AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
161Cevap
Merhaba. Boynumda uzun yıllardır bulunan 3 tane beze var. Ense kökünde olan ağrı da vermeye başladı. Genel cerraha gittim, KBB'ye yönlendirdi detaylı bakılsın dendi. Yeni fark ettim 4. de oluşmuş. Üzerine düşmeli miyim?
Evet önemli olabilir, muhakkak bir uzamana göstermenizi tavsiye ederim.
Teşekkür ederim..
Merhaba, Hoşgeldiniz.
Bademcik ameliyatı olmayı düşünüyorum.
Bana herhangi bir zararı yok fakat, yaz aylarında soğuk bir şeyler yiyip içince, bademciğin şişmesi beni aşırı rahatsız ediyor. Bademcik alındığı zaman herhangi bir zararı olur mu?
Tesekkurler :))
Merhabalar doktor bey hoşgeldiniz sitemize
Sağ kulağım sol kulağımdan daha az duyuyor gibi hissettiğim için doktora gittim temizledi ve bir cihazla duyma testi yaptı. Sorun yok dedi ama ben net şekilde sorun hissediyorum. Tekrar test yaptırmalı mıyım? Test yaparken sağ kulakta zorlandım ama sonunda duydum kelimeleri yine de zorlandığımı yazmıyorlar.
1) Bebekler en erken geniz eti ameliyatını kaç aylıkken olabilir?
2)5 aylık oğlum tek burun deliğinden yok denecek kadar az nefes alıyo. Diğeri normal. Tedavi etmeden bilinmez ama sebebi ne olabilir sizce?
3) Ameliyatsız bir çözümü var mıdır?
4) KBB uzmanına göstermek için acele etmiyorum çünkü çok minik. Sizce acele etmeli miyim?
Umarım cevap alabilirim...
1- Kesin bir yaş sınırı olmamakla birlikte eğer apne oluyor ise 2 yaş civarı olabilir.
2- Muayene ettirmenizi öneririm.
4- Çeşitli sebepleri olabileceğinden göstermenizi tavsiye ederim.
Çeşitli sebepler derken? Meselâ hangi sebeplerden olabilir?
Benim sağ kulağımda tikanma cinlama ve gelen seste boğukluk var işitme kaybı da var doktora gittim temizlettim düzelmedi yine gittim sag kulağının hafif derecede işitme olduğunu söyledi östaki değilmiş sorun ben kulaklıkla yüksek sesle müzik dinlerdim belki de ondan olmuş olabilir damar acıcı icin aşı yaptır dedi doktor yaptırdım ama bir faydası olmadi ne yapmalıyım hocam
Merhaba. Burun ucumu kaldirtmak istiyorum. Burun ucumda bir sorun yok dusukluk vs ama kalkik burunlari cok begeniyorum. Yalniz tek cekincem su bazi burun ucu kaldirtma ameliyatlarindan sonra ortaya cok yapay, cok kalkik ve domuz burnunu animsatan bir goruntu olusuyo. Iste ben bunlar olmadan hafif kalkik bir burun ucu istiyorum bu mumkun mu? Birde burun estetiginin riskleri nelerdir? Simdiden tesekkurler :)
merhaba doktorbey benim sol kulağimda bir aydir falan bir tıkanıklik var çok az duyuyor ama geçer diye bekledim geçmiyor normalda kulakliği fazla kullaniyorum. ondan olabilir diye duşunuyorum artik endişe ediyorum bu kalıcı bir hasar olabilirmi napmaliyim.
Okumayacaksınız ama yine de sorayım hocam kulak çınlaması dinimizde birisi seni anıyor deniliyor da tıpta nasıl farklı sonuçlar çıkıyor ben mesela 2 yıldır çınlamadan şikayetçi birisiyim fakat bu birisi seni anıyor diyen İbrahim Hakkı hz. Kitabında soğan cücüğü koyun demiş denedim geçti ilaç kullandığımda ise farklı semptomlar tepki gösteriyordu açıklama yaparsanız sevinirim
dinimizde mi dinde kulak cinlayinca biri seni aniyor diye bir sey yok ki kuranda da gecmiyor diye biliyorum o halk arasinda bir soylentiden ibarett
Marifet nağmeyi okudun mu
Ayrıca efendimiz diyor ki kulağımız çınladığında allahım beni ananları daha iyi yerlerede anılarladan eyle diye birçok hadis var
yani cinlayinca diyosun illaki biri aniyor demek bu oyle mi
Ayrıca seyiren her damarın ayrı ayrı uyarıcı anlamı varmış.
