Merhaba Arkadaşlar, Önümüzdeki dönemde dünyanın saygın üniversitelerinde, Sahaja Meditasyonu'nun, etkileri üzerine yapılan çalışmaları paylaşmayı planlıyorum. Bu çalışmalarda oluşan, olumlu etkileri sizlerde hayatınızda görebilirsiniz gerekli olan sadece düzenli olarak meditasyon yapmak. İlk paylaşımım Viyana Üniversitesinde anksiyete üzerine yapılan bir çalışmadan;
8 haftalık düzenli meditasyon sonrası kaygı durumundaki yaklaşık % 40 ve sürekli kaygı durumundaki yaklaşık % 15'lik düşüş dikkat çekicidir.
ANKSIYETE
Sahaja Yoga Meditasyonun kalıcı ve sürekli kaygı , endişe üzerindeki etkisi;
Viyana Üniversitesinde yürütülen bir çalışmada Sahaja Yoga Meditasyonu'nun sağlıklı yetişkin bireyler üzerinde kalıcı ve sürekli kaygıyı gidermede, etkili olduğu görüldü. 8 hafta boyunca 37 kişilik Sahaja Yoga Meditasyonu yapan bir grup, 32 kişilik müdahale edilmeyen bir grup ve 32 kişilik de Mozartın müziği dinletilen bir grupla karşılaştırıldı. Meditasyon yapan grupta, diğer kontrol grupları ile karşılaştırıldığında kalıcı ve sürekli kaygı seviyesinde belirgin bir azalma görüldü.
Kaygı durumu Sürekli AnksiyeteEğer kaygı durumunuz varsa sizler de aşağıda paylaştığım video eşliğinde düzenli meditasyon yapabilir ve bu kaygıyı azaltabilirsiniz. Sevgiler!
Referans; Hackl, W. (1995) Die Auswirkungen von Sahaja Yoga auf das Drogenkonsumverhalten (The effect of Sahaja Yoga on drug consumption). Doctoral thesis submitted to the University in Vienna, 1995.
eğer ellerinizi kullanarak meditasyon yaparsanız iyi gelecektir sebebi ise ellerimizin manyetik alana sahip olmasından dolayıdır.. enerjimizi pozitife çevirecektir.. meditasyon öncesi diyafram egzersizi yapılırsa ve gün içinde çay kahve kola çikolata gibi kafein içerikli ürünlerden uzak durulyrsa stresi yaratan adrenalin ve kortizol hormonları aza indirgenmiş olurki gününüz rahat geçer..
meditasyon sadece kaygıya değil her şeye iyi geliyor, zor zamanlarında hızlı ve mantıklı düşünebilme, çabuk sinirlenmeme, daha sakin ve ağır hareketler gibi bir sürü konuda yardımcı oluyor ayrıca hissiyatı güçlendiriyor sürekli olarak yaparlarsa hayatlarında büyük değişiklikler olduğunu fark ediceklerdir
Meditasyon, doğu kültürlerinde uzun zamandır varolan, batı kültüründe de özellikle son 10 yıldır sıkça kullanılan bir kavram. Stresli hayatlarımızın değiştirdiği hormon yapılarımız, bakış açılarımız ve çevremizdeki sayısız uyaranlar yüzünden genellikle kendimizi tetikte bazen de kaygılı hissedebiliyoruz. Odaklanma kabiliyetimiz geliştikçe ve süresi uzamaya başladıkça meditasyonun, başta kaygı olmak üzere bize rahatsızlık veren diğer duyguların negatif etkilerini azaltmakta ciddi katkıları var.
Öncelikle meditasyonun bir odaklanma çalışması olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Dediğim gibi her bir kültüre ve bakış açısına ait birçok farklı meditasyon yöntemi mevcut.
Eğer daha maneviyatlı bir yaklaşım sana yakın geliyorsa meditasyon başlığı altında internetteki içerikleri inceleyebilirsin. Eğer hayata daha somut ve bilgi odaklı yaklaşıyorsan mindfulness yani bilinçli farkındalık çalışmaları adı altındaki içeriklere göz atabilirsin.
Sonuçta dikkatimizi dış dünya yerine iç dünyamıza davet ettiğimiz, konstantre olup odaklanma süremizi arttırdığımız tüm yaklaşımlar günlük hayatta yaşadığımız kaygı hislerinden uzaklaşmamıza, kendi içimizde bir dinginlik alanı oluşturmamıza yardımcı olur.
bitki çayına yönelim derim özellikle gingko biloba ve safran için daha sakinleştircektir sizi... kafein adrenalin ve kortizol hormonlarını arttırır bunun sonucunda daha şiddetli kalp çarpmalarınız olacağı için vucut strese girer nefesiniz daralır ve titreme endişe baslar.. ayrıca ellerinizi çakra bölgesine koyarak ve bir yandan meditasyon muziği dinleyerek zihninizi boşsltıp sıry ustu yatarak meditasyon denerseniz çok fsydasını göreceksiniz çünkü ellerimiz manyetik enerji yayar ve enerjimizi dengeler
ben de sizin gibi hep niyetlendim ama bir türlü eyleme geçemedim. sonra meditasyon uygulamaları kulanmaya karar verdim, hem motivasyon oldu hem de ödeme yapınca sorumluluk hissettim :DD
En İyi Cevaplar