Dumbell falan alabilirsin, zaten yapabileceğin sadece bu, çünkü eğitimli bir spor antrenörü olmaksızın tek başına gelişmekten çok küçülürsün. Dumbell sadece biceps, ön kol kası ve pazu çalışmana yardım eder. Sırt, omuz ve göğüs için muhakkak profesyonel bir spor salonuna gitmende fayda var.
Fakat spor salonuna gitmeden önce uzunca bir süre formumu koruduğum ve dediğin gibi hani kol ve göğüste kas yapabildiğimi itiraf edebilirim sana. Bu da çeşitli şınav ve mekik teknikleri ile oldu. Hiç bir şekilde spor yapmadıysan sabah koşularına çık hafta sonları. 3'er set halinde evde bildiğin asker şınavı çek 10'ar taneden. Ağır geliyorsa düşür. Sonra set miktarlarını arttırabilirsin. Biraz daha göğüse baskı uygulayan bir şınav tekniği merak ediyorsan o da ayaklarını yere 45 derece açı ile yüksekte tutarak yere doğru şınav çekebilirsn. Yani ayaklarını kanepeye ya da koltuğa yada alçak bir sandalyeye koyup ellerin yere basar pozisyonda şınav çek. Fakat bu söyledikerim de eğer daha önce hiç yapmadıysan sakın aşırıya kaçma.
Mekik olayında ise düz ve çapraz mekikler çekebilirsin. Ayaklarını bir yere sabitleyip koll ve ellerini göğüs hizanda X şeklinde çapraz biçime getirerek, sağ bacağına doğru bir mekik, sonra tekrar geri ve bu sefer sol bacağına doğru bir mekik şeklinde, sağ sol sağ sol diye devam edebilirsin ama bunda da setler halinde yaparak minimum rakamlarla uyygula. Arka kol falan da çalışabilirsin ama aynı gün içerisinde yapman senin pazu gelişimini engeller. O yüzden sana söyleyebileceğim en iyi şey şınav ve mekik çekmenden başka bir şey değildir.
sağolasın yardımcı oldugun için dabıll ile göğüsleri belirginleştirdim yana açma hareketi ve yukarı kaldırma hareketi ile ama dahada geliştirmek istiyorum tabii...
moruk spora git , parası çok değil. git eğitmeninin kollarını incele bak bi tipine zaten adamın hakiki çalıştırıcı olup olmadığını anlıyorsun o an. kalıpsız adamların işlettiği spor salonlarını*et. işi bilen adam seni 3 ayda da çakı gibi yapar 1 ayda da.
evde en fazla şınav ve mekik çalışabilirsin. Bilinçsizce dumbellara yüklenme. Sadece dumbella olcak bişey değil. Bir süreden sonra ön kol gelişmeyi bırakıyor ve işi arka kola devrediyor. Sen dumbell kaldırdıkça arka kol çalışmaz, omuz çalışmaz, sırf çalışmaz. Her spor hocası şunu der: "vücut bir bütündür".. yani g*tün bile emin ol başka bi kasının çalışması için gerekli bir kas...
tehlikeli işte. set olayı çok önemli. dinlenmek süper önemli.. bunları bilmek lazım. şınav ve mekik kendi ağırlığınla alakalı oldukları için o kadar tehlikeli şeyler değiller, ama bir noktaya kadar. Ama alıp da 15 kiloyu kaldırıp indirirsen fıtık bile olursun.
evet doğru söylüyorsun ama hep internetten araştırdıgım spor hocalarından öğrendiğim şeyleri yaptım aksine birşey yapmadım ama gereğinden fazla kaldırmış olabilirim...
profesyonel eğitmenler senin bünyene uygun antremanlar verirlre ve kayıt olurken de zaten kilon boyun, pazun falan ölçülüp ona göre bir program yapılır. netten rastgele programlarla oalcak iş değil.
futbol güzel bir spor bende istiyorum ama bunun için yaş geçti heralde :)) neyse biz vücut geliştirelim abim bu arada tanıştıgıma memnun oldum sağol yardımların için çıkıyorum ben
selam kardesimm önceliklee sabah kalkınca güzel bi kahvaltı yapacaksın sonra en az 1 saat kosacaksın eve gelince terin soğumadan mekik,şınav cekeceksin sandalyeyi arkana alacaksın kollarını sandallyeden tutacaksın yere eğilip kalkacaksınn vee evde bide barfiks yapabilecek yer varsa yap etkili oluyo eminim kol kasları olmasa bilee karın kasları cok belli oluyoo.. okuduğun için teşekkürlr..
Evde spor , olmayacak bişey değil dostum , 2 tane dambıl 1 tane Z Bar 1 tane düz bar ve ağırlıklarını al . Birde göğüs , karın çalışmak için uzun ayarlanabilir sehpa veya masa . Taamdır o iş . Hadi kolay gelsin :)
Ben yapıyorum düzenli ve 1 ayda vücut hatları oluşmaya başladı bile kollarim omuz göğüs ve karın kasları şekillendi baya dışardan anlaşılır hale geldi sadece dumbel seti aldım ve vücut ağırlığıyla yapılan hareketleri yapıyorum spordan sonra haşlanmış yumurta doğal yoğurt gibi protein içerikli besleniyorum hızlı bir gelişim elde ettim
kasın mevcut durumuna bağlı.eğer zayıfsa başlangıç için spor salonundaki aletler kesinlikle hiç bir işe yaramaz daha zararlı olur.wind sörf gibi bir sporla önce güçlendirdikten sonra spor salonunda egzersiz yararlı olabilir.
asla ama asla evde bilinçsizce çalışma, kas çalışmak sadece sporla alakalı değil, sağlık bilgisi gerektirir, yakın gelecekte çok ciddi sağlık sorunları yaşarsın telafisi mümkün olmyan
Kardesim ev egzersizleri diye bir uygulama var kırmızı renkli onu indirirsen yapabilirsin ben futbolcuyum evde anca o hareketleri yaparak formda kalmaya çalışıyorum sende yaparsan bırakmazsan ıyi sonuca ulaşırsın