Kulak çınladığında salavat getir derler
Aynen
alla alla enteresan bunlari yeni duyuyorum
Merhaba, annemin kulak çınlaması rahatsızlığı var. Bütün testler yapıldı kulakta duyma kaybı yok, sadece çınlama var. İşitme cihazı ile çınlama bastırılıyormuş. Siz tavsiye ediyor musunuz? Ayrıca, bu sesler nedir kafa içindeki hareketlerden dolayı oluşan sesler mi? Teşekkürler
Çınlama frekansı ölçülüp işitme kaybı da var ise çınlama baskılayıcı özelliği olan işitme cihazlarından faydalanabilirsiniz.
Merhabalar,
zaman zaman baş dönmesi sorunu yaşıyorum. kulaktan kaynaklanabileceğini duydum. bunun kesin tedavisi oluyor mu? yoksa geçici çözümler mi sunuluyor? bu konuda b.. serc isimli ilacı kullanıyorum.
Tabi olabiliyor, KBB uzmanınıza görünmeniz gerekiyor.
bilgi için teşekkürler.
Boğazlardaki kitle Problemi Hakkı'nda yardımcı olabilir misiniz?
Boyundaki kitleyi kastediyorsanız bu önemli bir hadisedir ve mutlaka bir KBB hekiminin değerlendirmesi gerekir.
Boyun değil gırtlağın yakınında
O da tiroide bağlı ya da gırtlağa bağlı olabilir, mutlaka bir KBB hekimine gitmenizi tavsiye ederim.
sol tarafıma dogru yattığım zaman omuzlarımda bir ağrıma uyuşma ve karnımda siddetli bir ağrı oluşuyor bunun sebebi nedir ve bu küçüklüğümden beri var sırtüstü ya da sağ tarafıma dogru yatınca bişey yok ama ben de artık herkes gibi sol tarafıma dönüp rahatça uyumak istiyorum hakkım yok mu buna doktor amca?
Merhaba doktor bey. Sol kulağım az duyuyor diye doktora gittim 2 gün önce , yumuşatıcı bir damla verdi o damlayı kullandıktan sonra kulağımı yıkatmam şart mı? eğer yıkatırsam daha sonra da yıkatmak gerekir diye duydum birkaç yıl sonra mesela o yüzden daha kullanmaya başlamadım siz ce ne yapmam gerekir? Teşekkürler.
Merhaba hocam öncelikle hoşgeldiniz. .
Benim şiddetli ve sürekli baş ağrım var şiddetini yitirdiği durumlar olsa da sürekli halsizlik ve baş ağrısı var uykumu tam alamıyorum ve bu beni çok yoruyor. Norolog Mr cekti kan tahlili yaptı temiz çıktı psikiyatriye gönderdiler vs ilaç kullandm ama hala devam ediyor. Sizce burnumda et mi var et olduğu için olabilir mi bu sürekli ağrı ve halsizlik. Neden Olabilir?
Sürekli gözlerim kararıyor ve bilincimi kaybediyorum geçici görme kaybıda yaşıyorum kan tahlillerim yapıldı kansızlık varmış ikinci defa gittiğimde kanımın normale döndüğünü söylediler ancak yine aynı şeyi yaşıyorum sorunum ne benim?
Doktor değilim ama senin belirtiler bildiğin beyin tumoru
Bir kaç yıldır bu belirtiler var daha önce Nörolojiyede gittim soeun yok dedi
Mr çekildi mi peki
Merhabalar öncelikle sormam gereken en önemli soru şu işitme kaybı ile kök hücre tedavisi ile son gelişme nedir?
