Tendon zedelenmesi olmadı bende ama eklem ağrıları oluyordu bacaklarımda. Haftanın 2 günü çalışırdım, 1 indirdim bacak çalışmasını ve her hafta en az 2 kez kelle-paça çorbası içiyordum. Tavuk suyu içiyordum. Sonra Ağrılar yok oldu yine aynı düzene devam ettim yine haftanın 2 günü bacak çalışmaya devam ettim hiç bir şey olmadı. Bence sende benim dediğim gibi yap ve doktorada kesinlikle görün yırtık falan olduysa aman aman hareket bile edemezsin gerçi öyle.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya basıyorum biraz daha iyi. Sabah bir şey yoktu akşam olunca şişti basamıyordum bile. Yarın gitmeyi düşünüyorum. Ayrıca gece gece canım kelle paça çekti 😂
Çok geçmiş olsun söylemedim aman dikkat et kendine. Nasıl sakatladın kendini çok merak ediyorum? ve tendon zedelenmesi olduğunu nasıl anladın? Tabi ihtiyaçtan işte tendon eksikliğinden canın çeker öyle ;)
Hemşireyim ve fizik tedavi ünitesinde çalışmıştım. O yüzden dedim terzi kendi söküğünü dikemez diye. Bölgede sertlik ve şişlik vardı. Şimdi basabiliyorum. Bacak kasıldığında ağrı oluşuyor. Daha önce antrenman yaparken çok zorluyorsun sakatlık çıkar demişlerdi. Demekki birilerini dinlemek lazımmış 😂
Soğuk buz torbası vardır kesin evde sen hemşiresin bir uygula bakalım. Nasıl olacak ne antrenmanı yapıyorsun bacak mı çalışıyorsun söylemedin bir türlü? :)
Şimdi bende bacak çalıştım geldim salondan ısınma çok önemli inşallah çok ağır kilolar yüklemiyordur sana aman dikkat et kendine. Bak biz burada birşeyler söyleriz sana ama son söz ve en iyisini bilen doktor olacak.
Birincisi ayak tendonlari dinlenerek ya da beslenme aracılığıyla iyilesmezler. Sürekli olarak bölgesel kaslari çalıştırıp taze kan pompalayarak bölgenin iyileşmesini hizlandirabilirsin. Sadece yüksek kardiyovasküler egzersizlerden kaçın... Ama oturarakta iyileşmesini bekleme çünkü o zaman kroniklesebilir. Ayrica reçetesiz olarak satilan dolgit kremi alip günde 4 defa masaj yapabilirsin bölgeye...
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ay teşekkür ederim yorumun bilgilendirici olmuş. Aşik tendonum zarar gördü galiba. Biraz şiş ve sert. Sabah basamıyordum şimdi yine daha iyiyim.
Aşil tendonunun içinde kemikleşme ya da sert doku büyümeleri eswl dalgalariyla çözünebiliyor ama seninkisi o kadar ileri değilse küçük egzersizlerle çözebilirsin. Zaten maksimum 10 günde tamamen geçer.
buz tedavisi yapabilirsin.. ve kas gevşetici, ağrı kesici kremlerle masaj yaparak yumuşata bilirsin.. adale ya da kaslar çok sertleşmiş ise ağır ekser sizlerden kaçınmalısın..
En İyi Cevaplar