Birkaç hareket yapıyorum ama aşırı yoruluyorum hemen nefes nefese kalıyorum.
Bunun nasıl önüne geçebilirim?
Bunun nasıl önüne geçebilirim?
Sigara içiyorsan bırakman lazım ama belkide astım olabilir ben sağlıkcıyım istersen özelden mesaj at detaylı bilgi veriyim
ilk günleriyse sporun fazla zor egzersizler yapıyor olabilirsin daha hafif egzersizlerle başla
Evet ilk günlerim. Biri astım diyo biri kalp yetmezliği demiş. Hemen öldürdüler beni ya 😅😅
yeni başlamışsındır ilk hafta böyle olur sonrasında rahatça hatta şimdikinden fazla bile spor yapabilirsin
Ayyy inşallah moral veren tek sen oldun, Sağol 😄
bende de böyle oldu 1buçuk sene önce bir başlıyayım dedim ilk hafta işyerinde yerimden oynayamadım daha sonra günlük faaliyet haline geldi artık :) tabi erken bıraktım ama genel olarak çok iyi geldi
2 ay önce de bisiklet aldım kendime sabah akşam bisikletle işe gidip geliyorum ilkin 20 dk sürerken şu anda 13 dk falan sürüyor :) endişe etme yani. bu sadece başlangıç
Ne kadar zamandan sonra vücut alışıyor
ağrıların bitmesi bir haftayı almaz ama spor hareketlerine alışmayı sorarsan kişiye göre değişebiliyor. her beden her harekete farklı tepkiler verebiliyor
sigara içiyorsan bırak. Eğer içmiyorsan devam et. Vücudun kendi kendine bunun önüne geçer.
Birkaç günde bir içiyorum
O zaman şöyle diyeyim. Hayatın boyunca yürümek ve merdiven çıkmak dışında doğru düzgün bir aktivite yapmamışsan kasların alışması biraz zaman alır. Yılmadan devam et. Bir süre sonra alıştığını fark edeceksin.
2 yıla yakın zamandır hareketsiz yaşamın etkisindeyim😱😱
Cevap
14Cevap
Doğru nefes aldığına eminmisin birde yavaş yavaş başla spora birden olimpiyatı gibi başlama vücut alışsın tabi sigarayıda bırak kullanıyorsan
Birkaç günde bir içiyorum
Doğru Nefes nasıl oluyor 😅
Ağırlık kaldırırken ya da vücudu zorlarken nefes ver başlangıç pozisyonuna ya da ağırlığı indirirken nefes al yavaş yavaş alıp vereceksin tabi harekette ane kadar yavaş olursa o kadar iyi olur böylelikle spordan sonraki başağrısı falan oluşmaz. Seninde zaten yeni heralde vücut zamanla alışıp ciğerlerin de normal duruma gelecektir normal birşey takma kafana
Teşekkürler
Kondisyon kazanman lazım vücut alışık değil yorulmayana kadar devam
Ha geçici bişey yani:)
vücudunu alkali yap. ingiliz karbonatı bir çay kaşığı bir bardak suya at biraz limon ekle iç.
sabırla bedenin alışana kadar gayret edeceksin yılmayacaksın ve kalbınıde yormamaya dikkat et
Vitamin eksikliği olabilir doktora gitmek iyi olabilir
Demir eksikliği tedavisi görüyorum onunla ilgisi varmıdır 😅
Vardır yeğen imde biraz hareket etti mi çabuk yoruldum diyor ondada Demir eksikliği var
Yapacak birsey yok:)
Dikkat edin kendinize doktor la da konuşmak iyi gelir
kilolu musun? sigara? spor gecmisin?
Kilolu değilim bazı nedenlerden dolayı 2 yıla yakın evdeydim yani cogunlukla hareketsiz yaşam. Evet sigara kullanıyorum 😕 sporu da eskiden bıraktıktan sonra soğudum sevmiyorum. Gobegimin gitmesini istiyorum yani kilo olarak fit duruyorum ama tek fazlalık göbek. (53 kiloyum)
Eee o nasıl olucak. Buarada sigarayı birkaç günde bir içiyorum
İlk zamanlar normal sonra zamanla düzelir
Umarimmm🙏
İstersen sana özel beslenme ve spor programı hazırlarım
Yapmaya bak bunu nasil duaunemedik biz biz de yoruluyoruz ben oturdugum yerden terliylrum
Kalbinde sorun olabilir bir doktora git derim
Yuh:)))
Hatta kalp krizinin belirtisi diyebilirim kalp yetmezliğin olabilir hemen yoruluyorsan sen bir danış çünkü normal değil
düzenli yaptıktan sonra alışırsın
Kolaydan zora dogru yap
sağlıklı beslen.. çok su iç sadece
ne zmn basladin spora?
amaç o zaten
Vücudun bitkindir
kondinasyon önemli
kac kilosun
Elli iki
zayifsizsın da biri seni becerse tüm iş becerene kalıcak desene :SS
Lan bir sektirgit ananı becer
Zaten spor yorar