Birçok kadının bünyesi bu döngüye alışkın değil. Çoğunda ağrı eşiği yüksek oluyor. Kimilerinin kasılmaları bir hayli sıkıntılı. Çekilen acı ve hissedilen ağrı neredeyse çoğu erkeğin gözünde büyütülüyor. Ama iş öyle değil işte! Her dönem kendini güncelleyen bir ağrı bu. Ayrıca bazılarında hafif süreli olarak devam edip biterken bazıları bayılabiliyor. Şahidim bu duruma. Kıssadan hisse bu dönemlerde ilgi ve alaka çoğaltılmalı, destek olunmalı, bitkisel çözümler üzerine tek taraflı ya da birlikte araştırma yapılmalı, küçük sürprizler ile ağrısının unutulması veya aklının acıdan bir nebze de olsa uzaklaştırılması gerek.
Kadınların neler çektiğini, nelere katlandığı ve neleri kaldırdığını anlayabilmek de herkesin işi değil ancak ADAMLARIN işidir. Sadece regl mi? Kadınlar doğum yapıyor, yemek yapıyor, çocuk büyütüyor, çalışıp çabalayıp evi geçindiriyor ve bir de üstüne kocasından dayak yiyiyor... Zaten bu karanlık zihniyete sahip ataerkil ve baskıcı bir toplum yapısından daha ne bekleyebilirsin ki? Utanmasa 4 kadınla evlenmek isteyip 7 yaşındaki çocuğa göz dikecek "alçaklara" kaldı bu ülke.. Yazık diyorum.. Allah sonumuzu hayır etsin..
abartmak degil bu kesinlikle kimisi pms yi cok agir yasar kimisi hafif atlatir bu donemlerdede en yakinimizdaki insanlara daha cok cektirmemizin nedeni naz yapmak degil onlarla daha cok muhattap oldugumuz icin yani kisiye ozel bir durum yok abartacak naz yapacak olsak daha cok var canimizin yandigi onlarida dile getirirdik ağdası var bakımı var hicbiseyi soylemiyoruz 1 hafta laf edince abartiyomu olduk
İlk iki gün rahatsızlık verici çünkü adet kanaması ilk günler çok görülüyor, sonrasında azalıyor zaten. Bunun dışında ağrı ilk gün oluyor, bitene kadar devam etmiyor.
Her günü hastaya yatarsan bu abartı olur tabii. Bir de ağrınız varken de illa birilerine bunu söylemek veya belli etmek zorunda değilsiniz.
Onca hassas bir bünyeye ve narin bir yapıya rağmen bunca ağırlığı kaldıran, acıyı zahmeti çeken kadınlar elbet bizlerin birtanesidir ama anlayana, kıymet bilene.. Hep regl olsun da ona ped alayım, onunla ilgileneyim diyebileceğim bir sevgilim olsun istemişimdir..
Pipisinden kan gelse, anlar o zaman cahil. :/ Her ay yaşıyor olmanız, artık acıya alışık olduğunuz anlamına gelmez ki. Her ay, ağrı bir başka yerinize vuruyordur. Beli ağrıyan mı dersin, karnı ağrıyan mı? Zor bir süreç, her ayın 1 haftası. Ki, bunun regl öncesi ve sonrası da var, ayın her günü neredeyse. :/
Elin ukraynalisinin cani niye cikmiyor? Niye 'Ilk iki gun biraz yorgun hissediyorsun ama sonra geciyor, son gununde hissetmiyorsun bile' derken siz olup dagiliyorsunuz?
Kimse hicbisey olmuyor demiyor, bazen iki buklum edecek karin agrisi yapiyor goxumle gordum.
Valla deme öyle ya abartı değil bu regl döneminde ki sancı bambaşka bir durum çığlık çığlığa ağladığımı bilirim o yüzden lütfen abartıyosunuz elin ukraynalısının canı niye çıkmıyor diye yargılar da bulunma. Herkesin regl dönemi başka geçer
Ya tanıdıkların öyle denk gelmiştir ona bişey diyemem benim hiç regl olmamış gibi o dönemi hissetmeyen arkadaşlarım da var ama herkes bir değil yani ister inan ister inanma ama o dönem o sancı bambaşka bişi. Duygusal olayların abartıldığını bende düşünüyorum ama sancı çok başka bir olay ya
Hep soguk iklim kadıni ornek vermissin zeki insan. Regl sıcaklık arttikca daha berbat bir sey oluyor. Siz bir grip olunca dunyayi ayağa kaldıran cinsiyetsiniz bu konuda soz söylemeye hakkiniz yok.
