“Tüm hastalıklar bağırsaklardan başlar” sözünden yola çıkarak kendi geliştirdiği yönteme, “Bağırsak Diyeti” adını veren Banu Belkıs Güner, bağırsak sağlığı ve diyeti ve diyabet diyetisyenliği üzerine sorularımızı yanıtlamak üzere, 23 Kasım Perşembe 15:30-17:30 arası KizlarSoruyor #uzmanlarcevapliyor konuğumuz oluyor. Neden kilo veremiyoruz? Diyet yapmaktan korkmamanın yolu nedir? Yaşadığımız psikolojik sorunların altında yatan gerçek neden ne? sorularının cevaplarını almak üzere buluşuyoruz. Düşünceleri beyin, duyguları bağırsaklar yönetirmiş! Hipokrat der ki “Tüm hastalıklar bağırsaklardan başlar, bağırsaklarınız hastaysa vücudunuzun geri kalanı da hastadır.” İbn-i Sina da “Her hastalığın başı kötü sindirimdir.” demiş asırlar önce… Beş bin yıllık Çin tıbbı da “Bağırsaklarınız hastaysa siz hastasınız, eğer sağlıklıysa sağlıklısınız.” diyor #BanuGüner. Bu faydalı röportaja katılmak, sorunuz varsa iletmek için takibinizi rica ediyoruz. Perşembe günü görüşmek üzere...
Ben Diyetisyen Banu Belkıs Güner, KizlarSoruyor #uzmanlarcevapliyor etkinliğinde diyetle ilgili sorularınızı alabilir miyim?
hoş geldiniz banu hanım,1.5 aydır diyetisyenle birlikde diyet yapıyorum ama kilo veremedim. Troitim az çalışıyormuş ve karaciger yaglanması da var ama asıl sorun bagırsaklarım.2günde 1, ya da 3günü buldugu da oluyor kabızlık sorunu yaşıyorum. Hangi yicekler tam olarak kestiremedim ama rahatsızlık veriyor. o zamanlar da bagırsagımın bir kenarında şişkinlik, şiddetli agrı, gaz oluyor. 15 gün sürdügüde oldu 1hafta sürdügüde oldu. o durumlarda yemegi azaltım suyu çogaltım meteospasmyl hapı kullanında 3.4güne anca rahatlıyorum, sabahları 1çorba kaşıgı çörek otu yagı içiyorum10 gündür. faydalarında sindirime yardımcı mide bagırsaga hemoroite iyi geldigini ve gaz giderici oldugunu okumuştum. yine agrılarım başladı, farkettim ki onu kullanırken karın agrılarım şişkinligim daha çok oluyor, acaba iyileştirirken ki etkisi mi? Yoksa bana yaramıyor mu? Bir de diyetisyen 6 ögün yemek verdi. Ben yediklerimi sindirememişken habire yemekle yüklenmek akıl işi gelmedi, bana yaramadı. Bu beslenme işini bırakıp 2ögüne geçmeyi düşünüyorum. Niye kilo veremiyorum sorusuna da diyetisyenim bir cevap bulamadı, sizce kaç ögün beslenmeliyim, bozulan bagırsagımı nasıl düzeltebilirim, ben nasıl zayıflıyabilirim bir yolunu bulamadım tavsiyelerini sabırsızlıkla bekliyorum.
Sizi tam olarak tanımamakla birlikte diyetisyeninizle görüşüp bir probiyotik kullanımı seçmenizi önerebilirim. Bununla birlikte iki hafta şeker, buğday ve buğday ürünleri, süt ve süt ürünlerini kesip kendinizi gözlemlemenizi tavsiye ederim. Bu diyeti yine mutlaka diyetisyeninizle beraber yönetin.
