Arkadaslar bu iki hareketi yaparak ne kadar sürede kalcami büyütüp sekillendirebilirim? Squat etkili bir hareket değil bana göre bacak kalınlaştırıyor. Dürüst olun kaç ayda etki görürüm diyet ile birlikte yapicam bu arada kilo verirken düz bir popoya sahip olmak istemiyorum. Bir de yani başlayacagim kaç kg önerirsiniz ağırlık için
3 aya şekil almaya başlar ama iyi bir egzersizle 6 aya kadar güzel bir kalçalara sahip olursun. Tabi bunda boy, kilo ve kalça şeklin, vücudundaki yağda önemli
Kilo verirken protein tüketmelisin zorladığın kasların gelişsin. Squat ağırlıksız yap. Bacak şekillenir. ağır kilolar kaldırmadığın sürece ve kilo verdiğin için kalınlaşma ihtimali yok. Bahsettiğin egzersizleri önce ağırlıksız uygula. bacakların güçlensin. ısınsın. Karın ve beli de güçlendirmelisin. Kilo önerisi olmaz kendine göre ayarlayacaksın. 1 hafta ağırlıksız yap. ağırlıklı yapıyorsan da çok çok düşük ağırlık kullan zamanla İlk hafta sonunda ağırlıkları arttırmaya başla. Başlarda hafif ağırlık çok tekrar yap. zamanla az tekrara düşerken ağırlıkları da yükselt...
Ya da şu an zaten kilolu olduğun için güçlüsündür 1.2 gün ağırlıksız hareketleri öğren. sonra yükseltmeye başla ağır antrenman yap. Kilolu ve güçlüyken o kasları daha sert uyarabileceğin için zayıflarken koca bi popon olur.
Gözle görülür etkiyi 3.4 ay sonra alırsın.
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Merhaba mesaj atsam detaylı konuşabilir miyiz pek spor gecmisim yok yanlış bi hareket yapmak istemiyorum kilolu fotograflarim var beni bi yorumlar misin
Limonlu suyunu içtin. 15 dk sonra kahvaltını yapacaksın.
Kahvaltı 2 haşlanmış yumurta. ( İstersen 2 yumurta 2 yumurta beyazını kır tavada pişir. Çok az tereyağı ile çok çok az yapışmayacak kadar. lor peynirini içine at. biber maydanoz dereotu vsvsv yapsan da olur yapmasan da olur kafan karışmasın. tavsiye sadece daha iyi yenebilir belki diye her gün her gün haşlama yumurta sıkabilir. )
5-8 kaşık lor peyniri. ( aynı şekilde eğer daha lezzetli oluyorsa dene ben denemedim. haşlanmış yumurta yanında lor peyniri tüketmek zor gelirse biber dereotu maydanoz vs ile karıştır eğer daha lezzetli yenilebilir oluyorsa sana göre. Bunları yapmana gerek yok tabi.)
6-8 adet zeytin. 1.2 tane domates yiyebileceğin biber dereotu maydanoz vs çok az havuçta olabilir.
sonuç olarak/ Spordan sonra günün ilk öğünü çok önemli protein ve yağ alacaksın. Sen küçülürken, yağların giderken kasların korunacak ve gelişecek.
İstersen > 2 haşlanmış yumurta. 5-8 kaşık lor peyniri. 6-8 adet zeytin. Domates. biber. dereotu. maydanoz. çok az havuç. 2.3 tane ceviz ya da badem.
İstersen > 2 yumurta 2 yumurta beyazı kır. Çok az tereyağında pişirmeye başla. Pişmesine yakın diğer malzemeleri içine at havucuna kadar. Bu tarif gibi oluyor denemedim tatmadım bilmiyorum ama çiğ olarak daha faydalıysa diğer besinleri çiğ yüket. Fark etmiyorsa hepsini pişir. Tabi daha kolay yenebiliyorsa. Sana kalmış.
2. öğün 3.4 köfte kadar hindi ya da tavuk. 2.3 kaşık bulgur. salata tuzsuz ayran olabilir. ( olmasa da olur) Yemek yerken ne kadar az sıvı tüketirsen o kadar iyi ( tüketmesen de olur) miden sindirime odaklanır.
