kilo vermek için günde kaç km yürüyüş yapmalı? işe yarıyor mu peki
Cevabın nedir?
Öncelikle tempolu yürümek şart buda en az 30 dk sürmesi gerekir. Zira ilk 20 dk'a vücüd ısınır sonrasında yağ yakmaya başlarsınız. Bu tip bir sporla yavaş yavaş kilo verirsiniz ancak yeme içinde bir program şart tabi ikisi birden olacak. Ayrıca çok saçma bir şeyde var o kafanızı bulandırmasın. Yorumların arasında gördüğüm son derece yanlış bir yorum var. ^^Bir hamburgeri eritmek için 2 saat tempolu yuruyuş gerekir bir milshake içinse yarım saat hızlı tempoda koşmak.^^ Bu tırnak içinde yazdığım konu yanlıştır bu mümkün değildir. Her insanın bir metobolizma hızı vardır. Bir hamburger yedin diye 2 saat yürüyeceksin diye bir konu yok. Çünkü etrafınızda görürsünüz Arkadaşınız yer yer ama hala dal gibidir. Sizde ben su içsem yarıyor diyenlerdensinizdir. Peki arkadaşınız hamburgeri yedikten sonra 2 saat tempolu yürümedi. Ne olacak kilo mu alacak. Hayır onun metobolizması çalışıyor. O oturduğu yerden o kaloriyi harcıyor. Kilo vermenin en kolay yönlerinden biri metobolizmayı hızlandırmaktır. Troid hormonlarınız yüksek salgılanıyorsa yine kilo alamazsınız.Veya az salgılanıyorsa su içseniz yarar.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
yol yapmak kosmak bosaa. once saglıklı dıyete baslıcan.yanı besınsel zayıflamayla baslıcan ve sonra yuruyus yada kosu sporuyla kas derı ve bolgesel yerlerdekı yagları yakcan. eger bu sekıl yapmassan sadece kas calısması kalorı harcaması yaparsın ama sonrasında 1 ayda verdıgını 11 gunde 2 katıyla gerı alırsın. 1 ayda ben 0 kılo verdım. buna ınan
00 Yorumla
20 dk'dan fazla yürümek gerekiyor..sonra otomatik pilota geçiyor zaten.
Bir yürüyüş yolunda 2 tur yeter..00 Yorumla
- +1 yıl
Bir hamburgeri eritmek için 2 saat tempolu yuruyuş gerekir bir milshake içinse yarım saat hızlı tempoda koşmak.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
36Cevap
Tamam yürüyüş yapmak, hiç spor yapmamaktan iyidir ama kilo vereyim derken varisle uğraşmak da var. Kilo vermenin en iyi yolu, dengeli beslenmeye dikkat ederek az kalori almaktır. Günlük kalori ihtiyacını hesaplayan siteler var. Bunların bazılarında besinlerin kalori tabloları da yer alıyor. Buna göre mevcut günlük kalori alımınızı ve günlük kalori ihtiyacınızı hesaplayıp kendine bir program hazırlayabilirsin. Bunun yanında zayıflama ürünü, zayıflama besin desteği, zayıflama ilacı, zayıflama çayı gibi ürünlerden de uzak durmanı kibarca öneririm.
Elbette sadece günlük kalorini düşürerek yazıflayabilirsin ama yavaş olur. Sporla bunu arttırabilirsin. Başlangıç olarak sabah 8-10 dakika hafif spor akşam da tempolu yürüyüş yapabilirsin.
Eğer imkanın varsa bir uzmana görünmek en doğrusu.10 Yorumlakilo vermek ne yaaa? :) herkes bunu dert eder anlamıyorum sizleri... insan kendini kontrol ettikçe her işi başarır ki bu da onlardan biri! o senin iradene kalmış ve içindeki istek gücüne sen ne kadar istersen o kadar başarırsın yok öyle koşu moşu bahane. önce bi programın olacak sonra irade gücün bi de nefsini tuttun mu... ki bununla görürsen sendeki değişiklikleri bu sana daha bi kuvvet verecek ve sen başaracaksın ;) ve unutma spor sadece yürüyüş ya da koşmak değildir... spor beslenmedir... spor harekettir... spor iradedir... spor nefistir... ve spor gym'dir :P hehehe
10 Yorumla- +1 yıl
Bu kişinin vücuduna göre değişiyor.Ama ingiltere yapılan bir araştırmada 30 dk'lık tempolu yürüyüş vücudu sabit ve formda tutarken,45 + dk'lık yürüyüş zayıflamak ve vücudu sıkılaştırmak için gerekli olduğunu yazmıştı.Bunuda Doktorum'a çıkan kısa boylu bir doktor demişti.
00 Yorumla - +1 yıl
dostum önce günlük kaldri hesabını yap internette var. kaloi ihtiyacını bulduktan sonra bu ihtiyaçtan daha az kalori almaya çalış mesela 500 kalori bunun içinde kalori cetvelleri var yiyeceklerin kalori miktarları yazıyor, yürüyüş için bişey söyleyemem bünye meselesi ama ilk başta 10 km yürü sonra artırırsın
00 Yorumla - +1 yıl
3-4 km yol yürüsen faydasını görürsün. Tabii ne kadar yürüdüğün kadar nasıl yürüdüğünün de önemi var. Yüksek efor ile vücut ısını yükseltip terleyeceğin yürüyüşler/koşular daha çok kalori yakmanı sağlayacaktır.