Öncelikle merhaba. Amacım diyet yapmak değil, diyet yapmamı gerektirecek bir kiloya gelmedim ama iştahım çok değişebiliyor. Bir dönem, strese bağlı olarak, sadece biraz çorba belki bir yumurtayla günü bitirebiliyorum ve bağırsaklarımın o günlerde çok kötü olduğunun farkındayım. Peki diyet için olmasa dahi normalde bağırsak sağlımızı korumamıza yardımcı olacak, rahatlatacak yöntemler neler? Hasta olduğumuzda doktora gitmek ne kadar önemliyse hasta olmadan önce de önlem almak o kadar önemlidir diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim. 😊
Size katılıyorum. Besinlerin yeterince alımı ve düzenli bir şekilde sindirilmesi insan sağlığını etkileyen faktörler. Fakat sorun şu; vücudun ihtiyacı olan besinlerin yetiştirilmesi sırasında kullanılan kimyasal gübreler, bitki korumada kullanılan fungusitler, insektisitler ve hormonların denetimsiz kullanılması. Bağırsaklar kadar karaciğerin şağlığı da çok önemli. Toksik maddelerden temizlenmekte gerekli. Hal böyle iken sağlıklı besinlerin alımı konusunda yapılması gerekenleri paylaşırsanız mutlu oluruz.😊
Zaman zaman kabızlık problemi ile karşı karşıya kalabiliyorum. Bu bazen 2 gün bazen 1 haftayı bile bulabiliyor ve belli bir süre sonra kanamalı kabıza çevirebiliyor. Kanamalı olmasından sebep tedbir amaçlı 2 sene önce kolonoskopi yaptırmıştım ve temiz çıkmıştı. Günde bir kere sabahları çıkıyorum tuvalete. Haftasonları çıkmadığım oluyor bir ya da iki gün. Neler önerirsiniz, ne şekilde beslenmeme dikkat etmeliyim, bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Bir gastroentoloji uzmanı ve diyetisyenle birlikte bir probiyotik seçimi kullanmanızı öneririm. Öncelikle biraz kabızlıktan bahsedelim. Kabızlık neden olur diye düşündüğümüzde bunun sebepleri genel olarak hareketsiz yaşam, az su tüketimi, hazır gıdalar, şekerli gıdalar, çok fazla buğday ve buğday içeren yiyecekler sindirim problemi yaşan kişilerde kabızlığa sebebiyet verebilir. Kabızlıktan kurtulmak için önerilerim su içme miktarını artırmak, hareketli bir yaşam için yürüyüş tarzı egzersizler yapmak, bir kaç hafta bağırsak florası düzelene kadar süt ve süt ürünlerini beslenmemizden çıkarmak ve yine bir kaç hafta buğday ve buğday ürünlerinden uzaklaşmak kabızlığın çözülmesine yardımcı olacaktır. Bununla birlikte diyetisyeninizle birlikte bir probiyotik seçimi size muhakkak yardımcı olacaktır. @masumcocuk34@hemde-çoook @özgedemirci95 @Laureline
diyetimde solgar cromium picolanite ürününü kullanıyorum kan şekerini düşürüp insülini dengede tutuyor diye aldım ve gayet memnun kaldım bu ilaçlara bakış açınız nedir anlatabilirmisiniz? ve insülin dengesi ile ilgili bilgi alabilirmiyim?
Merhaba ben kendi 82 kiloydum kendi başıma diyet yaparak sadece sabah 1 domates 1 salatalık 1 yeşil biber ve 1 kibrit kutusu peynir yedim akşamları ise sadece 3,4 porsiyon kadar meyve yiyerek 41 kiloya düştüm artık yemek emekten korkar hale geldim ama bunun bir yeme bozukluğu hastalığı olduğunu anlayınca ve kendi sağlığım bozulmaya başlayınca kendimi düzelmeye karar verdim ama yemek yemekten korkuyorum yağlı yemeğe başlasam diyorum ama ekmek yemekten korkuyorum ekmek de yesem sabahları veya akşam ekmekle yenen bir yemek olduğunda çeyrek somun ekmeği kadar yersem nasıl olur ben 56 kiloya geldiğimde dendede kalmak istiyorum 56 kiloda kilomu sabitlemek korumak istiyorum peki çeyrek ekmek yersem sadece günde bir öğünde kilomu 56 da dengelermiyim metabolizma uyum sağlar mı ekmek yemek kilo dengelendiğinde devam ettiğimde sorun olurmu ve sadece 1 öğünde ekmek yiyeceğim çeyrek tane ama korkuyorum ne yapmalıyım ne olur birde hangi ekmeği yemeliyim tam buğdaylı mi yoksa beyaz somun ekmeği türünden yesem birşey olurmu merak ediyorum lütfen yardımcı olur musunuz benim için çok önemli bir konu
Ülkemizde açlık otu olarak bilinen ve Afrika'dan ithal edilen otun bağırsakları müthiş şekilde çalıştırdığı biliniyor. Bunu bitki çayını kullanmamızda bir sakınca var mı?
😂😂😂 Bu ne ya uzmandan başka herkes yazmış😄 sevgili uzmanımız bizimle niye ilgilenmiyosunuz😂✌ Hayir madem ilgilenmiceksiniz niye bizi buraya topladiniz😹😂 saygilar☹
Merhaba. Şimdiden sorumu sorayım ben umarım yardımcı olursunuz. Yaklaşık 1 senedir insülin direncim var. Karacağir yağlanması da kilo sebebi ile oluştu. Diyet yapamıyorum çünkü diyet psikolojisine girdiğim ilk anda hemen canım normalde hergün yemediğim şeyledi istemeye başlıyor. 2, beynimiz bağırsaklarımız diye bir söz var ve ben ona inanıyorum. Çok sık olmasa da kefir ve probiyotik yoğurt tüketmeye çalışıyorum. Bağırsak diyetini ilk kez duydum ama açıkçası çok ilgimi çekti. Bağırsaklarımız sağlıklı olursa biz de sağlıklı oluruz düşüncesini de benimsediğim için kilo konusunda sizden bir fikir bekliyorum.
