Veganlığın sağlığa zararı var mı?

Geçen yıldan beri veganlığa alışmak için 1 hafta vegan 1 hafta normal ya da 1 ay vegan 1 ay normal beslenme düzeni yapmıştım ve hazırladığım listeye tamamen uyuyordum. Regl kanamamda çok büyük bir azalma olmuştu daha tam vegan olmadan önce. Ama stresten diye düşünüp sorun etmemiştim. Gecikmeler başladı fakat bunlar en fazla 2-3 gün sürüyordu ve ben de bunları kayda almak için bir program indirmiştim. Yakın bir zamanda (2 ay falan oldu) tamamen vegan beslenmeye başladım. Ama reglim 14 gün gecikmiş! Dün çok çok hafif bir lekelenme oldu ve bugün yine aynı şekilde lekelenmeden öteye geçmedi. Geçen ay 3 gün gecikmeli bir şekilde regl olmuştum. Bazı yerlere baktım ama bir sonuç bulamadım. Reglin zehir olduğunu söyleyen bir vegan blogger dan başka bir şeye rastlamadım doğru düzgün... Ne gibi bir sorun olabilir acaba? Doktora gideceğim ama sonuçtan korktuğum için gidemiyorum :D yardımcı olursanız sevinirim.
Vegan blogger ın reglin zehir olduğunu söylediği yazıyı okuduğum site: https://onedio.com/haber/reglin-dogal-olmadigini-saglikli-beslenmeyle-regl-olunmayacagini-savunan-vegan-blogger-770639 Şimdiden çok teşekkürler.
Güncellemeler
+1 yıl
Bir sorun yokmuş stresten dediler :/ ama başka bir doktora daha görüneceğim yine de
Veganlığın sağlığa zararı var mı?