-Ne gibi sağlık sorunları yaşanabilir?
-En uygun kilo verme aralığı nedir?
-En uygun kilo verme aralığı nedir?
Hızlı kilo verirsen yağ kaybetmiş olmazsın veya yağla birlikte kas ve su kaybı yaşarsın.Fazla kiloları hızla vermiş olduğunu sanırsın.Ayda en fazla yanılmıyorsam 2-3 kg yağ yakabilirsin.
Gelelim hızlı kilo vermenin zararlarına:
-Kas kaybı yaşıyacağından halsizlik ve güç kaybı yaşanır.
-Kas kaybından hızlı kilo(yağ)alırsın.Zira ne kadar az kasın varsa vücut daha az kaloriye ihtiyaç duyar.Bu da demek oluyorki kaslar bir nevi vücudun yağ yakım fabrikalarıdır.
-Kansızlık görülebilir.
-Tansiyonda dengesizlikler.
-Hatta saç dökülmesi.
-Ayrıca kas kaybedersen deride sarkmalar görülebilir.
-vs. vs. ...
Daha sayiim mı?
Yani hızlı kilo vermek zararlıdır.
bende aynılarını yazıcaktım fazlası var eksiği yok .. +1
Çabuk kilo vereceğim diye vücudu temel besinlerden mahrum bırakmak geri dönülmez hasarlara neden olur. Bazı organlarda atrofi, fonksiyon bozuklukları ortaya çıkar. Saçlar dökülmeye başlayabilir, hafızada zayıflama, yorgunluk, baş dönmesi gibi tonla dert peyda olur.
Her öğünde
- protein (et, bakliyat, balık vs)
- yağ (sızma zeytinyağı veya köy tereyağı)
- karbonhidrat (çok az ekmek veya tam tahıllı ekmek)
- yeşil sebze.
Mutlaka tüketilmeli.
Kilo verme miktarı hakkında pek bilgim yok ama ben çok da eziyet çekmeden ayda 3 kilo veriyorum. Bence çok iyi.
Sağlik bakanligi 5 kiloya izin veriyor diyetisyenlerdr en sagliklisinin ayda4 kilo oldugunu belirtiyor. Hizli kilo verirsrn hizla geri alirsin daha fazlasini koruma evresini tamamlamazsan spor yapmayan ve hizli kilo verirsen kaslarini kaybedersin yaglarini degil. Bunada kilo vermek denizmez malesef. Hizli ve kalici kilo vermenin en iyi yolu dukan diyeti tabi dayabilirsen.
En iyi cevap.
hızlı kilo vermeye çalışma tatlım yavaş yavaş ver kendine 3 aylık bir süre ver mesela ben sınavlardan çok kilo almıştım sene başında sonra 15 tatilde karar aldım çikolata beyaz ekmek yemedim yemeğe fazla tuz koymadım salatayı yağsız yedim ve bol su içtim 65 kilodan 59a düştüm yavaş yavaş, sonra spora başladım şimdi 55im :)
Cevap
28Cevap
- birden kilo verdiğin için, yani derinin altındaki yağ tabakası birden yok olduğu için deri sarkıcak. bu yüzden yavaş yavaş kilo vermelisinki derin kendini yenileyebilsin. bol bol su içmelisin
- hızlı kilo verdiğin için illaki kaslarındada erime olucaktır. kasların kendini toparlaması için protein ağırlıklı beslenmelisin ama yinede hızlı kilo verirken kaslarda erime olur.
- vucudunda çatlaklar oluşabilir
kas zedelenmesi konsantrasyon kaybı yorgunluk halsizlik vs. eğer çok fazla verirsen birden anemi bile olabilirsin dikkat et. kilo verme aralığı da senin boyun kilon ve verdiğin kiloya ayrıca nasıl verdiğine bağlı
Spor yaparak normal şartlarda kilo vermelisin öyle bedeninini çok zorlamamalısın yağ yakıcı falan alabilirsin internetten sporla birlikte yararlı oluyor
tansiyon çabuk çıkar.
baş dönmesi olur.
halsizlik de olur.
en iyi kilo vermek aksamlari az yemek ve bol yürüyüş etmek bisiklet kullanmak her gün 2 saat yapsan sağlıklı kilo verirsin.
Bu cevaplaması güç bir soru çünkü insan vücudu kişiden kişiye farklılık gösterdiği için kiminkinin ne tepki vereceğini bilemeyiz en kabacası sarkmalar meydana gelir tansiyon ve şekerde değişimler ortaya çıkar
diyetisyene gitmiştim ordan biliyorum ki ayda en fazla 4-5 kilo.
