Merhaba arkadaslar, spor yapan biri degilimdir dun ilk defa uzun suredir evde 2kg agirliklarla yarim saat spor yaptim, sirt egzersizleri vs vs. :d
Aksam ustu biraz kaslarim agridi, ama bu sabah kalkinca gogus kafesimin agridigini hissettim ve nefes alirken sanki gogusumun agridigini hissediyorum, bu spordan kaynakli olabilir mi?
Aynisini yasayan oldu mu, bu durumda ne yapabilirim?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler. :)
Aksam ustu biraz kaslarim agridi, ama bu sabah kalkinca gogus kafesimin agridigini hissettim ve nefes alirken sanki gogusumun agridigini hissediyorum, bu spordan kaynakli olabilir mi?
Aynisini yasayan oldu mu, bu durumda ne yapabilirim?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler. :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Çok normal, ama normal olmayan şey şu ki; set sayılarınız sanırım biraz fazla. Vücudu yeni düzene alıştırmak adına biraz daha yavaş ve zorlayıcı olmayan hareketler ile başlamanızı tavsiye ediyorum.
Tüm bunlar özellikle sedanter (hareketsiz) yaşamdan spora bir anda geçen insanlarda sık görülen halk dilinde hamlık ağrısı olarak da bilinen normal bir durumdur.
Fitness yapmaya başlamanız çok güzel bir durum, kutlarım. Ama yanlış antrenman yapıyor olduğunuz spor sonrası vücudunuzda meydana gelen ağrılar ile kendini göstermektedir.
Set sayıları az olan ve tekrarlarında zorlanmadığınız çalışmalar şu an için makbuldür. Kaslarınızın güçlendiğini gördükçe zamana yayarak set sayılarını artırmanız en doğru olanıdır.
Öncelikle ağrılarınızın geçmesini beklemenizi öneriyorum. Ağrıların geçme süresi 1 hafta ile 10 gün arasında değişmektedir. Bu süre zarfında yürüyüş yapabilirsiniz.
Kas ağrıları için sıcak duş ve masaj ağrılarınızı bir miktar dindirebilir.