Baklava kilo yapar mı?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kışın yediğin hurmaları yazın seni tırmalar pis boğaz ben bir çikolata yedim keşke yemeseydim dedim pişman oldum 😲
Senin 2 saatlik yaptigin spor 1000kalori yakmani saglar ama yedigin 1 baklavada 1500 kalori var k. b :)
O hangi baklavada 1500 kalori yani bir baklava en fazla 300 kalori nerenin baklavasini yiyorsun sen 🙄
Antep baklavasi 300 kalorimi biz onu sadece cayda aliyoruz be
kilo yapar ama buna göre akşam daha az ye ve yürüyüş veya koşu yap
bir kereden bişey olmaz. İki tepsi yemediğine göre.
2 tane yedim ya
Sorun olmaz.😊 Arada ye nolacak😀
Cevap
14Cevap
Sadece iki baklava neden kilo aldırsın ki? Ama şu var şekerli yiyecekleri yedikten sonra, bende iştah kontrolü zorlaşıyor. Böyle şeyler bağımlılık yapıyor sanki. Uzun süre şekerli gıdalar yemedim canım simdi istemiyor mesela. Kuru kayısı bile aşırı tatlı gelmeye başladı.
Tatlı isteğini bastırmak için elbette 1 2 adet yenilebilir burada önemli olan porsiyon miktarıdır. Ve bi kaç defaya mahsus olmalıdır zaten sürekli her gün yiyebileceğimiz bir tatlı deildir diyette kendini kısıtlayıp daha sonra kriz anında 7 8 tane baklava veya benzeri gıdalara saldırırız bu yüzden elbette porsiyon kontrolü yapılarak yenilebilir.
Öncelikle şunu söylemem lazım ki, diyet kişiye göre değişir. Örneğin yağlı bir yiyecek bazı insanların kilo almasına neden olurken, bazılarında zayıflık meydana getiriyor.
Bu yüzden profesyonel bir yardım alman lazım. Çünkü metabolizman nasıl çalışıyor ilk bu öğrenilmeli.
Mesela kilo veren bir arkadaşım, günde 3 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı içiyordu. Ama 2 ayda 10 kilo vermişti. Yani vücuduna ve sistemine bağlı.
2 ne ama 2 kilo mu 2 dilim mi 2 tepsi mi 2 fırın mi 😅
Adet
Aydınlattığın için teşekkür ederim
olmaz üstüne şekersiz kahve iç bir daha yapma. Bol bol yoğurt ye canın tatlı çektiğinde tarçın çayı iç.
Almazsin fakat bu hafta kendine ceza verip odullendirmemen gerekiyor...
Yok yok diyetteyken sabah öğle akşam birar baklava yağ yakımını kolaylaştırıyor
2 den fazla yersen yapar bir şey olmaz bir seferlik
Merak etme istediğin kadar ye kimseye söylemem😉😂😂😂
Almazsın iki baklavadan bişey olmaz, sürekli olursa sıkıntı ama :) dikkat et
BÖyle şeyler yeme gel diyet programı hazırlayalım sana
hayir 2 baklavayla kilo almazsin merak etme :) ama sabah tartilma oynama olabilir ertedi gun ayni cikarsin
Ne biçim diyettesin baklava yiyorsun.
Ailem ben diyetteyken alıyor sanki nispet yapar gibi dayanamadim yedim ama aksam yemicem bisey olmaz herhalde
Ne kilosu, ton alırsın ton
2 dilim baklavadan bir şey olmaz.
Can boğazdan gelir bişey olmaz :)
Bir dilim 200 kalori. 400 kalori hayırlı olsun. .
Baklava yağ şeker un dolu sence yapar mı
2 baklavanın sözü mu olur aramızda
Alırsın hemde çokkk 😄
Afiyet olsun , ye boşver..
bir şey olmaz , devamını getirme kâfi
Olmaz bişey merak etme
Can boğazdan gelir ye gitsin
Yapar tabi
Uf bende yiyim
Yapar
Yağ yakımın durur
alırsın ;)
600 kalori kafadan
almazsın
bitti her şey...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba,
Kilo vermek veya kilo kazanımı için disiplinli bir beslenme düzenimizin olması gerekmektedir.
Yani hiç bir besin tek başına kilo kazanımı veya kilo kaybı yaşatmayacaktır. Önemli olan bunu bir alışkanlık haline getirmemeli, gereksiniminizden fazla uzun süreli enerji almamalısınız.
Sağlıklı bir beslenme; ölçülü, dengeli, yeterli ve çeşitli olmalıdır.
Size sağlıklı beslenme ve kilo kaybetmenin yolları hakkında birkaç tüyo vermek isterim...
İlk olarak ne kadar basit karbonhidrat içerikli, doymamış yağdan zengin, paketli gıda tüketirseniz o kadar kan şekeriniz dalgalanacak ve daha fazla tatlı ihtiyacı hissedeceğinizi aklınızdan çıkarmayın.
Bu yüzden beslenme rutininizden bu besinleri olabildiğinde uzak tutun.
Bol su tüketimi
Günde en az 3 litre su tüketimi metabolizmanızın hızlanmasına destek olacak, toksinlerden arındıracak ve ödem oluşumunu engelleyecektir.
Uyku düzeni
Günde en az 6-8 saat uyumaya özen gösterin. Sabah çok geç saatte kalkmak veya çok geç uyumak sirkadiyen saat dengesini bozacak ve daha kolay kilo almanıza neden olacaktır.
Kahvaltı
Günün en önemli öğünü olan, sizi güne hazırlayan ve bir sonraki öğünlerde ne yiyeceğinizi belirleyen kahvaltıdır. Tokluk sürenizi uzatacak kaliteli proteinleri, taze mevsim yeşilliklerini, fındık, ceviz, badem, zeytin ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağları tabaklarınızdan eksik etmeyin.
Ara öğün
Geceleri açlık krizi yaşıyorsanız, gün içinde yeteri kadar enerji almıyor olabilirsiniz. Ana öğünlerinizin arasına ara öğün eklemek bu krizlere engel olmaya yardımcı olacaktır.
Sevgiler.