Özellikle bu konuda bilgili olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim. Kilo aldım ve baldırlarımı kalınlaştırmak istiyorum. Genelde popoya iyi geldiği söyleniyor ama ben bacağım kalın olsun diye yapmaya başladım. Baldır kalınlaştırmak için ekstra bir hareket önerecek var mı? Squat bunun için yeterli mi?
Squat hareketi kalça dominant bir hareket olarak bilinse de aslında quadları daha aktif çalıştırır.
Bacak kas hacmini büyütmek için kendimden de yola çıkarak en verim aldığım egzersiz leg presstir. Bacak kasları gün içerisinde en fazla çalışan kaslar olduğu için bacak antreman günü ve sonraki güne sağlıklı yağlar, kompleks karbonhidrat ve protein açısından zengin bir besin planlaması yapmanı öneririm. Fiziksel özelliklerini bilmediğim için genel bilgilerimi paylaşıyorum. Hepimiz birbirimizden farklı özelliklerde ve farklı yaşam tarzlarındayız.
Bacak antrenmanında kendimden tecrübe ederek kabaca bir yorum yapacağım. Antrenman sonunda yorulma derecen, bir adım daha atamayacak kadar kaslarının her fibrili çalıştırdığından emin olmalısın. Quadlarla hamstring'i eşit yüklenmede planla.
Ben her zaman leg press ile başlarım, arkasından leg extentions ve leg curl, arkasından kalça kick back aletinde ağırlıklı, en son da ağırlıksız maksimal tükenme amaçlı walking lunges. Bahsettiğim adım atamama yorgunluğunu hissedene kadar bacak kaslarını yormaktır hedef.
Üstüne neredeyse 20 dakika esnetme egzersizleri, ağırlıklı olarak çalıştığım bölgeye yönelik tabii. Esnetmeyi s geçenlerde ertesi gün pişmanlık ve hayattan soğutacak ağrılar olur. Esnetmeyi doğru yapan bilinçli sporcuların kası daha parçalı, daha çabuk büyür.
Squat için de eğer kendin için doğru ağırlığı seçer ve doğru açıları hareket süresince koruyabilirsen tabii ki sağlıklı bir büyüme sağlarsın.
Squat quadları hamsleri ve gluteusu çalıştırır primary olarak vücutta en büyük kaslardan birisi yani en fazla kütle koyulacak yerler olmasını geçtim vücutta testo oranının arttığına dair araştırmalar var bacak antremanıyla ayrıca squat booty gayet güzel durur hem kadın hem erkekte.
leg press muhteşem bir patlama yaratır. benim çırpı gibiydi bacaklarım şimdiyse leg pressi bıraktım fazla şiştiği için. Karbonhidrat alımı da önemli tabi kas hacminde
Selamlar,
Squat hareketi kalça dominant bir hareket olarak bilinse de aslında quadları daha aktif çalıştırır.
Bacak kas hacmini büyütmek için kendimden de yola çıkarak en verim aldığım egzersiz leg presstir.
Bacak kasları gün içerisinde en fazla çalışan kaslar olduğu için bacak antreman günü ve sonraki güne sağlıklı yağlar, kompleks karbonhidrat ve protein açısından zengin bir besin planlaması yapmanı öneririm.
Fiziksel özelliklerini bilmediğim için genel bilgilerimi paylaşıyorum. Hepimiz birbirimizden farklı özelliklerde ve farklı yaşam tarzlarındayız.
Bacak antrenmanında kendimden tecrübe ederek kabaca bir yorum yapacağım. Antrenman sonunda yorulma derecen, bir adım daha atamayacak kadar kaslarının her fibrili çalıştırdığından emin olmalısın.
Quadlarla hamstring'i eşit yüklenmede planla.
Ben her zaman leg press ile başlarım, arkasından leg extentions ve leg curl, arkasından kalça kick back aletinde ağırlıklı, en son da ağırlıksız maksimal tükenme amaçlı walking lunges. Bahsettiğim adım atamama yorgunluğunu hissedene kadar bacak kaslarını yormaktır hedef.
Üstüne neredeyse 20 dakika esnetme egzersizleri, ağırlıklı olarak çalıştığım bölgeye yönelik tabii.
Esnetmeyi s geçenlerde ertesi gün pişmanlık ve hayattan soğutacak ağrılar olur. Esnetmeyi doğru yapan bilinçli sporcuların kası daha parçalı, daha çabuk büyür.
Squat için de eğer kendin için doğru ağırlığı seçer ve doğru açıları hareket süresince koruyabilirsen tabii ki sağlıklı bir büyüme sağlarsın.
Sağlıkla kalın,
Beril Tarakçıoğlu
Detaylı bilgi için teşekkür ederim.