Yeni yılda spor yapmak istiyorum. Oyle ağır sporlar yapamam hafif, kendime uygun hareketler yapmayi düşünüyorum. Biraz hareketsizligim gitsin, vucudum rahatlasin diye. Zaten rahatsızlığım var oyle hoplayip ziplayamam, ip falan atlayamam.
Yine bu rahatsizliktan dolayı kas ağrılarım var normalde de. Doktoruma da bu sikayetlerimi soyledim ama bu rahatsizlikta agrilarin olur diyor sadece. Zaten gunluk olarak agrilarim varken bir de spordan sonraki ağrıları cekmek istemiyorum.
Bu spordan sonraki ağrilari/hamlığı en aza nasıl indirebilirim? Ya da hic ağrımayacak hale nasıl getirebilirim? Neler iyi gelir? Bu hamlık işini çözmezsem spora baslamamayi dusunuyorum cunku. Zaten normalde 7/24 ağrı cekerken bir de ustune spor ağrısı çekemem. Eger varsa bu agrilarin önlemi onu uygulayayim yoksa baslamadan bitirmeyi dusunuyorum bu spor işini.
Yine bu rahatsizliktan dolayı kas ağrılarım var normalde de. Doktoruma da bu sikayetlerimi soyledim ama bu rahatsizlikta agrilarin olur diyor sadece. Zaten gunluk olarak agrilarim varken bir de spordan sonraki ağrıları cekmek istemiyorum.
Bu spordan sonraki ağrilari/hamlığı en aza nasıl indirebilirim? Ya da hic ağrımayacak hale nasıl getirebilirim? Neler iyi gelir? Bu hamlık işini çözmezsem spora baslamamayi dusunuyorum cunku. Zaten normalde 7/24 ağrı cekerken bir de ustune spor ağrısı çekemem. Eger varsa bu agrilarin önlemi onu uygulayayim yoksa baslamadan bitirmeyi dusunuyorum bu spor işini.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
O ağrıları direkt geçiren bir tedavi yok. Ağrıyı azaltan ek tedavi ve masaj yaptırabilirsiniz. Sıcak duş da iyi gelmektedir.
Bu ağrıları gidermek adına asıl alınacak önlem, spora uzun süre ara verildikten sonra set sayısı ve zorlayıcı egzersizden kaçınılmasıdır. Bunun için de öncelikle aerobik kapasitenizi arttırmalısınız.
Vücudu alıştıra alıştıra yeni egzersiz düzenine adapte etmek gerekiyor.
Aerobik egzersizlerin başında hızlı adımlarla yürüme ve koşma gelmektedir. Ciğerlerimizi iyice açtıktan sonra hafif ve zorlayıcı olmayan egzersiz veya ağırlıklarla kolaydan zora aşamalı bir şekilde ilerlemeniz sizin bu tarz ağrılardan korunmanız da büyük önem arz etmektedir. 1 hafta 10 içinde geçecektir.