Yine de size faydasinin olacagini dusundugum icin prof dr ibrahim saracoglunun maydanoz ve limon kurunu paylasiyorum.
Karaciğer Yağlanması Tedavisi için faydalı Maydanoz-Limon kürü İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen Karaciğer yağlanması için kürü hazırlamak için ihtiyacımız olan sadece 15-16 tane taze maydonoz ve yarım limon. Sapları ile beraber 15-16 tane taze maydanozu mutfak robotunuza veya blenderinize elinizle biraz parçalayıp atınız ve üzerine yarım limon suyu (iki yemek kaşığı) ve yarım bardak su ilave ediniz. Mutfak robotunuzu çalıştırınız, iyice karıştırdıktan sonra sabah kahvaltısından yarım saat önce aç karna elde edilen suyun tamamını içiniz. En erken yarım saat sonra kahvaltıya başlanabilir. Onbeş gün ara vermeden her gün sabah bu kürü uygulayınız ve onbeş günlük uygulamadan sonra bir hafta ara veriniz.
Bağırsak mikro biyotası artık bir mikrobiyom, yani bir organ olarak kabul ediliyor. Mikrobiyomdan sinir sistemimize oldukça fazla sinyal gönderiliyor. Mikrobiyom sağlıklı ise iyi sinyaller değilse kötü sinyaller yollandığından bu bedenimizle beraber duygu ve düşüncelerimizi de etkiliyor. Bağırsaktan tek bir damarla kan taşındığı için bağırsak bozuksa karaciğerde bundan etkilenir. Kötü toksinler karaciğere ulaşıp onu da bozar. Karaciğer yağlanmasına sebebiyet verebilir. Diyet yapamıyorsanız yapacağınız en güzel şey, ne yerseniz yeyin doyana kadar yeyin. Doyma hissini anlayabilmeniz için çiğnemeniz gerekir. Her lokmanızı 30-35 kere çiğner, bir lokmayı bitirmeden diğerini almazsanız doymayı fark edersiniz. Tabi hangi saatlerde yediğiniz de önemli. İnsülin direnci için doktorunuzla görüşerek omega3 takviyesi alabilirsiniz.
4 yıl önce diyetisyenimin yazdığı dengeli beslenme ile 9 ayda 30 kilo verdim. daha sonra diyeti bıraktım ve doğum kontrol hapı kullandım aylarca hapı kullandığım sürede demgeli beslenip şekeri hatta meyveyi kesmeme rağmen bir adım yol ilerleyemedim. ilaçları bıraktım ketojenik diyete başladım yani beynim keton yakmasına rağmen hala vücudum banamısın demiyor. doğum kontrol haplarından sonra hapları bıraksalar bile bunu yaşayan kadınlar var bunun sebebini merak ediyorum ne yapmam gerektiğinide. kan değerlerim tamamen normal bu arada
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Merhaba öncelikle hoş geldiniz. Benim genelin belki zıttına olacak sorum. Ben kilo alamıyorum pek Banu Hanım. Ciddi anlamda çok yiyorum hani cevremde benden fazla yiyen birisi yoktur diyebilirim. Çok acıkıyorum ve çok yiyorum örnek vermek gerekirse tek seferde 2 ekmeğe yakın yedim geçen gün. Belki her zaman bu kadar yemem ama ortalama bir ekmeğin doyuracağı miktarda yiyorum. Sadece ekmek yemiyorum yanlış anlaşılmasın yani. Aşırı yorucu şeyler de yapmıyorum. Günlük toplam 2 saat falan yürüyorumdur hepsi bu. Bütün bunlara rağmen 62 kiloyum. Boyum 172. Bu kiloya ulaşmak için de çok çabaladım; 3 sene önce 52 kiloydum ben aynı boyla. Sonra çok yemeye başladım ama ancak bu kiloya kadar çıkabildim. 70 kiloya kadar çıkmak istiyorum zayıf görünmek istemiyorum çünkü. Bu konuda bir fikriniz var mı? Teşekkürler şimdiden.
