- +1 yıl
Aslında yürüyüşle ilgili pek birşey bilmiyorum; ama bisikletten bildiğim kadarıyla 30dk sonra vücut yağ yakımına geçiyor; haliyle 30dkdan az olmasa iyi olur. Sonra düzenli olması önemli. Haftada 3 gün gibi.
En önemlisi, vücut her tempoda aynı şekilde yağ yakmıyor. Çarşı pazar gezer gibi yürümek ancak yağdaki karbonhidratları yaktırır, zaten efor sarfettirmez bile. Aslında kalp ritmiyle ilgili detayları var da, şöyle özetleyeyim sana, postacı adımı gibi, joggin dedikleri tempolu yürüyşten yapman gerekli. Süre konusunda hala emin değilim, çünkü yürüyüş/koşu bisiklete göre çoke for sarfettiriyor.
Her neyse, süre olarak bakmalısın km olarak değil. Bir de spor sonu germe hareketleri yap, sonra her yerin ağrıyor gibi olursun ^^10 Yorumla
En İyi Cevaplar
kilo vermek için sadece yürüyüş yeterli değil...öncelikle kaç kilo fazlan olduğu gibi önemli bir parametre söz konusu...birde diyet ile destek gerekir...ama normal ölçüler için bile en az yarım saat tempolu yürüyüş şart...bence 1 saat lik yürüyüş tempolu olmak kaydıyla diyetle desteklendiğinde kesin kilo verilir...unutma bir sıfırdan büyüktür...:))))
14 Yorumla
- +1 yıl
tempolu olmak üzere 5 km den az olmamalı.insan vücudu 20 dakikadan sonra yağ yakmaya başlıyormuş.kısa yürümenin bir yararı olmaz.
10 Yorumla
Sadece yürüyüş pek birşey kazandırmaz . Yarım saat yürüyebilirsin
02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
- +1 yıl
ben 20 km koşup 40kmde bisiklet artı diyetle 1 ayda 27 kilo vermiştim...79dan 52 kiloyu gördüm..sora bktım olmicak baya azalttım programı..şuan günde 6 koşu 15 bisiklet ypıorum en az 2 kilo etle 5-6 tabak karbonhidrad 3 tabakda sebze yiyorum günlük anca kilomu koruyabiliorum vermeden...biri yazmış 5 kilo nası verebilirim diede, en fazla 50 saatte veririm istesem 5 kiloyu, belkide sürmez bile...
11 Yorumla kılo vermek ıstıyorsan beni dinlemenı tavsıye ederim... aksam yedıden sonra hıcbısı yeme gunduzlerı her ogunde en fazla bır dılım ekmek ye suyu bol ıc bakalım zayıflıyormusun zatıflamıyormusun gorelım gunduzlerı ıse cok yeme tıka basa zaten 5 gun gectıgınde aclık hısssın azalıcak...daha az yıceksın...
10 Yorumla- +1 yıl
Kilo vereceğin kadar yürüyemezsin gün içi :) Kilo verebilecek randumana ulaştığında zaten yorgun ve bitkin düşersin, doğru ve dengeli beslenmedikten sonra hiçbirşekilde kilo veremezsin.
10 Yorumla - +1 yıl
45 dakikallık tempolu koşuda yaklaşık yarım kilo su kaybınız, bi biktarda yağ kaybınız olur.
10 Yorumla 3-5 km tempolu yürüsen yeter diye düşünüyorum zamanla artar ben bi çıkıyorum arkadaslarla 2 3 saat boyunca yürüyorum kaç km yürüyoruz Allah bilir :))
10 Yorumla- +1 yıl
Sadece kilo vermek için demeyeliim de günde 45 dakika tempolu yürüyüş idealdir.
10 Yorumla Tek başına yürüyüş yeterli olmaz. Ama minimum 45 dk yürümelisin bence.
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
ben genelde 1 saat yürüdüm. Arada 2 saat. Ama nerdeyse her gün. 1.5 yilda 17 kilo verdim. Ama tabi yeme aliskanliklarimi da degistirdim, az yedim.
10 Yorumla 2 km.hafif tempolu.ve en az iki öğün doğal yoğurt ye.
10 Yorumla- +1 yıl
yarım saat fakat yemeklere de dikkat etmeli. akşamları bol bol meyve yemen gerek .
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
ben diyetteym ve spor yapıyorum hergün kosu bandında en az 1 saat yürüyorum çok faydası varrrrrrrrrrrrrrrr
10 Yorumla yemekten 2 saat sonra 1 saat tempolu yürümek gerek
10 Yorumla- +1 yıl
Sen yürümeye başla biz dur deriz.
20 Yorumla - +1 yıl
2-3 km tempolu
10 Yorumla 1 saat yürü,hatta aralarda koş,tempoyu yüksek tut.
00 Yorumla- +1 yıl
1 saat..
00 Yorumla Spor yap.
00 YorumlaSpor konusunda 996 cevap paylaştı. günlük 5 km ve üstü
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ter dökene kadar
00 Yorumla 400 km falan
00 Yorumla- +1 yıl
2 km yeter sana
00 Yorumla
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar