Evet arkadaşlar A Milli Futbol Takımımız, özel maçta Konya'da İtalya'ya 3-2 yenildi. Bu işin Stefan Kuntz ile olmayacağını Portekiz maçında da söylemiştim! Özellikle yine bu üçlü savunma anlayışında ısrar eden Kuntz ile devam etmek falan aptallık olur... Bu arada bu Altay Altay diye bağıranlar da kına yaksın ve artık Uğurcan Çakır ile kimse kıyaslamaya kalkmasın. Adam birinci golü kurtarabilirdi tartışmasını yaparken, ikinci golde topu göbekten rakibe atıp takımı geri düşürmesi hepimizi çileden çıkarttı ve bu saatten sonra kaleye Altay'ı koymaya gerek yok. Bu takımın birinci kalecisi tartışmasız Uğurcan Çakır'dır. Altay ancak bu takımda yedek olur... Stefan Kuntz gibi bir hocayla Euro 2024'te bile katılamayız ve adam sonradan oyuna Berkan'ı yine sol kanada aldı. Daha söyleyecek lafta bulamıyorum bu amatöre!
Maçı nasıl buldunuz?
Türkiye 2 - 3 İtalya: Hazırlık karşılaşmasında İtalya'ya mağlup olduk! Maçı nasıl buldunuz?
Stefan Kuntz'un oynattığı 3'lü savunma sistemi altında her maçta düzenli olarak 3 gol yiyoruz. Bravo gerçekten 👏🏻👏🏻👏🏻 Ayrıca kimse kendini kandırmasın, sırf milli maç diye ülkenin birlik beraberlik içinde olduğu yok. Genel olarak söylemiyorum ama şöyle sözde futbol severlerin takım içerisindeki rakip futbolcuları eleştirmeye linçlemeye dalga geçmeye anları kovalayıp kendi takımlarında oynayan milli futbolcuları savunuyorlar. Mesela Altay'ın savunulacak bir yanı yok ama fenerliler savunur neden mi? Çünkü fenerin kalecisi bu kadar. Milli takımın kalesi Uğurcan'a aittir.
Türkiye'de ki hiç bir kaleci 25 milyon avro etmez! Uğurcan iyi kaleci evet ama üst düzey değil, avrupa standartlarında normal bir seviyede ve bunu da milli maçlarda net olarak görüyoruz, çünkü üst düzey avrupalı oyuncuların şut teknikleri bizim anneanne ligimizde ki oyuncular gibi değil. En iyi örnek Bruno fernandes'in kafa gölüyle, portekiz'in üçüncü golü ve toplara bizim lig'te hiç bir oyuncu böyle vuramaz... Kaleci altay'a gelince bana göre avrupa standartlarına göre vasat kaleci ve italya maçında net olarak gördük! Topu ne oyuna sokabiliyor ne de doğru vurulan topları kurtarabiliyor... Bence uğurcan'ın maksimum değeri 10 milyon avroyu geçmez, altay gibi kaleci ise ancak 2 milyon avrodur ve bana göre adana demirspor'un kalecisi muriç bile altay'dan daha iyi! Bu arada milli takımın birinci kalecisi tartışmasız uğurcan çakır'dır...
Bu iş teknik direktörle alakalı bir durumdan daha çok yetenekli futbolcular italyadakiler gibi değiller. Bir Hakan çalhanoğlu 2 Cengiz ünder. Başka ışık saçan futbolcu yok. Çağlar doğru dürüst hiç bir maçta etkili defans yapamıyor. Sürekli top kaybediyor. İtalyanlar takım halinde pres yapıyorlar bizimkiler son dakika pres yaptılar bir de maçın ilk dakikalarında. Artık şu futbol işine bir formül getirsinler.