Merhaba Banu Hanım, harika bir enerjiniz var. Daha önce diyetisyen eşliğinde -10 kilo verdim. Bu nedenle diyet yapmayı seviyorum. Benim sorum smoothie ve detoxlarla ilgili. Sabahları 1 yeşil elma, 1 salatalık, 1 havuç, bir miktar taze zencefil, tarçın ve maydonuz smoothi içiyorum. Öğlen şirketin yemekhanesinde yediğim için akşam bir şey yemek istemiyorum ama acıkıyorum. Aslında akşam da seve seve içebileceğim bir smoothie var mıdır? Ya da akşam bu smoothieyi içmeden önce bir şeyelr yiyebilir miyim ya da nasıl bir akşam öğünü hazırlamalıyım örneğin ton balıklı salata gibi? Yardımcı olursanız sevinirim :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öncelikle Merhaba İyi günler; İnsülin direncim var. Geçen yıl diyet yapmadan öğle yemeklerinde hafif yiyerek ve sadece ekmeği keserek 12 kilo vermiştim. Bu sene bölüme başladığım için aktivitem azaldı. İştahım çok fazla ve uyku düzenim bozuldu. Bazen çok geç yatıp erken kalktığım oluyor. Böyle olunca nedendir bilmem, sürekli acıkıyorum. Canım sürekli değişik şeyle yemek istiyor. Döner, kebab, lahmacun, burger, pizza... Bundan mı bilmiyorum bu sene 6-7 kilo aldım. Bunları yaza kadar vermek istiyorum. Yemek yeme isteğime ve iştahıma hakim olup insülin direnci diyetime bir kaç kere uymaya çalıştım. Ama 2 günde bozdum. Bu işin sonu ne olacak. Mimarlık okuyorum ve sürekli oturuyorum. Sevgilerimle, iyi çalışmalar dilerim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Merhaba, kolesterol ve açlık kan şekeri sınırda ise ve bu kişinin ailesin de kronik diabet ve kolesterol riski yüksek ise. bu kişiye verilen protein, karbonhidrat ve tatlı bol ekmekli bir beslenme düzeni sizce ne kadar doğru ola bilir? her sabah 2 yumurta ve diğer kahvaltılık çeşitlerinden bolca 3 dilim ekmek öğlen ve akşam 2 şer tabak kıymalı makarna ve ara öğünleri atıştırmalıkları yazmıyorum tahmin edersiniz. tüm hafta buna benzer bir beslenme şekliyle kişi kilo almak isterken tip 1 diabet hastası olma riski oldukça yüksek değil mi?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Merhaba Banu hanım hoş geldiniz öncelikle,
Yaşım 23 boyum 1.77 kilom ise 53 kan testi felan yaptırdım. Kilo almamda hiç bir sakınca yok. Yeteri kadar beslenmiyorum. Günlük almam gereken kaloriyi almıyorum. Vücudum 15 yaşındaki çocuklar gibi bunun en büyük sebebi çocukluktan beri düzenli beslenmedim için sağlık problemim yok doktor kontrolünden geçmiştim. Zamanında şimdi ben spora başlamak istiyorum. Sizce düzenli beslenme ve spor ile 1 yıl içinde ideal kiloma ulaşabilir miyim? Ayrıca vücudum 15 yaşındaki çocuk gibi değil de normal erkek vücuduna 1 yıl içinde uluşabilir mi? Düzenli beslenme ve spor ile...
Yiyiyorum yiyorum kilo almıyorum. O kadar karbonhidrat, tatlı, abur cubur tükettiğim halde sürekli sabit, ideal kilomda kalıyorum. Spor da yapıyorum ve kendimi bildim bileli fit durumdayım. E her insan gibi 2-3 kiloluk oynamalar oluyor ama her daim seksi görünüşümü koruyorum. Öyle işte, seksiyim ben.
Merhaba Banu hanım, Benim boyum 1.62 kilom 89(baslangic kg) yasim 22 3 haftadir diyetteyim henuz tartilmadim kac kilo verdigimi bilmiyorum bir ayin sonunda tartilicam. Sabahlari 1 dilim tb ekmek, 1 haslanms yumurta, 1 dilim light peynir, 3 zeytin, domates yiyorum ogle yemegi olarak 1-2 porsiyon ve cig kuruyemis yiyorum aksamlari ise tavuk sote+yogurt ya da tavuklu salata+ayran yiyorm ara ogun olarak sadece maden suyu, yeşil cay gibi seyler iciyorum. Gunde 1,5 lt su iciyorum haftada 3 kerede yuruyus yapiyorum. Sizce diyetim nasil? En az 30 kilo vermek istiyorum ama diyetim sağlıklı mi sagliksi mi bilmiyorum...
Bu tür durumlarda öncelikle kişinin rahatsızlığının kaynağını bulmak gerekir. Eğer ishal antibiyotik kullanımı sonucunda oluştuysa probiyotiğinizi kullanmaya devam edin. Besin kaynaklı bir ishalse, bu çok tehlikeli bir flora bozukluğu yaratmayacağından yine probiyotiğinizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ortada bir sebep yokken ishal oldu ise muhakkak bir çocuk doktoru ya da gastroentolojistle görüşmeniz gerekir.
Ruh halim, moralim iyiyken yiyemediğim yemeği ve abur cuburu kendimi kötü hissettiğimde bir kere de yiyiorum ve durmak bilmiyorum. Bunu nasıl yenerim? Bu süreç anlık olmuyor bir haftada 3 4 kg aldığımı biliyorum. Bu yüzden istikrarlı bir şekilde kilo veremiyorum. Hem tatmin edecek hemde çok zarar vermeyecek ne yiyebilirim?
