Egzersiz rutinim belimi kalınlaştırdı, ne yapabilirim?

Ev ortamında uyguladığım JK Egzersiz Rutini'nin artıları yanında eksileri de oldu. Programı soran bilir kişi olursa sırasıyla yazabilirim ancak şu an kısaca anlatayım. Fiziğimden gayet memnundum, "90 60 90 ideal fizik" mantığını kendi hayatımda hiç kabul etmedim ve bunun için de hiç çabam olmadı. Asya'nın ideallerine bağlıyımdır biraz daha. 87 53 89 olarak gayet memnundum fakat bir ara yangelyat derken ince bacaklarımın sıkılığını kaybettiğini ve kalınlaştığını gördüm. Bu nedenle daha önce hiç spora baş vurmamış biri olarak internetten kısaca araştırıp haftalık bir rutini kendime görev edindim. Erkek bir idolün egzersiz rutini... Tamamen bilgisizce ve düşünmeden yapılmış bir hareketti... Egzersizi uyguladığım ilk iki gün gerçekten fiziğim daha da güzel ve narin gelmeye başlamıştı gözüme, zaten istediğim de buydu. Ancak bir hafta sonrasında aynanın karşısına geçtiğimde belimin kalınlaştığını fark ettim. Ölçtüğümde ise 56cm'di. Kız kardeşim boyum uzadığı için normal olduğunu düşündüğünü falan söyledi, boyum 1.70 olmuş. Bilmiyorum, kim ne derse desin benim istediğim bu değildi. Annem belimin 60 olması gerektiğini, bunun kötü olduğunu falan söyledi ama umurumda değil. Kendimi böyle görmek istemiyorum. Her neyse, egzersizi bıraktım. Merak ettiğim tek şey şu, belim eski haline döner mi? Çevremdeki spor yapan insanlar sporu bıraktıklarında yaptıkları her şeyin zamanla etkisini yitirdiğini ve eski hallerine geri döndüklerini vesaire söyledi. Buna inanmalı mıyım bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Ne olur yardım edin.
Egzersiz rutinim belimi kalınlaştırdı, ne yapabilirim?