merhabalar, 168 boyunda 64 kilodayım. hayatım boyunca hiç 60 üstünü görmeme rağmen birkaç ay önce 60 üstüne çıktım. açıkçası aynada vücuduma bakasım gelmiyor.
1 haftadır kendi çapımda evde spor yapıyorum. 15x2 den koşu bandına çıkıyorum. mekik çekiyordum ama sonra baktığıma göre kas oluşturduğu için doğru değil bu süreçte bunu yapmam.
düzgün bir şekilde yardımcı olabilecekler yazabilir mi, açıklayıcı bir şekilde neyi nasıl yapmam gerektiğine dair. teşekkürler şimdiden
1 haftadır kendi çapımda evde spor yapıyorum. 15x2 den koşu bandına çıkıyorum. mekik çekiyordum ama sonra baktığıma göre kas oluşturduğu için doğru değil bu süreçte bunu yapmam.
düzgün bir şekilde yardımcı olabilecekler yazabilir mi, açıklayıcı bir şekilde neyi nasıl yapmam gerektiğine dair. teşekkürler şimdiden
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Ayva göbeği oluşuyorsa vücudun aldığı kalori ile verdiği kalori arasında bir dengesizlik var diyebiliriz. Bazı hastalıklar, hareketsizlik ve beslenme bu duruma sebep olabiliyor. 64 kilo çok yüksek bir kilo değil. Ama şimdiden önlemini almanda fayda var.
Bir antrenman uzmanı olarak egzersiz ile ilgili önerilerim şunlar olacak:
- Dünyadaki spor kuruluşları haftada en az 4 gün fiziksel aktivite önerir. Bu sayıyı yakalamaya çalış.
- Bir gün koşu bandında 30 dakika seni terletecek ve nabzını yükseltecek seviyede hızlı yürüyüş yap. Diğer gün 7 ana kaş grubunu çalıştıracak bir bir kuvvet çalışması yapabilirsin. Aşağıdaki videodan bu bölgeleri nasıl çalıştıracağına dair fikir edinebilirisin.
https://www.youtube.com/embed/tzc4twfusmk