Merhaba Banu Hanim. Sorun şu. Bende polikistik over sendromu var ve hızla 2 senede kilo aldım. Şu an oturarak 10 saat çalışıyorum spor salonuna olanağım yok.. Zamanım yetmiyor. Zayıflamamış yardımcı olacak ve polikistik over iyi gelecek besinler nedir? Teşekkürler.
Bir süredir sporla uğraşmaktayım ve bir konuyu merak ediyorum. Acaba vücut yağ oranını düşürmek için sağlıklı diyetler var mıdır, yoksa vücut yağ oranını sağlıklı bir diyetle düşüremez miyiz? Ayrıca devlet hastanesinde diyetisyene gidildiğinde bu amaca yönelik diyet programı yazabilirler mi? Daha doğrusu böyle bir diyet programı var mıdır? Teşekkürler...
Rus bayan Natasha Campbell in gaps diyeti var. Onun da temeli bağırsak. O kadınla başladı bu bağırsak diyeti. Size diyetisyen olarak soracağım. Bu diyeti elimden geldiğince uyguluyoruz ailece. Fakat abur cuburdan hicbir şekilde uzaklasamiyorum. Tatlı istegim çok fazla. Hangi yiyeceklerle yatistirabilirim?
Benim kilo alamama problemim var, işimi seviyorum ama yaptığım bir ek iş yüzünden aşırı sitresli geçen iş hayatım var. Bunun üzerine yemek yemeyi de sevmiyorum. Seks hayatının kilo kaybına sebep verdiği için onda da bir geri vites yaptım. Benim gibi birisi nasıl kilo alabilir?
20 günlük bebeğim var emziriyorum doğum sonrası fizik olarak eski görüntüme kavuşmama az kaldı bol su tüketiyorum faydası oluyor sanırım. Ama diyet benzeri birşeylede eski halime dönüşümü hızlandırmak istiyorum. Emzirdiğim için ne yapmalıyım? Ve emziren anneler için önerileriniz nedir beslenmemiz ne yönde olmalı?
Ben low carb ile baslayıp ketojenik diyete gectim yani neredeyse 0 karbonhidrat alarak 12 kg yağ yakıp 6 kg kas kütlesi geliştirdim aynı zamanda fitnessla uğraşıyordum sırf yağ oranından kas kaybetmeden zayıflamanın tek yolu karbonhidratı beslenmeden çıkarmaktır bence ve sağlıklı yağlar kullanılırsa bağırsağı bir zararı olmuyor kabızlık yasamadım öyle bir durumda keten tohumu ve saf zeytinyağ kullandım
GAPS diyeti ile sizin bağırsak diyeti arasındaki fark nedir? İnsanlar sizin diyetinizi neden yapmalı?
İkinci sorum; hormonal bir sıkıntı olmamasına rağmen kilo alamıyorum. Çok yemek, yemek benim bağırsak düzenimi bozuyor. Bu yüzden tecrübeniz kilo almada şu besini ye hep ye alırsın diyebilceğimiz bir ürün var mı? (180/64)
Merhaba Banu hanım ben geçen yıl başarılı bir diyet yapmıştım. Ama şekerden vazgeçemediğim için, diyetisyenimin önermemesine rağmen tatlandırıcı kullandım çay ve kahvelerde. Ama ucuz tatlandırıcı değil, stevia bitkisinden üretilen pahalı tatlandırıcılar. Şimdi bu tatlandırıcıları sadece çay ve kahvede değilde, daha kapsamlı olarak kek ve diğer sütlü tatlı türlerinde de kullansam bir sıkıntı olur mu? Veya günde ne kadar kullanılmalı?
Merhaba, sorum şu; kilomu kendim ayarlayabiliyorum. Bir haftada 1 kilo alabilirim ya da verebilirim. Kilomu kontrol edebiliyorum. Bunu defalarca denedim. Artık fazla oynamıyorum, dengede tutuyorum. Sizce bu durum bir hastalığın belirtisi mi yoksa normal birşey mi. İyi günler.
Merhabalar Banu hanım. Ben yaklaşık 5 aydır kortizon kullanıyorum ve epek kilo aldım doktor bana yalnızca tuzu kesmemi söyledi başka herhangi bir diyet vermedi ama genede baya kilo aldım kortizon kullanan birine nasıl bir diyet tavsiye edersiniz ayrıca ilacı bıraktıktan sonra aldığım kiloları verirmiyim acaba bilginiz varsa bu konuda aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler şimdiden.
