Geçen yıldan beri veganlığa alışmak için 1 hafta vegan 1 hafta normal ya da 1 ay vegan 1 ay normal beslenme düzeni yapmıştım ve hazırladığım listeye tamamen uyuyordum. Regl kanamamda çok büyük bir azalma olmuştu daha tam vegan olmadan önce. Ama stresten diye düşünüp sorun etmemiştim. Gecikmeler başladı fakat bunlar en fazla 2-3 gün sürüyordu ve ben de bunları kayda almak için bir program indirmiştim. Yakın bir zamanda (2 ay falan oldu) tamamen vegan beslenmeye başladım. Ama reglim 14 gün gecikmiş! Dün çok çok hafif bir lekelenme oldu ve bugün yine aynı şekilde lekelenmeden öteye geçmedi. Geçen ay 3 gün gecikmeli bir şekilde regl olmuştum. Bazı yerlere baktım ama bir sonuç bulamadım. Reglin zehir olduğunu söyleyen bir vegan blogger dan başka bir şeye rastlamadım doğru düzgün... Ne gibi bir sorun olabilir acaba? Doktora gideceğim ama sonuçtan korktuğum için gidemiyorum :D yardımcı olursanız sevinirim.
Vegan blogger ın reglin zehir olduğunu söylediği yazıyı okuduğum site: https://onedio.com/haber/reglin-dogal-olmadigini-saglikli-beslenmeyle-regl-olunmayacagini-savunan-vegan-blogger-770639 Şimdiden çok teşekkürler.
Vegan blogger ın reglin zehir olduğunu söylediği yazıyı okuduğum site: https://onedio.com/haber/reglin-dogal-olmadigini-saglikli-beslenmeyle-regl-olunmayacagini-savunan-vegan-blogger-770639 Şimdiden çok teşekkürler.
Güncellemeler
+1 yıl
Bir sorun yokmuş stresten dediler :/ ama başka bir doktora daha görüneceğim yine de
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Bu konuda tabii ki bir uzman görüşü yani bir doktora görünmek çok önemli. Ancak şu var ki dünya üzerinde şu an yüz milyon civarında insan vegan ve vejetaryen tarzda besleniyor. Dolayısıyla böyle bir sorun olsa bu pek çok kişide görülür ve bununla alakalı bazı çalışmalar yapılır ve elimizde bilimsel veriler olurdu. Yani bu durumun muhtemelen farklı sebepleri vardır. O nedenle bir uzmana görünmek çok daha iyi sonuçlar doğuracaktır. Ama şöyle bir durumda var ki vücudunuz yeni olan bir duruma farklı reaksiyon gösteriyor da olabilir.
Mesele ben veganlığa geçiş yaptığımda (ilk 3-4 ay içerisinde) yüzümde oldukça fazla sivilce çıkmış daha sonrasında hiçbiri kalmadığı gibi neredeyse tüm ömrüm boyunca çene altımda sürekli oluşan sivilcelerden de tamamen kurtuldum. Yani vücut bir reaksiyon gösterdi. Buna benzer bir durum sizde de yaşanmış olabilir.
Vegan beslenmek sağlığa zararlı mı sorusuna gelecek olursak, bu beslenme tarzı zararlı olmak bir yana, olup olabilecek en sağlıklı beslenme tarzı diyebilirim. Bu sadece benim değil artık neredeyse tüm bilim dünyasının kabul ettiği bir gerçek.
Bu liste daha çok uzayıp gidebilir. Özetle yaşadığınız sorunun vegan beslenme ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bir doktora görünmekte fayda var gibi.
Sağlıklı günler dilerim.