Sürekliliğine bağlı her gün 20-30 dakikanı ayırırsan 1 haftada esneklik çok kazanırsın ekstra olarak. Yoga yaparken tayt giymeni öneririm esnekliğin daha rahat kazanılması için vücudun sıcak olması lazım. Yoga yapıyorum Haftada 1-2 yapmama rağmen vücudum esnek bir tanıdığım var günde 1 saat yoga yapıyordu erkek 45-50 yaşlarında adamı görünce şok olmuştum adam Şaonin keşişleri gibi kafasına yapıştırıyordu ayağını :D
Bu arada ne için yoga istiyorsun esneklik için sonuç istiyorum diyorsan 1 haftada görürsün sonuçlarını her gün yapıp Huzur diyorsan inancına göre ibadet yapabilirsin veya mindfulness meditasyonu veya nefes meditasyonu
yoga plates gibi egzersizler uzun vadede sonuç gösterir sabırlı olmalısın bir gelişme yok diye motivasyonunu kaybedebilirsin ama sabırla devam edersen çok güzel sonuçlar alırsın
Yoga bir ibadettir. Spor değildir. Psikolojik terapi değildir. Budistlerin özel bir ibadet biçimidir. Müslümanlar elbette yapmamalı. Ateistlerde yapmamalı çünkü kendileriyle çelişirler.
@RonanaZoro sen ne tür cahilsin ki sana hakiki bilgiyi sunana bunu söylüyorsun? Özendiğin, taklit ettiğin şeyin ne olduğunu bile bilmiyorsun. Nasıl bir teneke gençlik geliyor yaaa...
Yoga, Hinduizm ve Budizm’de kişiye birtakım ilâhî bilgiler ve yetenekler kazandırarak, onun arınmasına ve hakikate ulaşmasına aracı olması amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Son yıllarda ülkemizde bedensel egzersiz ve psikolojik terapi faaliyetleri görünümünde yaygınlaşan yoga merkezlerinin önemli bir kısmı kendilerini bu dinlerden ayrıştırarak bağımsız yoga uygulayıcısı oldukları söylemiyle faaliyet göstermektedirler. Ancak yoganın dinî bir yönünün bulunmadığı ve zihinsel arınmayı amaçlayan alıştırmalar olduğu söylemi tam olarak gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü Hint dinlerinde yoga, dinî bir uygulama olarak varlığını sürdürmektedir. (“Brahmanizm”, DİA, VI, 331) Buna göre bir Müslümanın, başka bir dinin inanç ve ibadetlerine dayandığını bilerek, yoga yapması uygun değildir.
Ülkede herkes fetva keser olmuş ahahaha yaptığın amaca bakar o paşam dini ritüel olarak yapmıyoruz bunu esneklik ve ve güç kazanımı için yapıyoruz. Copy paste alıp daha derin araştırma yapmadan muhalefet olmak için atıyorsun. Hızlı sonuç almak için neyi kasdediyor soran kişi düşünüyor musun? Yüksek ihtimal girdi yoga sayarsak çıktı=Esneklik veya güçtür ki büyük ihtimal esneklik ne kadar sürede kazanırımı soruyor arkadaşımız ama sen direkt dine çekmişsin soruyla zerre alakası olmayan bir cevap sana dinle ilgili bir soru sorulmadı farkındaysan. Ateistte olabilir müslümanda yapabilir kalpteki niyet önemli bir şeye tapmak amaçla yapıyorsan zaten dinden çıkarsınki yoga yapan türklerin ve diğer insanlarında bunu dini ritüel olarak yaptığını düşünmüyorum yoga zindelik ve güç kazandıran bir egzersizler pozlar bütünü
İbadetin mantığına bakarsak söylenen dualar ve rukü secde hepsi bir ilaha yapılan bütündür yogada sesle söylenen veya bir şeye tapılan bir hareket mevcut değil muhalefet için yazıyorsun sadece. İşiniz gücünüz millete sataşmak başka bir şey değil
Yoga nin muslumanlikla ne alakasi var diye fetva veren sensin. Hahaha Sen ne dedigini bilmiyorsun. Okumuyorsun. Muslumanim diyorsun. Hinduizmide hindilerden mi ogreniyorsun yoksa.
Dostum müslümanlığı biliyorum Kerem Önder ve Nurettin Yıldız sohbetlerini dinleyen bir adamdım. Diyanet ona bakarsan nisa suresi 34. ayeti kadınları dövün diye çevirmiş gel ona uyalım istersen ne dersin?
@RonanaZoro sen musluman degilsin o zaman. 34. Ayetin mealine diyanetten bakabilirsin. Hindu arkadas.34﴿ Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Daha Peygamberini hayatını bilmiyorsun kuranda denilen döv ayetini copy paste atıyorsun okudum çok dinledim. Peygamberinin hayatına bir bak bakalım kadına bir fiske var mı veda hutbesinde Kadınlar size Allah’ın emanetidir diyor emanet olan şeye muamele kuran böyle mi emreder? Peygamberimizin (S. A. V) yaşamında kadına asla vurulmamıştır hatta eşleriyle bir anlaşmazlıkta düştüğünde gidip çadırda hasır üzerinde yatmıştır o mübarek yüzünde iz olmuş diye Hz Ömer (r. a. d) ağlamıştır. Ve dertlenmiştir Ya Ömer bırak bu dünya onların ahiret bizim olsun demiştir. Böyle bir peygamberin var oku diyen ve saygısız arkadaşım.
Peygamberimiz ayaklı kuran ise onun yaşamında böyle bir şey yoktur ve kuranda yazılan şeyin meali yanlıştır. Arapça zengin bir dildir bulunduğunuz ortamı terk edin manasında çevriliyordu Hayalhanemden dinlemiştim sorgulamaktan korktuğun için cehalete düşüyorsun. Bu cahilliktir. Kuranda yazılan her şey akla ve mantığa uygundur zaten Yüce Allahımızın bize söylemleri ve emirlerini anlamamak mümkün değildir. Korkma sorgulasan dinden çıkmazsın Arayan hakikati bulur