Merhaba hoşgeldiniz, ben 160 boyunda ve 46 kiloyum kilomdan memnunum ama sıkıntım yüz, yüzüm zayıf görünüyor. Kilo alınca basenden göbekten alıyorum ama yüzümde bir değişiklik olmuyor. Sadece yüz kısmım için önerebileceğiniz besin ya da egzersiz var mı? Kolay gelsin 😊✋🏻
Ben Ramazan ayında 105 kiloyken, bugünden itibaren, spor ve doğru beslenerek 95 kilo ya indim. Ve en az %5-%10 yağ yaktım. Ama sanki her yerim inceliyor ama göbek olduğu gibi duruyor. Bu durumda ne yapmam gerek?
1.62 boyunda 56 kilo olan biriyim fakat boyum kısa oldugu için çok kilolu duruyorum,, ve ne diyet yaparsam yapayım bir türlü diyetime sadık kalamıyorum hep bir kaçamak giriyor araya,, kendimi nasıl motivasyon ederim ya da önerebileceginiz bir diyet var mı beni çok zorlamayacak :) şimdiden teşekkürler :) :)
Bitkisel proteinlerden neden tam değerlerini alamıyoruz, değer kaybı yaşamadan tüketmemiz mümkün mü?
Ayrıca Kilo alma döneminde günlük almamız gereken kalori miktarının ne kadar üzerinde almamız sağlıklı olur? 500 ideal midir? Aynı şekilde kilo verme döneminde de 500 altı yine uygun mu?
Diyet ya da diyetisyen denilince akla hemen kilo problemi gelir. Ben de kilo almak istiyorum fakat alamıyorum. Diyet danışmanları ile de irtibata geçtim ama protein takviyesi ile programı sürdürüyorlar ki ben dışarıdan takviye ile olmasın, doğal olsun istiyorum. Yukarı kontrollü diyet için neler öneriyorsunuz?
1.78 boyundayım, düzenli spor yapıyorum fakat diyet programımı bir türlü sabitleştiremiyorum. Kilom sürekli 65 70 arası gidip geliyor. Yani nasıl bir diyet programı yapmam lazım ki, sürekli 60 65 aralığında kalayım?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Merhabalar kilolu degilim ama buna ragmen yinede gobek bolgemdeki yaglanma gitmiyor hangi spor yaparsam yapayim ayva gobek dedikleri sey hep var fazla yagli beslenmemeye calisiyorum ama yinede gitmiyor surekli hamile gibiyim ne yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Diyet yaparken haliyle istediginden daha az yemek yedigin icin miden, metabolizman az yemeye alisiyor ve diyeti biraktiginda kilo alisi mi gerceklesiyor?
Eger tum hayatin boyunca diyet yapmayacakasan o zaman diyet aslinda iyi birsey degil denilebilir mi?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Merhaba hocam ben basenlerimden rahatsızım incelmesini istiyorum sporda yapiyorum ama ben bir türlü diyet yapamıyorum en fazla 1 ay sürdürürüm sonra bozuluyor öyle çok aşırı yemek yemiyorum sabah kahvaltısı ve aksam yemeği sadece aşırıya kaçmıyorum ama kilo veremiyorum napabilirim?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
diyetisyenlerin neden kendine faydası olmaz? çoğu kiloludur neden çoğu yanlış beslenmelerden yola çıkar zayıf birine şekerli yiyecekler önerirler bu sefer aşırı yağlanır kilo vermek isteyenlere saçma sapan diyetler verilir ama bir sporcu daha iyi beslenir ve diyetisyenlerden daha fittir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Merhabalar ben 86 kiloydum 17 kilo verdim 6 -7 ay içinde dikkat ederek ekmek yemedim geri kalan her besinden tükettim geç saatte yemedim ve verdim ama daha vermem gereken 10 kg var fakat veremiyorum ve motivasyonumu kaybettim ve bu ara tekrar yemeğe başladım ekmek falan da yer oldum ve 2 kg geri aldım nasıl toparlayabilirim geri kalan kilomu nasıl verebilirim bana yol gösterir misiniz ne yapmam gerekiyor kalan kilomu veremiyorum şimdiden teşekkürler...
@_SecretLife_ hiç işlemiyor bana bu iki sene önce çok beğenerek zayıflayacağım diye deri bir ceket aldım 2 sene geçti üstünden bu sene oldu ancak kilo verince yani alsam bir iki yıl daha sürer benim ona ulaşmam 🙈😬
Tuvalete çıkamıyorum ve bu yüzden sürekli kilo alıyorum. Tuvalete çıkabilmek için nelere dikkat etmem gerek? Hangi beslenme alışkanlıklarını değiştirmeliyim?
Kahve ve çayımı şekersiz içiyorum. 7-8 yıldır kola içmiyorum. Canım çok çekerse o zaman asitli bir şey içiyorum.
