Vegan/vejeteryan olmanın zararları var mıdır?

ben de kıyma yiyemem ama onun dışında yerim bence vegan olman için beli bir yaşa gerek var çünkü bir sürü protein et ve hayvansal ürünlerde var
Ben yıllardır semi vejetaryenşm herhangi bir sıkıntısını görmedim
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!açıkçası ben etsiz yapamayan biri olarak bedenimi rahatlatmak için ayda 1 hafta ova vejeteryan beslenme şekline uyuyorum çünkü et zor sindirilen bir yiyecek türü ve bedeninde dinlenmesi gerekiyor :) uzun zamanlı bu yaşam tarzıyla yaşayan insanların kan değerlerinde düşüş olabilir proteini yeterli alamadığından ama ayda 1 bu düzene geçilmeli diye düşünüyorum
İnsan etobur ve otobur bir varlıktır Allah cc nasıl yaratmışsa öyle yaşanmalıdır
Ben de kırmızı ete karşı birkaç yıl öncesine kadar karşı koyduysam da normale döndüm şimdi
Sağlık için dengeli beslenmek şart
Et ya da balıktan alabileceğin vitaminleri gerekli sebze ve meyveden alabilirsin örneğin balık b12 cevizde b12 var
midem almadığı için kırmızı et yemiyorum bi zararı vardır illaki ama yinede yemem.
vegan olmak sıkıntı ya hiç protein alamıyo bal bile yemiyolar
Hayvansal ürünlerden alması gereken vitaminleri ne ile karşılıyorlar bilmiyorum ama muhtemelen vitamin hapları var ise onlarla destekliyorlardır.
türkiyede yaşıyorsan beslenmeye çok fazla para harcaman gerek
İnternette zararları yazıyor buraya yazmaya üşendim jdndn
@HwangYeji ahhahahahahahah valla güldüm Kardeşim. Bende pişman oldum açtığıma. Bir sürü iyi insanla tanışırım zannetmiştim. AbazalarSoruyor olsa daha güzel olurmuş sitenin ismi.
Gerekli olan vitaminleri dışardan hap yoluyla alman gerekir yani yapay olarak. Vücuda zararlı olmadığı savunulsa da güçten düşürdüğü kesin gözüyle bakabilirsin. Hayvansal ürünleri ben de sevmiyorum genellikle ama vegan olmak mantıklı gelmedi bana.
benim bir arkadaş var... hem müslüman hem vegan... buna dedim ki
"olum sen gurban bayramında n'apıyon?"
bana ne dese
"abi ben kurbanda ağaç kesiyorum"
Vardır ya et protein dolu sonuçta daha bilmediğimiz bir sürü vitamin var içinde. Onları bitkilerden alabilir misin? Bilmem ama vücudun her şeye ihtiyacı var mahrum bırakma bence
Vitamin protein destek hapları var onları kullanınca hiçbir sıkıntı olmuyor
Bende olmayı düşünüyorum dengeli beslenirsek zararı olmaz sanırım.
Bence evet. sonucta protein alamıyorlar
Bence var vicudun dirençsiz kalır protein ihtiyacını karşılayamaz
Hayır be ne zararı olacak
Vitaminsiz kalırsın. Hiç de iyi değil.
hayir
Bence hayir zarari yok
Niye olsunki
bence yok daha sağlıklı
Merhabalar,
Vegan ya da vejetaryen beslenme artık günümüzde oldukça popüler. Sebebi ise farkındalık ve bilincin artması ile birlikte sevimli dostlarımızın da en az bizler kadar bu gezegende özgürce yaşama haklarının olması. Tabi sağlık sorunlarından dolayı tercih eden bireyler de var ancak bu kişiler azınlıkta. Özellikle vegan beslenmek bir insan için zararlı olmak bir yana, olabilecek en sağlıklı beslenme şekli aslında. Sebebine gelecek olursak, hayvansal gıdalardan alabileceğiniz kolestrol, hormon ya da uzun vadede toksinleri vücudunuza hiç sokmamış oluyorsunuz.
Bu beslenme tarzında sürekli olarak vitamin mineral barındıran gıdaları tükettiğiniz gibi aynı zaman da sürekli olarak antioksidan içeren yiyecekler tükettiğiniz için tertemiz bir vücutta yaşar ve birçok hastalıktan korunabilirsiniz. Ayrıca bitkisel beslenmenin bir avantajı da sindirim süreci çok daha hızlı olduğundan kendinizi çok daha enerjik hissedersiniz. Ve tabii ki vegan beslenmenin verdiği iç huzur aslında bu yaşam biçiminin en güzel kısmı diyebilirim. Çünkü sırf kendi gereksinimlerimiz için duyguları olan bir canlının ölümüne sebep olmamak insana tarifsiz bir huzur veriyor.
Sevgiler.
Bilgi için teşekkürler