Selam arkadaşlar. Vücudumu hiç esnek bulmuyorum yoga yapmak istiyorum çünkü herkes esneklik için öneriyor. Birkaç video izledim ama ben o hareketleri asla yapamam, sizce esnek olmayan kişiler de yoga yapabilir mi?
Yogaya nasıl başlanır? Ekipmanlarım ne olmalı?
Yogaya nasıl başlanır? Ekipmanlarım ne olmalı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Genel yanılgının aksine yoga sadece esnek insanlar için değildir. Sıklıkla insanlar çok ileri seviye pozlara bakıp ‘yok bu bana göre değil’ diyerek başlamaya dahi çekinirler.
Yoga doğasında her bedene ve yaşa uygundur, sadece ehil bir eğitmenle, onun yönlendirmeleri ile başlamanız ve o günkü şartlarınızla size uygun olan stilleri bulup çalışmanız gerekmektedir.
Kapalı gibi düşündüğümüz bedenimiz düzenli bir yoga pratiği ile inanılmaz noktalara gelebilir. Yogada asıl önemsediğimiz esnek bir bedene sahip olmaktan ziyade o süreçte yaşadığımız deneyimlerdir. Sağlıklı bir beden ve zihin ise bu yolculuğun keyifli yan etkileri diyebiliriz.
Yogaya başlamak için aslında sadece rahat kıyafetler bile yeterli ancak benim tavsiyem çevrede varsa iyi bir yoga studyosu ve hatta bütçeye göre belki iyi bir uzmanla birebir çalışmak. Bu sağlıklı bir başlangıç için en ideali ( kıyafet harici her türlü malzeme zaten studyolarda mevcut.)
Hemen hemen her merkezde bedava tanışma dersleri ve paketleri olur, çok bütçenizi zorlamaz. Böyle bir imkanınız yoksa da bir yoga matı alıp evinizde online platformları deneyebilirsiniz. Haftada kaç gün ve saat olacağı biraz kişisel bir durum ancak en az üç gün iyi bir başlangıç olacaktır.