Bir de kahvaltı yapan biriyim. Öğün atlamamaya çalışıyorum ama ara öğün yemiyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Merhaba Banu Hanım hoşgeldiniz :)
Yaklaşık 1 aydan beri kilo almak için uğraşıyorum. Kiloma aslında iyi diyorlar ama kendimi zayıf görüyorum. Kilolu olmak daha çok özgüven sağlıyor bana.
"Kas oluşumu olmadan" en iyi kilo alma yöntemi nedir? Bebek bisküvisi ve süt karışımı kilo aldırır mı?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bağırsak tıkanıklığı yaşıyor olabilirim. Dün çok hızlı yokuş çıktım (hep böyle çıkarım) daha sonra oturunca yan tarafıma dönemedim. Şiddetli bir ağrı vardı ve saatlerce geçmedi. Ardından birkaç saatliğine yok oldu ve sonra tekrar başladı. Bu ne olabilir ve nasıl geçer? Teşekkürler.
Bence herşey beyinde biter. En önemli olan inanç. Ben ne kadar yersem yiyim kilo alamam. Hayvan gibi yiyorum ama 40 kiloyum. Çünkü bilinç altim buna inanıyor ve yediklerimi kolaya çevirmiyor. Beyninizin gücüne inanin
Öncelikle hoşgeldiniz... Bir insanın iştahlı olmasına rağmen yıllardır hemen hemen hep aynı kilo da kalması ve kilo alamamasının sebebi neler olabilir?
Bu soruya 3 ayrı cevabım var, çünkü herkesin kilo alamama sebebi farklı olabilir. Birincisi bu kişiler fazla kalori almamalarına rağmen çok yediklerini düşünüyorlar. Bu sebeple 3-5 gün yediklerinin ölçü ve miktarları ile birlikte besin tüketim listesi tutarak günlük aldıkları kaloriyi bir diyetisyenle birlikte hesaplamaları iyi olur. Çünkü klinikte bana gelen kişilerde de görüyorum ki kilo alamayan kişiler kendileri aksini düşündüğü halde yeterli kalori almıyorlar. Diğer sebep tabi bunların arkasında klinik bir tablo olabilir. Kişinin hiper tiroidi, demir eksikliği, vitamin mineral eksiklikleri olabilir ve o sebeple diyetisyenden önce bir doktora görünebilirler. Üçüncü görüş yeni bir görüş. Bağırsak mikrobiyotamız. Çünkü iki senedir uyguladığım bağırsak diyetiyle görüyorum ki, bir çok kişinin hikayesindde görüyorum ki inatçı kilo alamamai sonrasında inatçı kilo verememeye dönüşebiliyor. Eğer inatçı kilo alamamanıza gaz, şişlik, ishal veya kabızlık eşlik ediyorsa mikrobiyotanız etke
merhaba hocam. hiç yemek yiyemiyorum sıvı bile tüketemiyorum çoğu zaman kabızlık geçiriyorum yemek yiyememe sebebim ne olabilir leziz bile olsa hemen doymuş hissine kapılıyorum az yemek yememe rağmen kilo da veremiyorum.
Merhabalar eliptik bisiklet kilo verme surecinde yuruyusten daha mi etkilidir acaba? Ve gunun hangi saatinde spor yapildiginin bir onemi var midir? Oglen yapilan bir sporun aksam veya sabahkinden daha etkisiz olma durumu sozkonusu mudur?
Merhaba banu hanım öncelikle hoşgeldiniz 3.5 aylık hamile ve 42 kiloyum 1.64 boyum var metabolizmam çok hızlı çalışıyor, bebeğin gelişimi gayet iyi ama ben ileriki dönemler de kilo alamamaktan korkuyorum çünkü metabolizma yaşım 17 ben 26 yaşındayım. Gebelikte sağlıklı kilo alma hakkında bilgi rica ediyorum sizden..
çikolata bağımlısıyım. hergün poşetle çikolata yiyorum yemezsem ağlıyacak kadar sinirim bozuluyor. tahlil yaptırdım fizyolojik bir sorunum çıkmadı. Abur cubur özellikle de çikolata bağımlığımdan kurtulamadığımdan diyet de yapamıuorum
Merhaba ben kilo almak istiyorum da zayıfım hani annem de zayif 165 cm boyum 50 kiloyum 2 3 kilo daha almak istiyorum ama su sıralar ıştahim kapalı nasil alabilirim? Bir de bazen etten ya da yemek kokusundan miğdem bulanabiliyor
Kilo problemi yasamiyorum; ancak sürekli demir eksikliğine bağlı anemi var ve bu yaşta D vitamini damlaliklardan kullanıyorum hangi besinlere ağırlık vermem gerekir. Teşekkür ederim biraz konu dışı oldu farkindayim 😩
Merhaba Oncelikle 20 yaşındayım Mystenia Gravis hastasıyım 54 kiloyum ve bu erkek için cok berbat bir durum kilo alamıyorum bir türlü cok yememe rağmen evdende çıkan biri değilim Öneriniz var mı ne yapmalıyım
Biraz fazliligim var cok fazla yemek yemiyorum ancak canim sürekli çikolata vb şekerli şeyler çekiyor ve yiyorum maalesef. Onun yerine neler yemeliyim, ne yapmalıyım? Akşam yemeginde neler yememeliyim ve en son saat kacta aksam yemegi yenmeli?