3. öğün ( son öğün)
3.4 köfte kadar hindi ya da tavuk. 2.3 kaşık bulgur. salata. Son öğünde ayran tüketme bi öncekinde tüketebilrisin.
Bunlar temel rutin. ara öğün olarak çok istersen (gerek yok) yarım elma yaban mersini Kuru kayısı en fazla 3 tane ( siyah gün kurusu diye geçiyor) tüketebilirsin.
Bunlar dışında gece yatarken detoks karışımları su atma metabolmaz hızlandırma kilo verdirme vsvsvs bakarız.
Bu temel programda aldığın protein ve karbonhidratı.
2 gün az 3. gün çok alarakta uygula yani hep aynı şekilde beslenmene gerek yok. bazen az bazen çok tüketebilirsin ama bunlar dışında bir şey yemeyeceksin. yani yiyebilirsin de bunlara denk şeyler yiyebilirsin. Aburcubur yok. Vücudunun kullanmayacağı şeyleri yemek yok. Kullanacağı şeyleri azar azar yiyebilirsin.
rica ederim. keyif alıyorum. sen yeter ki amacına ulaş. Tabi sadece güzel kızlara yardım etmek keyif veriyor. erkeklere yardım etmiyorum onlar kendileri araştırsınlar 🤦♂️
Romanian deadlifti öğrendin geliştirdin vs uzun iş, bol bol hip thrust. Ağırlık olayını kendine göre ölçmen lazım. RPE nedir diye aratırsan nasıl kendine göre bi ağırlık bulabileceğini de öğrenirsin. Fakat şunu da söyleyeyim, squat yapmadan spor olmaz. Mükemmel bir hareket. Amaçlarını yağ oranını vs bilirsem daha mantıklı bi yönlendirme yapabilirim. Yazabilirsin
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yağ oranımı bilmiyorum 173 boy 81 kiloyum. Iri bi kız olduğum için zaten hep kilolu duracağım. Asiri atletik olamam zaten kilom alt tarafta üst bacakta toplanmış cogunlukla
Anladım, o zaman senin yağ yakınına ihtiyacın var. Önce yağ oranını hesaplayarak başlayalım istersen. Yağ oranını ölçtükten sonra iyi bi kalori hesabı ardından bi spor programı. Spor salonuna erişimin varsa hatta çok çok daha iyi 👍🏻
Sikilasmak kas yapmak değil midir zaten gülüm. Benim bacaklarım genetik olarak kalın yani zayiflasam da bacaklarım kalın duruyor bu yüzden bacak hareketlerini ağırlıkla falan çalışmaya korkuyorum. Popo büyütmek için de günde 100 squat ve 3 4 ay boyunca yapmam gerekecek ama o büyüyene kadar zaten bacaklarım daha da kalinlaşacak. Bende sadece popoya etki eden hareketlerle çalışmak istiyorum
Ben burada herşeyi biliyorum diye ahkam kesmiyorum, öncelikle günde 100 squat yapılmaz yapılsa bile boşa yapılmış olur. Ayrıca squat kalça büyütmez sadece var olanı dikleştirir. Kalça büyütmek sadece spor ile olmuyor beslenme daha önemli. Ne diyeyim kolay gelsin 😃
Sıkılaşmak fiziki olarak iç içe girmek manasında olur. Yani genleşmenin tam tersi. Sonuç olarak küçülme yaşanır. Fakat kas kütlesiyle yağ kütlesinin bir alakası yok. İncelmek isteyen biri diyet yapıp çok hareket edip enerji yakmalıdır. Bunu da yürüyüş, koşu ve squat gibi esneme hareketleriyle yapabilirsin.
3 ayda etkisi yavaştan belli olur fakat bu hareketler yeterli değil
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bunlar en iyi kalça hareketiymis araştırdım. Direkt ağırlığı bacağa falan kondurmadan kalcaya veriyormuş. Fakat bana önerebilecegin hareket varsa söyle kombine ekliyim
Eklediğin başka bi hareket var miydi. Squat yapmaktan çekiniyorum cunku genetik olarak bacaklarım kalındir aile yapımız öyle. 50 kilo da olsam vücuduma göre kalın durur