenmesi nasıl olmalı? Her gün neler yemeli ve protein alımı hakkında bilgi verir misiniz?