Özellikle masabaşı işi olanlar için için hayat durağandır. Çünkü bütün gün oturduklarından dolayı hareketsiz kalan vücut hantallaşır ve kilo almaya sebep olur. Aktif çalışan, hareket eden insanlar zaten spor yapmış kadar olurlar. Daha çok masabaşı, pasif olan kişilerin sporu tercih etmesi gerekir.
iş saatleri vs. çok fazla değişken olabilir, fakat yeni başlamışsa ya da uzun bir es vermişse ilk zamanlar çok yorucu gelebilir. ama gerçekten istekli ve azimli olan devamını getirir. benim en çok zorlandığım nokta beslenme olmuştu. yemeği götürüp getirmek biraz zor olabiliyor.
Bahaneler, aciz insanlara göredir. Zamanı kendi yaratacak kişi. Hayata önce kendini severek başlamak gerekir. Bu iş hayatına da pozitif yansır ve yoğunluk eğlenceye zamanla dönüşür.
Yeter ki insan istesin gadası. Hiç yapamam diyen insan bile servisten bir durak erken inerek, asansör yerine merdiven kullanarak bile spor yapmış olur.
Kesinlikle sağlanıyor ama iyi bir gelişim asla beklenmemeli. Özellikle profesyonel spor ile ilgilelenler için söylüyorum bunu. Vardiyalı çalışma hele hiç uygun değil. İş yerinde uyuklarlar.. Bundan 1 yıl önce gündüzde çalışırken full giderdim. Bir de gecede. 16:00-24: 00 vardiyasında 1 ya da 2 gün çok nadir oluyordu oda... Hele proların hiç katlanacağını sanmam..
İşten işe değişir, adam sabah 7-8 gibi kalkıp akşam 7-8 gibi eve dönüyorsa zor.. iş yorgunluğu, fiziksel yorgunluk vs işin içinde olunca spora gidip hayvan gibi antrenman yapmasını bekleyemessin. Haftasonlarını sırf spora ayırır, hafta içindende 1 gün seçip o gün işten sonra spora gitmek için kendini zorlarsa ozaman iyi bir gelişme kat eder.
gayet tabi yapabilir iş hayatında hareketlerine dikkat etceksin. bedenine ters duruş sergilemiceksin. 1 gün bile iznin olsa otur kalkla ellerine ağırlık alarak uzatarak germe hareketleri falan normal spor yapandan maks 1 ay geç şekle girersin ama girersin
Çok zor oluyor ama yılmadan devam ediyoruz.. Bu arada sayın fenomenim, sizden bir konu hakkında 2 dakika yardım alabilir miyim? Kız düşünceleriniz benim için çok önemli. Yani yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
Ya çok afedersin. Biliyorum yanlış anlaşıldı böyle ama inan bana öyle pis bir konu değil. Birinden hoşlanıyorum. Kız olduğun için belki yardımcı olursun diye düşündüm. 2 dakika yeterli sonra kapat sohbetini.. söz veriyorum. aklımda pis bir düşünce yok asla da olmaz.
ben sağlıyorum gayette memnunum zorlandığımı söyleyemeyeceğim bunun yanı sıra köpeklerim var ve gayet hızlı bir sosyal hayatım vardı malum pandemi ile beraber sosyal hayat rafa kalktı