@KargaHanım Isbu yukardaki hanim daha bir ilgi alakami celp etti. Ukrayna soguk iklim ulkesi degil, yazlari hava 36 derecelerde seyreder.
Aynisini Cek, Ingiliz ve Guney Amerikalilar icin de derim.
Ha sorsan onlari da soguk ulke sanacaktir simdi bu.
@JUTENY Valla tanidigim ben dahil ne kadar erkek varsa, grip oldugunda sicak cay icer, corba icer, belki Nurofen falan alir, hayatina aynen devam eder. Gripten olmeyecegini bilir.
Her ay basina gelen bir olayda her seferinde derbeder olan kisiler olarak etrafinizda kendiniz gibi adamlar tutuyorsunuz heralde.
İnşallah bu sancının azcık da olsa birazını yaşıyacağın bir an olur ve o zaman görürüm seni "abartıyosun" triplerini. Erkeksiniz şanslısınız yaşamıycaksın ama benzer bişi yaşarsın inşallah tek duam bu
Ben bir kadın olarak gerçekten kadınların bunu abarttığını ve kullandığını düşünüyorum. Şımartılmak isteyen, ilgisiz kalmış ya da erkek arkadaşının baskınlığını başka zaman üzerinden atamayan kadınlar bu tarz davranışlarda bulunuyor. Ki bence bu durumda özel ilgi beklemek bile cinsiyetçiliğe girer. Kadın erkek eşitliğini savunuyorsanız bu kalıptan çıkmış olursunuz.
Abartanlar var ama ne oluyor sanki reglsek normal bir zaman gibi geçirmemiz lazim regliz diye insanların kalbini kırmaya gerek yok durduk yere. Bizim okulda vardı mesela regl dayanamaz sıralara yatardi naza cekerdi kendini gelme o zaman okula biz seninle uğraşmak zorunda mıyız?
Abartmak az gelir 💩unu çıkartıyorsunuz. Tarlada sabahtan akşama kadar güneşte çalışan 5 çocuk büyüten kadında regl okuyor. Ama bazıları gibi elinde starbaks bardağı çıt kırıldım gezmiyor. Sanki bı siz regl oluyorsunuz anasını satim
bazı hanım kızlarımız gayet açıklayıcı bir şekilde kızsal sorun diyerek bu tarz bir durumdan kurtulmaktadır. erkekler genellikle regl olamadıklarından dolayı* nasıl bir his olduğunu bilmedikleri gibi, ne gibi sorunlar doğurduğunu da pek fazla anlamazlar. kısacası konuyu açıklamazsanız anlamazlar ve sormaya devam ederler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Açıkcası stres, duygu değişiklikleri vb ruhsal olayların abartıldığını bende düşünüyorum ama kişiden kişiye bu ruhsal değişiklikler de değişebilir ona lafım yok fakat adet sancısı bambaşka bir durum. Gerçekten yaşamayan anlayamaz ve herkes yaşıyo siz abartıyosunuz diyene de ayrı sinir oluyorum. Herkesin sancısı bir olmuyor bu yüzden herkesin regl dönemi farklı geçiyor. Bana bu şekilde "regli abartıyosun" diyene içimden beddua ediyorum kat be katını yaşar inşallah diye
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bence regli olayı gerçekten abartılıyor. O sayede erkeklere her türlü naz kapris yani işkence ediliyor resmen:) Yalnııııııızzzz bazı erkeklerde hak ediyor ! O yuzden duruma gore değişir bence... Şahsen bende regli sıkıntısı pek olmuyor. Sıkı giyip üşütmemekte fayda var Sevgiler💝
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
siz sonraki nesillere can verecek onları taşıyacak bedenleri taşıdığınız için Rabbim sizin bünyenizde ince işçilik sürekli ince ayar hormonal dengelemeler vs. yapıyor hemcinsim olan bazı dangozlar sizin bu naif yapınızı anlamıyor olabilir empati herkese lazım örneğin siz de priapizm mağduru baylara anlayışla yaklaşırsınız olur biter...
Kendinizin özel günlerini anlamlı ve önemli doğuştan gelen olaylarınızı erkeklere yamamayı bırakın artık ve halinize şükredip adam gibi yaşayın özel hayatınızı buraya dökmenize luzüm duymamızada gerek yok.
Bence abartıyoruz, bir kabız olduğumuzda ne çile çekiyoruz, birde her ay bir kaç gün kas ağrısı damar ağrısı çekmek çok zor olmalı, kadın arkadaşlarımın bu adet dönemlerinde bende onlar kadar kabus gördüm diyebilirim
Şey yanlış hatırlamıyosam bir deney vardı. Erkeklerin karınlarına bir cihaz bağlayıp aynı ağrıyı onlara göstermeye çalışmışlardı. Ve seviyeler arttıkça daha ağrı bizim seviyemize gelmeden herkes pes etmişti çoğu da ağlamıştı. İzleyin onu.
