Sporcu sınıfına giriyorum sanırım da bilgisi derin olanlardan yorum bekliyorum
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
bir kadın için %16 çok iyi
Teşekkürler :)
rica ederim. benim de 14 :))
Ooo süper , fit sinifindasin yani
görüldüğü üzere :)
👌💪💪
çokda zayıf olma yaaa biraz etli butlu ol.
Çok zayıf. degikimn
ÖYLE DİYORSUNUZ AMA ÇOĞUNUZDA ZAYIF kadın dediğin kasası dolu olur bak bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum
Peki
Bende gayet iyi sence?
Fena değil gayet iyi bir kız için
Fena değil ne dmeke gayet iyi ne demek
Yani sporda ciddi bir yerlerdeysen %14 iyi bir rakamdır ama sağlık fizyolojisi ne dayalı hobi amaçlı yapıyor isen %16 yeterli
Zaten sinir %14
14e düşmek de istemiyorum aslında.
Zaten 13 altı olunca ölüm riskine doğru gidiyorn
Evet ama spor fizyolojisi sağlığa zararlı zaten spor ikiye ayrılır 1 spor fizyolojisi 2 sağlık fizyolojisi o yüzden dedim sana sen hobi amaçlı yapıyorsan sporu iyi rakam diye
Ya benim alanım değil spri, ben sporcu olmak istiyorum ama meslek amaçlı değil
Meslek olarak yapmayı dusunmuyorsan yağ oranını indirme ölümcül olmasa bile doğum ihtimalini düşürür ilerde ugrasirsin suplement gibi kimyasal kullanmanı önermem ama hobi amaçlı yapılan spor sağlıktır
Ya şöyle söyleyeyim haftanın 4-5 günü 1 er saat fittness yapiyorum. Yaptığım kardiyo 5-10 dakika anca
Onun dışında yürüyüşler falan yapıyorum.
Aslında şöyle bakınca sporculardan çok farkım yok. Hani amacım vücudumu şekillendirmek ve geliştirmek. Ve sporu yaşam standartim haline getirmek.
Birkaç ayda bir bu verileri kontrol ettiriyorum duruma göre müdahale edebilmek için.
16nin altına da düşmemeye çalışacağım bakalım kas oranimi arttırmak istiyorum. Protein tozu vs kullanmadım hiç ama kullansam mi diyordum sen sıcak bakmıyorsun sanırım
Ben spor bilimleri fakültesi öğrencisiyim Türkiye'de çeşitli branşlarda derecelerimde var artık antrenörlükle okul hayatıma bakıyorum sana şöyle soyleyim bu işten ekmek yemicem diyorsan kesinlikle toz moz olayına girme bizim sporcular zararlı değil desede çarşıdan aldığın ekmekde bile zehir var bunu bil ama para kazanıcam dersen kullanmak zorunda kaliyorsun ve normal bir sporcudan farkım yok deme üzülürüm çünkü ben 16 yaşında ki kızlara bile 80 kilo ile squat yaptırıyorum antreman ağır bir antreman senin ki hafiftir :)
Ya afedersin küçümsemek için söylemedim ben normal bir sporcudan farkimmyok. diye , ben de yeni yeni başladım sayılır spora ve aslında demek istediğim şey başlangıca göre farkimmyok alamindaydi.
Değilse tabiki vardır.
Ben de yavaş yavas ağırlık arttırıyorum.
Goblet squat yapiyorum şu an 20 ye çıktım ağırlık olarak ve hiç durmadan 85 squat çekiyorum dinlenmeden yere tam paralel durarak ağırlıkla ,
Barlarla zaten daha çok yapıyorum
Yani direncimin iyi olduğunu düşünüyorum o anlamda söyledim.
Tam adamını bulmuşum ben o zaman bir soru sormak istiyorum bu konu hakkında.
Kas oranimi arttırmaya çalışıyorum protein tozu hiç kullanmadım ve kullanmayacağım da o zaman. Ama kas oranına destek olması için günlük beslenmede mutlaka olması gereken protein miktarı nasıl olmalı ;
Mesela her gün 2.5 kibritpeynir tuketiyorum ama her gün yoğurt ya da süt tuketmiyorum. Birkaç günde bir yapıyorum diğer protein beslenmelerini.
Mesela her gün şunu mutlaka tuketirsen kasina destek olur dediğin bir miktar var mı?
Ben kucumsedin diye söylemedim yanlış anlaşılmasın :))) sadece o çok farklı bir dünya olarak söylemeye çalıştım senide kucumsemiyirum çünkü Türk toplumu spor bile yapmıyor senin cabalamani tebrik ederim beslenme düzenine gelirsek ben sana sadece balı akşam ye sabah yeme çünkü sindirimi zor antremanı kötü etkiler gibi tavsiyeler verebilirim çünkü o benim uzmanlık alanım değil benim uzmanlık alanım bir bireyi sağlığını bozmadan nasıl saglikligini arttirabilirim günde kaç defa antreman yaptirmayalim neler yaptırmalıyım gibi ama maalesef bizim spor dünyası her şeyi biliyor bu yüzden dünya da sayılı sporcularımız var senin bu beslenme sorunu diyetisyen cevaplarsa kesinlikle doğru cevap vermiş ama şöyle bitireyim kilo ve yaş olarak ve yaptığı spora göre protein ihtiyacı çıkarıyoruz kafadan kimse diyemez 12 gram protein 20 gram karbonhidrat falan diye
Anladım çok teşekkür ederim 🥳
Peki sence benim açımdan haftada kaç gün spor yapmaliyim?
