Hindi eti , kırmızı et veya tavuk göğsü iyi bir seçenek burada. Sabah kahvaltısında ben genelde yulaf ve yumurta yerim. Öğlen tavuk göğsü pirinç ve yeşillik tüketiyorum. Öğleden sonra 5 gibi hindi veya tavuk göğsü pirinç tüketirim. Son öğünde idmandan sonra bu saydıklarımdan birini tüketirim. Supplement mutlaka kullanıyorum çünkü çalıştığım yer sporcu gıdaları satan bir firma o yüzden avantajlıyım
Birincisi protein eksikliğini tamamlar. Bazıları güç artışı enerji verir. Bazıları kilo ve hacim sağlar bazıları ise yağ yakar. Farklı farklı ürünler var her birinin görevi de farklı
Daha yeni gördüm kusura bakma. Bir çok marka var kullandığım , kas gelişimi protein eksiğimi ve enerjimi yerine getirmesi için kullanıyorum supplementleri. Genelde myprotein optimum kullanırım
Bal süt tüketimi yapabilirsin imkanın varsa içine badem de koy
Yumurta mutlaka tüket en az 1 öğünde 5 tane ye
Sabah kahvaltısında tahinpekmez tüket peynir veya lor tüker
Akşam yemeğinde tavuk eksik olmasın tavuğu but şeklinde değil küçük parça ayıklayarak konulabileceği yemeklere 200-300 gram tavuk olcak şekilde üstüne baharat niteliğinde dök ve karıştır
Fıstık başta olmak üzere tüm yemişler ve hepsi çiğ. Tüm süt ürünleri ama yağ oranları düşük. Tüm et ürünleri. Bakliyatların mercimek gibi proteinden zengin olanların tamamı.
Tüketilebilir.
Bunların yanı sıra bol sıvı ve yeşillik tüketilmelidir. Şeker sporcuya düşmandır, armut ile elmanın glisemik indeksinden bihaber kişilerin gelip de bgal önerisinde bulunmasına güldüm ben sadece.
Yani illaki şekerli şeyler de olacak hayatımızda. fitness model de değiliz ki. Bal şekerli olsa bile oldukça faydalıdır sadece sporla bağlantısını kuramamıştım. .