Bu sorumu özellikle erkeklere soruyorum. Göğüs kasını geliştirmek için ne yapsam işe yarar? En iyi göğüs kası hareketleri hangileri?

Bu sorumu özellikle erkeklere soruyorum. Göğüs kasını geliştirmek için ne yapsam işe yarar? En iyi göğüs kası hareketleri hangileri?

Kanka 2018 den beri spor yapıyorum, kendi tecrübelerime dayanarak ( en iyi gelişen göğüs kaşlarım bu arada ve en sevdiğim gün ) bench press zaten olmazsa olmaz, serbest ağırlık ile ama temel hareket gibi bir şey.
arnold’un bir videosunu izledim son zamanlarda onu da uyguluyorum, düşünülebilir, bech press’ten hemen sonra chin-up yapacaksın, tekrar bench press sırt kaslarını da kullanarak göğüse daha fazla etki ettiğini söylüyor.
dumbell fly bu da çok önemli, iyice açmak lazım ama dirsekleri kırarak değil düz açarak.
dumbell press
cable cross over
dips tarzında göğüs için olan bir hareket vardı adını unuttum çok çok faydalı, direk hissettiriyor.
butterfly yapsan da olabilir, pek bi etkisini hissetmiyorum sanki ama yapıyorum işte arada.
bench press’in alta eğimli ve üste eğimli hareketi onlar da yapılmalı değişimli 1 hafta alta olanı sonraki hafta üste olanı yapabilirsin üst göğüs-alt göğüse etki eden hareketler.
aklıma bu kadarı geliyor şu anda. Yaptığım fakat adını hatırlamadığım da var 1-2 tane.
@Lysisrata yazarım buradan mı yazayım? Mesaj atsam sorun olur mu?
Selamlar,
Erkeklerde göğüs kaslarının geliştirilmesi, estetik görünüme katkı sağlamanın yanı sıra günlük yaşamda daha güçlü ve sağlıklı bir yapıda olmamızı da sağlıyor. Bu nedenle, göğüs kaslarımızı güçlendirmek ve geliştirmek istiyorsak bazı hareketleri rutin olarak tekrarlamamız gerekiyor.

İlk olarak, göğüs kasları geliştirme hareketleri arasında en etkili olan Bench Press'e değinmek gerekir. Bu egzersiz, göğüs kaslarınızın tamamını çalıştırır ve güçlendirir. Bench Press yaparken, barbell veya dumbbell'ı göğüs hizanıza indirip yukarı doğru iterek hareketi gerçekleştirirsiniz.

En iyi göğüs kası hareketleri neler diye merak edenler için bir diğer seçenek de Decline Press. Decline Press egzersizi, alt göğüs kaslarınızı çalıştırmak için oldukça etkilidir. Bu egzersizde, bench press yaparken bench'in alt kısmına yatmanız gerekiyor. Bu sayede, alt göğüs kaslarınız daha yoğun bir şekilde çalışır.

Evde göğüs kası geliştirmek için hareketler arıyorsanız tam da size uygun bir seçenek. Push-Up egzersizi, göğüs kaslarınızın yanı sıra triceps ve deltoid kaslarınızı da çalıştırır. Bu egzersizde, yere yaslanarak vücudunuzu yukarı doğru iterek ve sonra aşağıya indirerek hareketi gerçekleştirirsiniz.

Landmine Press egzersizi, üst göğüs kaslarınızı çalıştırmanızı salıyor. Bu egzersizde, barbell'ı bir köşeye sabitleyip diğer ucunu tek elinizle tutarak, göğsünüzün üst kısmına doğru iterek hareketi gerçekleştirirsiniz.

Dumbbell Pull-Over egzersizi, göğüs kaslarınızın yanı sıra sırt kaslarınızı da çalıştırır. Bu egzersizde, dumbbell'ı tek elinizle başınızın arkasına doğru indirerek ve sonra yukarı doğru kaldırarak hareketi gerçekleştirirsiniz.

Göğüs kaslarını geliştirme hareketleri arasında diğer egzersizlere de yardımcı olan bir harekettir. Machine Fly egzersizi aynı zamanda vücut dengenizi geliştirmeye yardımcı olur. Makinelerde yer alan fly aparatını kullanarak hareketi gerçekleştirirsiniz.
Bench Press, Incline Bench Press, Decline Bench Press, Cable Cross-Ovr. ama sadece bunları yapmak pek işine yaramaz.aynı zamanda omuz ve kol kaslarını da çalıştırmalısın.göğüs kasların birinci hadef olabilir ama o hareketleri yaparken ikinci derecede çalışna kaslar da var.o kaslar zayıfsa zaten ilerleme kaydedemezsin.triceps ve biceps kasların zayıfsa bench press de sürekli aynı yerde sayarsın.tavsiyem evde kendi kendine boş yere terleme bir spor salonunda hocaların vereceği programla spor yap.ayrıca gelişimin için kullanabileceğin takviyeler de var.
www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-nav-ekerek-g-s-t22586.html
Kas çeşidini öğren düz kas sahibi isen fazla ağırlıkla çalışmalısın.
Cevap
15Cevap
1) En etkili göğüs egzersizi bana göre Dumbbell Fly hareketidir, spor salonlarında çok sık görebilirsin bu hareketi.

2) Triseps ve göğüs kasları için yararlı olan egzersiz olan Bench Press hareketi göğüs günlerinin olmazsa olmazıdır.

3) Son olarakta üst göğüs bölgesi için en popüler egzersizlerden biri olan INCLINE DUMBBELL PRESS hareketini öneriyorum.
En iyi göğüs hareketi diye bi şey yok.
Göğüs alt, üst, yan olarak üç grupta çalıştırır. Bench press sadece üst kısma etki eder. Orta kısmı da dahil edebiliriz.
Yay ve dumbell gibi temel ağırlık hareketlerini de dahil edersek 10 na yakın temel hareket ile çalışır.
kadın olarak ben bile göğüsteki yağları eritip damarlari belirginleştirip kas yaptım erkelerin her türlü iyi göğüs yapmasi şart aslında zor değil göğüs yapmak tükenişe gitmek bide üst orta alt göğüsü çalışmak yeterli gereğinden fazla çalışmak fayda sağlamıyor göğüse
bi kadın için en iyi omuz genişletme hareketleri nelerdir arkadaşalr evde ağırlık bar vs var lastik de var kapıya falan takıp spor aletlerini taklit edebiliyorum yani
eger evde dambıl varsa daha iyi cok işe yarıyo ama hareketleri düzenlive doğru yaparsan ek olarakta sınav tabi
iki adet dambılla evde kendinde çalışabilirsin ama salona gitmen daha iyi olur
mekik, barfiks tek başına yapabileceklerin.. Spor salonlorunda da bunun icin ağırlığa bağlı kol açma hareketleri var onları kullanabilirsin
ya beyler.. "günde 50 şnav çekciler" nerde ya ? çok özledim ben onları :(88
agır dambillerı yat uzan yere tavana bak asagı yukarı yap duzenlı sekılde amaca ulasırsın.
ama yapma bence itici durur abartılı olursa.
Günde 50 şınav çek
Açma germe hareketleri yap.
şınav barfinks
www.bodyforumtr.com
Şinavvv
fitness
salon ayzıl bea
şınav .. mekik
kol egzresizler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?