Öncelikle hoş geldiniz Banu Hanım, Size tek bir sorum olacak. Umarım cevaplarsınız. :) Kilo alamıyorum. Almam gerekiyor. Nasil alabilirim? Bu arada tahlillerimi yaptırdım. Herhangi bir sorunum yok 😇 Şimdiden teşekkür ederim :)
Fazla karbonhidratli yyiyecekler tuketmelisiniz efendim ve öğünü çok tutmalisiniz eğer fazla yemek yiyemiyorsaniz yemeklerden sonra bol su için ve midenizin genişlemesini sağlayın
HOCAM LÜTFEN BENIMKINE CEVAP VERIN Dün doktora gittim doğum kilolarim için ve doktor bana diyet verdi ama 1800 kalorili bir diyet ben bu diyetle zayiflayacagimi düşünmüyorum. Siz hastalara doğumdan sonra hangi diyeti uyguluyorsunuz?
Hocam 19 yasindayim 43 kiloyum ve alamıyorum kilo. Tüm testler yapıldı hiç hastalığım problemim çıkmadı herşey tamam. Ama yesemde alamıyorum ve metabolizmam acayip hızlı büyük ihtimalle bundan. Napmam gerekiyor
Merhaba ben 5-6 ay içinde 8-10 kilo aldım boyum 163 ve 45 yaşındayım bana önerebileceğiniz bir şey var mı? aldığım kiloları nasıl geri verebilirim¿ ve diyetisyene gidersem faydası olur mu? (Bu arada annemin ağzından yazdım)
kilo alamıyorum. Daha doğrusu yeme düzenim çok bozuk iştahım yok su bile içmek istemiyorum. Nedeni ne acaba? nasıl düzelebilirim? kilom da çok düşük açıkçası.
Hoş geldiniz... Zayıf kişilerin bağırsak problemi varsa bunu nasıl anlayabiliriz? Mesela, yemek yedikten sonra karnı çok çıkan, ama normalde zayıf birinin sağlık problemi olduğunu düşünebilir miyiz? Teşekkürler.
Barsak florası bozukluğu kilo ile bağlantılı değildir. Kişinin eğer aşırı gaz ve şişkinlik problemi varsa bağırsak florasının bozukluğundan söz edebiliriz.
Sizi bana Allah gönderdi. İyi ki aramızdasınız! Ben basenlerimden çok rahatsız oluyorum. Bacaklarımı ve basenlerimi eritmek için hangi diyeti önerirsiniz?
1-1.50 yıldır spor salonuna gidiyorum, diyet yapıyorum. Sağlıklı besleniyorum yediklerime dikkat ediyorum. Ekmek yemiyorum, sağlıklı karbonhidratlardan ihtiyacımı karşılıyorum, protein ve yağlardan da öyle. Hepsini yeterli miktarda tüketiyorum. Şimdiye kadar kilo veremedim sadece sıkılaştım bazı bölgelerden 170 boyun da 83 kiloyum. Ben nasıl kilo verebilirim? Nasıl vereceğim?
sen sağlıklı beslendiğini sanırken porsiyonları fazla tüketiyor olmayasın. midenin küçülmesi önemli olan. ekmek yemıyorum diye protein ve karbon hidrata yuklenırsen o da hata. iyi bir dahiliye uzmanına git tam kan tetkiki yaptır şikayetini anlat o gereken tüm tetkikleri ister. sağlıklıysan çocukluktan itibaren beslenme şeklin karbonhidrat ağırlıklı sanırım
Benim bağırsaklarım skorsky helikopter gibi çalışıyo acaba sağlıklımıyım çok merak ettim şu an banu hanım Karşı apartmandan şikayete gelenler falan oluyo arada
Boydan 10 eksilt. Ideal kilomuza ulasmisiz diye bir kavram var. Ama ben 1,63 boyumla 53 olamam ki. Cok yazif ve sagliksiz olmazmi? Birde body mass index var. Hangi rakam saglikli size göre?
Vücut kitle endeks hesabına göre kiloluyum, ancak zayiflayinca da kendimi sağlıklı hissetmiyorum. 1.83 boy 90 kilo. Kendimi hangi kıstasa göre değerlendirebilirim?
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Ben Diyetisyen Banu Belkıs Güner, KizlarSoruyor #uzmanlarcevapliyor etkinliğinde diyetle ilgili sorularınızı alabilir miyim?
En İyi Cevaplar