Selam KScanlar ❤ Gerçekten merak ettiğim, ve "Acaba yanılıyor muyum aylardır?" diye düşündüğüm bir durumla karşılaştım. Biliyorsunuz ki, bir çok yerde spor yapmadan 2 saat önce beslenilmesi gerektiği söyleniyor.. Ancak ben bugün, "Sabah uyanınca yapıyorum daha çok kalori yakıyorum" diyen bir arkadaşla konuştum :))) Daha önce de sabah uyanınca spor yapan insanlara denk geldim. Sizin de nasıl yaptığınızı sormak istedim..Ben spordan önce enerji alınması gerektiğini düşünüyorum. Sizin de yorumlarınızı bekliyorum ❤
Merhaba. Spor yapmak için enerjiye ihtiyaç vardır yemekten sonra yapılır lakin hemen sonra değil en az 1 saat geçmeli. Spor sonrası da protein ağırlıklı beslenmeli
Spor yapmadan en az 3 saat önce yemelisin. Spordan sonra da protein almalısın. Bu kas yapımına yardımcı olur. Spora başlamadan yarım saat önce de doğal olmak kaydıyla enerji alabilirsin. Yani kuru üzüm vb.. spor yaparken de enerji lazım. Yoksa vücut protein yoksa spor yaparken kasları bile eritiyor.
yani yemek yeyip kalori aldığında ve sonrasında spor yapıldığğında vucut önce alınan kaloriyi yakmaya paylaş ama aç karna spor yapıldığında ise vucut ilk depo edilmiş yağları eritmeye başlar parçalamaya başlar...
Olimpiyat Komitesi'nin 2019 raporuna göre fitness öldürür. Bu bir gerçektir. ve 1990'da Dünya Fitness Federasyonu kurulup 1993'te kapatılma sebebi de fitness yüzünden ölen insanların çok fazla olmasıdır. Yerinde olsam bunlar yerine pilates yaparım (ağırlıksız) öneririm. İşin tuhaf yanı Pilates Federasyonu da sadece Türkiye'de vardır. Fitness'tan 6 saat önce yemek yemelisin ve 2 saat yapıyorsan 4 saat yemek yememelisin. Bunu da sana söyleyim. Vücudun glikoz depolarını boşaltacaksın ki vücut yağları eritsin ve kasları görünür kılsın. Yemek yedikten sonra da yapabilrsin lakin şöyle bir problem ortaya çıkıyor o zaman da; ince bağırsakta emilim yemekten 6 saat sonra bitiyor. Yani fitness yapmadan önce vücudunda her hangi besin bulunmamalı ve yağ asitlerini glikojene, glikojeni de glikoza çevirip deri altı yağları eritmelisin. Spordan çıktıktan sonra kan değerin aşırı düşecektir. Kan şekeri ihtiyacın oılacağı için elin ayağın titreyecektir ama 1 saat ağırlık kaldırdıktan sonra kasların glikojen depoları boşalmış olacaktır ve iyi bir dinlenme ile (1 saatlik ergezsiz sonrası 1 saat uyku) kaslar kendini toplayacaktır. Kaslar kendini kopladıktan sonra glikoz ihtiyaçlarını karşılayabilirsin.