Spor yaptıktan kaç saat sonra yemek yenmeli spordan hemen sonra yemek yemek ne gibi zararlı olur
Spor sonrası ne yemeli?

Protein alman lazım bol bol su içmek lazım spordan sonra da metabolizma hızı devam ediyor geceye kadar daha zor sporlar yapınca daha fazla devam ediyor metabolizma hızı yani spor dan sonra da gelişiyor vücut. Spor sırasında yırtılan lifler için yulaf ezmesi gibi bol lifli gıdalar tüketmek iyidir.
Protein ve lif o zaman.
Yfhhjkk
😒🤨
İyi akşamlar hafız hanım.
Spor sonrası protein ağırlıklı beslenmeli. bunu yaptığınız sporun 45 dakika sonrasında uygulayabilirsiniz. Protein ve karbonhidrat ihtiyacınızı;
gibi besinlerle karşılayabilirsiniz.
Cevap
16Cevap
Hemen sonrasında içecek tüketmelisin 1-2 saat sonra yemek yemelisin
Maden suyu portakal suyu mümkünse sıkma böyle içecekler en mantıklısı sade maden suyu
Mineral bakımından zengin
O zaman bol su tüket
Whey Proteiin Tozu sabah kalvaltı da 3 yumurta 1 peynir kahvaltı da spordn sonra hafif öğünler salata elma veya Muz
5-10 gram şeker tüketmekten zarar gelmez, glikoz eksiğini doldurur hemen. Cinsiyete göre 20-30 gram whey proteini tüketmek de iyi gelir.
Kilo almak istiosan yemek. oncesi ve sonrasi cok yemeli.
Yok kilo almayim sıkılasym diosam bnce spor sonrasi yarim saat 1 saat sonra protein ve lifli yiyecklr.
Yagli unlu sekerli uzak durmalisn
Zararı yok diye biliyorum bi arkadaşım spordan kısa bi süre sonra yemek yiyo yorulduğu için acıkıyor 😁
Ben süt içiyorum
Mini protein barları yiyorum
Kefir içiyorum fındık fıstık yiyorum
Protein ağırlıklı olarak enaz 1 saat sonra yenmeli.
Ekmek arası makarna. Mümkünse makarnaya yağ fazla koymayın kilo açısından büyük sıkıntı.
spor sonrası protein ağırlıklı beslenmen faydalı olur
1 saat içinde yemek yemek gerekli. Protein ağırlıklı tabii. Çok fazla karbonhidrat olmamalı
1 saat dinledik ten sonra rahat rahat yersin hiç bir sorun olmaz
Erkekler çiğ et yemeki
Bayanlar da çiğ sucuk yemeki
Yani hıyar
Aaa ne var bunda
Hergun yediğin şey
Ben spora her gittikten sonra hamburger gömüyordum şahsen hiç pişman değilim
Tabikide bol su ve meyve
ton balığı portakal kavurma yumurta
Börek 🤣🤣
Pizza ye
Adres yolla ÖFÖDENELWŞMSSLE
Tertermiz bir...
Muz
su kuruyemiş
Tam yorum yazacaktim bi bilen varmis 😬
Spor esnasında vücuttaki glikojen depolarının eksilmesine bağlı olarak mutlaka karbonhidrat içeren bir besin grubu ve kas yıkımının engellenmesine yönelik bir protein grubu tüketilmelidir. 🤸🏻♀️🤽🏻
Glikojen ve protein depolarını doldurmak için egzersizden sonra karbonhidrat ve protein bir arada tüketilmelidir.
Seçilen gıdaların kolay sindirilebilir olmasına dikkat edilmelidir.🤽♀️
Ana öğün alternatifleri;
Ara öğün alternatifleri;
💧Spordan sonra mutlaka bol su tüketilmelidir. 🏃♀️Ortalama haftada 150-180 dk düzenli egzersiz yapmak sağlık açısından önemlidir.