00 Yorumla günde 10.000 adım diyorlar ama bilmiyorum işe yarayıp yaramadığını.5 kilometre ediyor yaklaşık.sadece yürümekle spor yapmakla kilo verilmez.biraz da yedikklerine dikkat etmelisin
20 Yorumla- +1 yıl
Ben günlük 4km 8km arası yol yürüyen birisiyim yani
yürüme bende bir hastalıktır takıyorum kulaklığımı çıkıyorum yola 2 3 saat dolaşıyorum ankarayı gidebildiğim kadar...güzelde kilo verdim ama bacaklar roberto carlos gibi oldu :D20 Yorumla yürüyüşte mesafe kadar tempo da önemlidir. giderek artan tempoda ve artan mesafeli yürüyüşler yapmalısın. yüksek tempoda en az 30 dk yürümelisin. 1 saate kadar çıkarmalısın. beslenme programını da düzenlersen kilo verebilirsin.
01 Yorumla- +1 yıl
vuuuuuu :)
- +1 yıl
kilometresini hesaplamadım ama bütün köyü dolanıyorum 1 saatte. işe yarıyor tabi. hatta 1 kilo verdim bile 1 haftada.
10 Yorumla - +1 yıl
günde en fazla 1 saat fazlası zarar..kasların yorulması demektir..çünkü zaten gün içersinde yeterince hareket ediyoruz..ve sağlıklı bir diyetle desteklenmeli yoksa sağlıklı zayıflama olmaz...
10 Yorumla - +1 yıl
Yaşına göre değişir bu durum. Nabzın belli değeri geçtikten 12 dakika sonra yağ yakmaya başlarsın. Nabzın düşükse pikniğe gider gibi sağa sola baka baka yürürsen (yani temposuz) bir işe yaramaz.
selamlar...00 Yorumla kılometreyle hesap yapma bu arada. her sabah 7.30 9.30 arası ıstedıgın sekılde yturu. metaboloızmanın calısması bu saatte baslar unutma
00 Yorumla- +1 yıl
km olarak bir şey demek doğru olmaz ancak 20 dk dan az , normal tempo koşu işe yaramaz.. yağ yakımı 20 dk dan sonra başlar
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Yürümek kesinlikle işe yarıyor! Sana bunu garanti ediyorum!
Sabah ve akşam olmak üzere gün içersinde kırk dakikalık yaptığın yürüyüş bedeninin formda olmasını sağlayacaktır.00 Yorumla Hacı ablam senin profil fotoğrafı bile restorantta çekilmiş sen mantalite olarak bi hazırla da kendini sonra bu levele geç..
10 Yorumla- +1 yıl
kaç km yaptığın önemli değil.önemli olan aldığın kaloriden fazla kalori yakmak.
(fazla mı? düz mantık oldu bilemedim şimdi)00 Yorumla en azından 8000 adım bir adım 1 metre sayaraktan 8 km idealidir devam ettirceksen günlük 10 km her türlü forma sokar seni
11 Yorumla- +1 yıl
Sağlık Bakanı Recep Akdağ obezite ile mücadele için her gün 1000 adım atılması grektiğini belirtti.
00 Yorumla kilo vermeyi bilememde sağlık için 10.000 adım kampanyası var bildiğim
10 YorumlaSağlıklı kalabilmek için günde 5 km yürüyorum,aynı yoldan dönerken koşuyorum. Bunun dışında gün içinde ne kadar yürüdüğümü hiç bilmiyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
bende yarı düz tabanlık var koşu bandında yada normal koşuda 10dk yürümede 15dk dan sonra bitiyorum ben
bana yürüyüş ters tepiyor yürüdükçe kilo alıyorum oyüzden bıraktım artık yürümeyi :)
00 Yorumla- +1 yıl
koşu bandında günde 25 km hız ile 1 saat koş , bir deri bi kemik kalırsın
01 Yorumla - +1 yıl
düzenli spor yapmak lazım, aksatmadan, bi,r spor kompleksinide deneyebilirsin,
ama her sporda en az 150 kalori harcamalısın00 Yorumla sabah akşam yarım saatlikten toplamda 1 saat yapmalısın ayrıca yürüyüş sonrası acıktım diyip de yemeğe vurma kenedeni:)
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Az yemektir çözüm.
''Az''...
Yetecek kadar...00 Yorumla yeme kilo ver. olay bu, polimiğe girme yürüyecem diye
10 Yorumlayediklerinize dikkat edin yürüyüş egzewrsiz yapın sağlıklı yaşayın
00 Yorumla- +1 yıl
işe yarar fakat yürüdükten sonra homili gırtlak yersen bişeye yaramaz en az günde 5 km yürüsen senn yararına
00 Yorumla voit sauna suit ile günde 2 defa 15er dk. Süper olur...
00 YorumlaPeki su iyi gelirmi yürüyüş teyken bn hergün 2 km normal tenpoda yürüyüş yaparım kilovermek kolay olurmu?
00 Yorumla- +1 yıl
yarıyor tabi ki en az 5 km.
00 Yorumla 1 saat hızlı tempoda yürüyüş yapmak bana yetiyordu
30 Yorumlayarım saat.. Sabah akşam uygula..
10 Yorumla- +1 yıl
100 km. yürü kilo vermek garanti.
10 Yorumla Az ye...Cevabın çok uzun ya da çok kısa!
00 Yorumla10 bin adim atman gerekiyormus günde
10 Yorumlayürüyüş yapmak yerine koşmalısın
02 Yorumlasen yürümeye başla ben sana dur derim:)
00 Yorumla25 km koş şahsen ben yapıyorumm
00 Yorumlahergün bir önceki günden fazla
00 YorumlaMotabalizmam cok yavaş
00 Yorumla- +1 yıl
run forrest run
00 Yorumla - +1 yıl
günde en az bir 5 km
00 Yorumla 10.000 adım yeterli
00 Yorumla- +1 yıl
3684 mt tam olarak
00 Yorumla 5 km. ideal mesafe
09 Yorumla1 kilometre en az