şok diyetler yapma çünkü verdiğin kiloyu hemen geri alırsın,kan değerlerini bozar,vücudun sarkar.
aslında bir sürü zararı var ama aklıma bunlar geldi şimdi.
bağışıklık sistemin zayıflayacağından hastalıklara acık hale gelirsin. vucudun mucadele gucu azalır. aslında bir nevi işkence yapmış olursun. ideal kilo verme ayda 4 kilo olarak öneriyor uzmanlar.
Çatlamalar olur deride. Sarkmalar olur. Kalbin ritmi bozulabilir. Aşırı su kayıplarından vücut halsiz olur. Tansiyon dengesizlikleri olur. 4-5 kilo ayda yeterli
Hastalık kaparsın istahin kesilir bir daha yemek yiyemezsin yemek diyince ikre edersin artık ondan hızlı kilo verme düzenli bir şekilde ver abartmıcak şekilde.
1 ayda baya bir kilo verdim inanılmaz şekide şuan acısını çekiyorum. ufacık lokma yediğim an midem bulanıyor başım dönüyor miden ınanılmaz ufalıyor ve bu sefer hiç mi hiç yiyemiyorsun
kilo verdiğini zannedersin ama kas erimesi olur dikkat et bunun dönüşü zor oluyo bir diyetisyene gitmen lazım
kız haklı
birden verirsen diyeti bıraktığın anda 2 katını tekrar alırsın :) iğrenç bir şey
Çatlaklar, bünyende zayıflık ve peşi sıra verdiğin kiloları kat kat geri almak. bence ayda 3-4 kilo iyidir.
su kaybetmek
sabit kiloda kalamamak
kolestrol tansiyon hastalıklarına yol acmak
verdiğin kiloyu 2 katıyla geri almak
vücut sarkıklığı
verdiğin hızla geri alırsın o kiloları acele etmeden normal bişekilde ver daha iyi olur senin için
aynen deri problemleri, çirkinleşirsin aman allah korusun.
hızlı kilo kaybı iile kslarınıda kaybedersin dikkat et derim . ve hızlıca verdiğin kiloları 2-3 ayda 5-10 fazlasını alırsın en iyisi sağlıklı kilo vermek
Sakın birden yemeği kismayin. Spor yapın bol su için. Hızlı kilo verme Anoreksiya hastalığına neden olabilir.
Dışarıdan belli miktarda alinmasi gereken vitsmin ve protein var, almazsan çok tehlikeli, yani dengesiz kilo verme, aldığın kaloriyi azalt, belli bir düzenle az ye ve spor yapp
kilo verme yöntemine bağlı . hap falan kullanıyorsan bılmem ne otları cart curt ıcıyorsan tehlıkelı. spor yapıyorsan saglıklı beslenıyorsan hıc zararlı degıl
Aç kalarak sporla vb yöntemle hızlı kilo verirsen bıraktığın anda fazlasını geri alırsın :)
kasların çok buyuk zarar gorur, ayda 3 kilo en iyisi.
hızlı kılo verıp sonra gerı sporu flan bırakınca aşırı hızlı kılo alıyor vucud ve daha fazla kilo alıyor
Hızlı kilo vermek zararlıdır bas bas bağırıyorlar..
Hızlı kilo vermek sakıncalıdır tempolu yürüyüş yap sık sık az ye ve bol su
çatlakların olurr vee çok kolay kilo alırsın ilerde
hızlı kilo verirsen kaybettiğin kiloları geri alırsın
Ben çok hızlı kilo verdim vücudum sarktı. zayıfladım ama göğüsüm azda olsa çıktı
yavaş yavaş kilo vermelisin hızlı verirsen sağlığından olursun
Canim benim hizli kilo verdin de zarari kaldi dimi:)
Kalp kası zayıflıyo çatlaklar oluşuyo.
ayda 4 kilo versen yeter.
Tekrar geri alırsın,bağışıklık sisteminin içine edersin kısaca
Ayda 2 - 4 kilo arası iyidir
selülit ve çatlak oluşur
diyetisyene git
Alırsın tekrar verdiğinden daha hızlı hemde.
vücut dengen bozulur ve çatlaklar olusur
o hızda alırsın tekrardan
çatlak oluşur dahası var mı?!
bende hızla kilo veriyorum korkmuyor değilim
Vucut Sarkar ! memeler ÖzeLLikLe !
Ayda 4 kilo vermelisin
aşırı su kaybı böbrek yetmezliği
cabuk kılo alırsın bı boka yaramaz .
ölüme kadr gider valla
çatlaklar,sarkma.
aralık yok ama herşeyin hızlısı zarar bence
Sarkmalar meydana gelebilir vücutta