Ve sence göğüs kol omuz bacak her gün mü calisilmali yoksa bir günü bacak günün, diğerini kol günü şeklinde mi yapsam daha iyi olur
Pazartesi çarşamba cuma günleri normal insanlar için yeterlidir. Cardion çok kısa ama 20 dakikanın altında yapma 30 dakika yeterlidir antremanin en sonunda yapabilirsin veya cumartesi cardio günün olabilir
Sence demişin ya her gün çalışılmalı mı diye antreman bilimi şöyle der sporcu bir kasini çalıştırdığında o kasta minik minik yırtıklar olur ve proteinler o yirtiklara giderek daha büyük daha sağlam daha hızlı çalışacak şekilde o yırtıkları oluşturur bu yüzden o yırtıkları yaptırman için araya 24 saat zaman koymalisin bu kesinlikle böyledir bence falan değil düzenli uyku ve sağlıklı beslenme o yırtıkları daha güzel onarıyor
Aaaa bilmiyordum bunu
1gun ara vermek daha iyi o halde tamamdır bunu deneyeceğim :)
Bir de ben kilo vermek istemiyorum artık kardiyoyu o yüzden azalttım aslında. Zaten yürüyüşümu de yapıyorum.
Neden 20 dakika olmalı?
Vücudun 3 farklı enerji sistemi var
0-7 saniye yaptığın egzersiz vücudun farklı bir enerji sistemini çalıştırır bu sana kilo verdirtmez o yüzden cardio yollarını gelistirmez.
20 dakikadan sonra beyin diyor ki; hareket bitmiyor daha fazla enerji lazım hemen depodaki yağları karbonhidratlari kullanın diyor bunh demesinden sonra yağlar erimeye başlıyor ben senin yağ oranının düşük olduğunu unuttum ama cardio gene ara sıra yap çünkü cardio esnasında kalp sana kan popalayabilmek için kendini geliştiriyor damarlar o kanı taşıyabilmek için kendini geliştiriyor akciğerler nefes alıp vermeye yetişmek için kendini yeniliyor bu sayede noluyor sağlıklı bir bünye kalp yetmezliği olmaz damar tıkanıklığı olmaz anladın mı?
Anladimmmmm. Dinçlik için kardiyo yap diyorsun.
Peki bir soru daha sormak istiyorum , kardiyo munonce yapılmalı yoksa bölgesel aletler ve dambıl yani ağırlık calismalari mi?
İkiside yapılmalı vücudun kana ihtiyacı var cardio yapmadan vücudu şişirirsen kalp kanı pompalamaya yetişemez bu yüzden farklı hastalıklar çıkıyor sadece cardio yapmakta bunun tam tersi kalp Mercedes motoru gibi kaslar yanında Tofaş anladın mı ikiside kesinlikle yapılmalı
Anladım
Peki sırasının biri eninvar mi sence.
Ben ilk kardiyo yapiyorum isinayim diye sonra ağırlık yapıyorum ama kiamisi tam tersini yap diyor.
Cardio insanı yorar bu sefer antreman yapamazsın o yüzden en son yap ve antreman sonrası yapılan bu tarz aktiviteler vücutta bulunan laktik asiti atmaya yarıyor rahatlatır yani anlayacağın bu arada idmandan önce sen yine ısın
Tamamdır , en sona bırakacağım o halde.
Sabırla sorularıma cevap verdiğin ve bilgilerini paylaştığın için çok teşekkür ederim 🙏🌸
Ne demek kolay gelsin ve şunu sakın unutma antreman yapmak gelişmenin %40nı sağlar geriye %60ı ise dinlenme düzenli uyku ve beslenme sağlar bunu unutma son olarak sporu ömür boyunca bırakma ne olursa Allha bereketsin versin de ve yap
Ahahahahah :)
İnşallah ölene kadar bir ucundan yapmayı planlıyorum. hayirlisi bakalım :)
Uykuyu değil ama diğer konularda dikkat ediyorum qinsallah sıra uykuya da gelir pek umutlu olmasam da 😅 çok iyisin
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
O dediğim yırtıklar sen uyumadan harekete geçmiyor YouTube videolar var izleyebilirsin bence dikkat et sağlıkla kal sporla kal
Tamamdır 🌸🌸🌸🌸🌸🤗🤗🤗
Başarılı
Anlıyor musun?
Eh az buçuk
Yağ oranın iyi kas oranını arttir 👍
Kas oranimi artttirmaya çalışıyorum da sence protein tozu kullanmalı mıyım
İyi besleniyorsan gerek yok.
Abur cubur yemiyorum 3-4 aydır. Gazlı icicek de tuketmiyorum yıllardır.
Ama protein ağırlıklı da beslenmiyirum.
Yani günde 2.5 kibrit peynir yiyorum okey , bazen yoğurt falan yiyorum ama her gün bütün olarak yumurtadir yogurttur takviye yapmıyorum.
Sence bir günde protein takviye zorunluluğum. kas geliştirmek için nasıl olmalı?
Sen kas yapıp olimpiyatlara girecek değilsin sanırım?
Et ve yumurtayı eksik etmedigin öğünlerde yeterince protein alırsın.
Lakin kendini motive etmek için protein tozu da icebilirsin
Sekili vucudum olsun istiyorum sadece
Tamamdır teşekkürler :
Rica ederimm
Başarılar 👌
Foto at görelim Reis
Fotomu niye sergileyim burda reis
Boy kılo kac
164 53
Görunum nasıl
Bilmem
Nsıl bilmem