Herhangi bir egzersizi yaparken, hareketleri yanlış yapan birini gördüğünüzde ne yaparsınız?- Ben kendini sakatlayacak gibi yapıyorsa antrenöre işaret ederim uyarması için 🙂. Siz doğrusunu gösteriyor musunuz?
Sporda hareketleri yanlış yapan birini gördüğünüzde doğrusunu gösterir misiniz?
En sevmediğim şeylerden biridir bu. Hiç işim olmaz vallahi. Spor salonu hocası görsün, o uyarsın bence. Anca çok ağır kilolar yaptığını görürüm, çok zorlanır kendini parçalayacak gibi; ''Aman bak dikkat et, bu kilolar senin için çok ağır. Bunlara hiç gerek yok kendini sakatlarsın derim'' o kadar.. Bir de bir şeyden anlamayıp böyle uyaranlar da var. Bir ara cçocuğun biri ben lunge yaparken;
-Yanlış yapıyorsun, bacaklarını çok açıyorsun da ondan dedim..
-Ne alaka ne oluyor bacakları çok açınca diyorum..
-Öyle bacağıma vurmaz mış..
-Lunge hareketinin en çok etkilediği bölge kalçadır. Bacağını ileriye doğru tam atarsan kalça daha çok çalışır, yarım açarsan daha çok ön bacakların çalışır dedim.. Benim amacım da kalçamın etkilenmesi zaten. Bir şey demeden çekti gitti..
Aslında bu doğru olan birşeydir bunu sadece bi antranörün yapmasına gerek yok normal antrenman yapan da gösterebilir elbette bilgisi varsa bu iyi niyettir ancak bilmediği bir şey için söz söylerse veya bişeyler yapsa spordan anlamıyordur o bir personel trainer eğitimi almış birisi olarak söylüyorum bunları
Gidip önce merhaba der sempatik bir şekilde yaklaşır, karşı tarafı utandirmayacak bir şekilde tarif etmeye çalışırdım. Küçümseyerek yaklaşanlar da gördüm daha önce hoş bir davranış değil. O yüzden böyle bir yaklaşım sergilerim.
Uyarmam çünkü spor salonunda gördüğüm insanların hepsi kendince fitness eğitmeni. En son cable chest fly yaparak sırt çalıştığını iddia eden ve bu iddasını ölümüne destekleyen bir adam yüzünden artık düşüncem bu yönde.