O kadar çirkin şeyler çıktı ki ortaya son birkaç günde. Sırf şort giyiyorlar diye konuşan şarlatanlar mı istersin, kaptanın tarihi fotosunu siyasileştirenler ve kadın düşmanlığını onun üzerinde Twitter'dan yayanlar mı istersin ya da millet çin başarısını kutlayınca hemen olumsuz konuşanlar mı istersin.. bu kızların kulağına geliyor bunlar, biz heyecanlanıyoruz her maç öncesi; bir de onları düşünün. Milli takım forması giymek aslında büyük bir yük. Tüm federasyon ve olimpik komite takipte. Tüm bu stres yetmezmiş gibi sanal linç bu kızların modunu düşürüyor. Vnlde de yaşanmıştı benzer senaryo. Bi salsalar keşke, bi malzeme haline getirmeseler hakaret etmeseler keşke.
Hepsi de nasıl genç. Olimpiyatta voleybol kadın takımları arasında en genç takımız. Gençler, çevikler, istekliler. Hep desteklesek keşke, böyle şarlatanlar türemese hemen.
Bi de sorsan herkes spor yorumcusu.. hemen diyorlar ki naz çöp, Hande çok kötü. Bi siz biliyorsunuz zaten mk. Guidetti hiç düşünemedi bunları ama siz 20 dakika çekirdek çitleyip maç izleyip çözdünüz hemen bravo.
Cinsiyetçilik yapmak değil amacım yanlış anlamayın. Ama futbolda bu sene dilediğini alamayan fanatik erkekler voleybola sardı. Her bi haltı futbolla karşılaştırıyor (YouTube , ekşi sözlük gibi yerlerde maç yorumlarına bakarsanız görürsünüz) Lütfen Türk futbolunun o fanatik , görgüsüz kültürünü bu mecraya sürüklemeyin. Birincisi voleybol böyle bir kültür değil. İkincisi kızları olumsuz etkiliyor ne zaman böyle olaylar olsa.
Fikrimi sorarsan, ben gurur duyuyorum. İtalya da yaşayan arkadaşım var , festival gibi takip ediyorlar mesela bu maçları. Şirketim Çin merkezli, orası ayrı bir kültürde zaten. Çok coollar olimpiyatla alakalı. Atıp tutmayı çok iyi biliyorsunuz ama bilmediğiniz gidip görmediğiniz ülkeler hakkında çok güzel atıp tutuyorsunuz. Türkiye de başarılı bir sporcu olsan dahi, kadın olmanın zulmü değişmiyor. Sen gidip olimpiyatlarda son şampiyonuna monster block yap, çabala. Maçtan sonra en öne çıkan haberin giydiğin şortun olsun. Kaderin bu çünkü bu Ortadoğu çukurunda..
Geçen gün İran kadın voleybol takımının maçını izledim. İçin ürperdi. Çünkü geleceği gördüm. Diyeceklerim bu kadar.
tamamen odaklanamadıklarını düşünüyorum. Çin maçındaki seriyi hiç tutturamadılar, zaten bir iki kere doğru düzgün öne geçtiler, italyanın da çok iyi olduğunu düşünmüyorum onların da düştüğü sırada yükselişe geçebilirlerdi. oyuncu değişiklikleri sık oldu bu da motivasyonu bozdu dikkat dağıttı giren çıkan kendini veremedi oyuna. ebrar gibi skorer oyuncuların da gününde olmaması kötü etkiledi. yine de tebrikler ellerinden geleni yaptılar, önümüzdeki maçlarda şansımız boş olsun ve alnımızın akıyla çıkalım. başarılar #fileninsultanları
Maçı izledim. İtalya güçlü değildi biz oynayamadık. Sonuçta yenildik. Nasıl yenildiğimizden çok önümüzdeki maçları kazanmak için neler yapılmalı bunu düşünmeliyiz