Bu soruyu günde beş defa sormak ve sordurmak daha sıkıcı Acı çeken kadınlara saygım sonsuzda bir erkekten inanılmaz aşırı mükemmel saygı ve ilgi beklemeyin he benimkiler ayağıma patik neyim giydirirlerdi orası ayrı..
Şöyle bir ilk gün ağrısı verip karşılarına geçip ağlamalarını izleyesim var 😂 Grip olmuşken bin bir türlü naz yapıp regl sancısını küçümseyenlere yapacaksın bunu😂
Emin olun regl sancısını yaşasalar bizden çok dillendirirler acıya dayanıklıkları daha azdır erkek ırkının anca abartıyonuz sanki 3 el ateş ettiler derler
Hayır sinir bozucu değil çünkü gerçekten abartılıyo. Neden sadece Türk kızlarında var bu ay regl oldum ay ölüyorum ay mahvoldum nazları. Yabancı kızlar hiç şikayet etmiyo
Benim hiç ağrım olmuyor. Hafif kasıklarım ağırır oda dayanılmayacak gibi değil. Öncesi biraz sinirli ve cinsel isteğim fazla oluyor. Sanırım her hatunda farklı.
Valla eski kız arkadaşımın o dönemdeki hal ve hareketleri tarif ettiği ağrıyı siziyi dinleyince erkek olduğuma sukr ediyordum bide bazılarının ki ekstra zor geçiyormuş galiba
valla sıkıntılı bir döneminiz kadınların haline en çok üzüldüğüm olay ama bir yandan da iyi en azından her ay kendini temizliyor bünye biz erkekler gibi içiniz pislikten çürümüyor
Abartıldığını düşünmüyorum tabii ki. Ama bu sitede konu hakkında açılan sorulardan gına geldiğini söyleyebilirim. Neredeyse gün aşırı bir regl sorusu görüyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yaptigimiz agir islerden ötürü sorumlumuz hastayken soyleyin o gün hafif isler verelimsize diyo. Erkekler de bu kızın regl günlerini hesaplar oyle o gun oraya biz geceriz deyip dalgaya aliyor. Ne kadar âdil bir durun dimi
Erkekler bence yeterince anlayışlı davranıyorlar. Bizim vücudumuzda yaşamadıkları için ne çektiğimizi ne kadar anlatsak da tam anlayamazlar. Yine de anlayışlı davrandıkları için hepsine teşekkürler
başına gelmeyen nasıl anlasınki bende dahil olmak üzere tüm erkekler ya ne olacak alt tarafı biraz kanama oluyor derler ama bu bizim başımıza gelmediği için bilemeyiz
Çekilmez oluyorlar o dönemler uzaktan ilgi en mantıklısı sanki nasıl oldun diyoruz Anasına küfrediyomuşuz gibi cevap vereni gördü bu gözler 😄 ne yaşıyosa artık
Diş ağrısından daha beter olduğunu ve kadınların regl olmuşken cinayet işleseler ceza indirimi aldıklarını hesaba likatarsak siz kadınlara haksızlık yapılıyor
Bekar a karı boşaması kolaydır demişler çekmeyen bilmez kardeşim bende çekmiyorum bende bilmem ama hiç olmazsa atar gider yapmıyorum (: olana da saygı duyuyorum
Kör müsün yoksa fazla aptal mı? Regl sancim var demedim ki olaui degerlendirdim. Niye annen regl olunca adamlara karnini mi oksatiyor? Ee tabi cocuk anneden ne gorduyse onu soyler jshdkdhd hadi bas git simdi
O kadar çok regl konusu varki ortalığı kan götürmeye başladı. 3. Dünya savaşı Regl yüzünden çıkacak. :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu normal durumu anormallestiren sizler oldunuz kızlar. Kaçıncı regl sorusu bu bir bitmediniz. Hepimizin başına geliyor ama burada o iğrenç olayı çarşaf gibi acmiyoruz
hiç böyle bir tepkiyle karşılaşmadım ama eğer biri bana bu sözü söylese kafasında bişeyler kırabilirim çünkü bende ayrı bir stres mutsuzluk yaratıyor sadece agrısı olsa yine iyi
Acısı muhakkak çoktur tabikide ama bunu erkeğe aşırı yansıtmak saçma sonuçta bu acıyı çeken ve kimseye hissettirmeyen milyon kız varken sırf senin acın varmış gibi davranılması abartı olan kısım sanırım
En İyi Cevaplar