2) Sensöriönal işitme kaybı hastalar kök hücre ile tedavisi mümkün mü? Kök hücre tedavisi Türkiye'de ne zaman uygulanmaya başlayacak?
Özellikle Japonya'da bu konuda ciddi araştırmalar bulunmakta. Ancak Türkiye'de henüz başlamış bir tedavi yok.
Peki olumlu sonuçlar gösteriyor mu ilerde bu tedavi uygulanmaya başlayacak mı?
Merhabalar hocam,
İki defa ağır otit geçirmiş ve doktorun mutlaka tüp takılması gerektiğini söylediği hasta tedavi olmazsa ne gibi sonuçlar ortaya çıkar? Bu hastalık zamanla işitme kaybına neden olur mu?
Teşekkür ediyorum.
İşitme kaybı devam eder. Kulak zarında kalıcı delik olabilir. Bu da tabi müzmin kulak iltihabı, akıntı ve işitme kaybı demektir. Önleyici olarak tüp yararlı olur diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim, Allah'a emanet olun :)
Hoş geldiniz.
Sol kulağımda özellikle dışarı çıktığımda burnumu çekerken içe doğru bir basınç ve tıkanıklık oluyor ve üzerine yatmadan kolay kolay geçmiyor. Evde de oluyor zaman zaman. Sizce nedendir bu? Doktorlar bir çözüm bulamadı şimdiye kadar ve bir şey yok diyorlar kulağımda.
Merhaba benimde yemek yerken boğazımda takılma problemi oluyor. gastroenteroloji bölümüne gittim akalazyadan şüphelendiler yemek borusu filmi çekildim bir sorun çıkmadı. Kbb yönlendirdi reflüden dolayı oluyor ve geniz akıntısı sebebinden dedi bir hap ve damla yazdı ama hala geçmedi.
Onemli;
Hocam ben 8 ay ônce parotis ameliyatı oldum şimdi tekrar çıkıyor. (Kanımca ) Tükrük bezim tamamıyla çıkarılmış. Ultrasonda görünmedi. Doktor kaş o diyor ama ben ağzımda bir hareket kısıtlılığı ve elimle kitleyi tesbit ediyorum. Ben doktordan biyopsi istedim doktor : Ultrasonda görülmemiş biyopsi istersek bize gülerler dedi. Emar isteyelim randevu alıp gelirsen dedi. Birde İlk ameliyattan daha zor olacağını söyleyebilir miyiz?
Merhaba geçtiğimiz senelerde çenenin altında iki adet minik şişlik oldu lenf bezleriyle alakalıymıs tedavi gördüm geçti. ama bı kaç gündür çene altında sağ tarafta bir ağrı ve şişlik var içerde dokununca anlaşılıyor neden olabilir? Lenf bezleri midir tekrar ve bir zararı var mı?
Daha iyi bir görünüme sahip olması için bütün estedigi olmayı düşünüyorum. Daha önce geçirdiğim farklı bir ameliyyattan kötü tecrübe edindiğim için kararsızım. Siz tavsiye edermisiniz burun estetiğinin dezavantajları var midir?
Şimdiden teşekkürler..
Hocam deviasyon ameliyatında sonra burun ne kadar süre sonra tam anlamıyla açılır? 5 ay falan oluyo benim ameliyat olalı arada kendi kendine tıkanıyo açılıyo falan kafasına göre takılıyo. Ama hayatımda ilk defa burundan nefes alıyorum mesela o yüzden çokzel bir şey bu. Ama hala bu tıkanmalar falan geçmedi. Tam anlamıyla fonksiyonel bir şekilde ne zaman kullanabilirim bu burnu ameliyattan sonra?
Hoşgeldiniz. Benim kendimi bildim bileli nefes alma problemim var. Nefes almadan ziyade rahat bir şekilde nefes alamıyorum yani sıkışma falan yok. Sadece rahat ve esen bir nefes alamıyorum. Haliyle gece de ara sıra horlamalara yol açıyor. Bunun nedeni ne olabilir?
Sicaktan soguga veya soguktan sicak ortama gecince surekli burnum akiyor. Daha once kirik burun ameliyati oldum.
Cok doktora gittim hep tuz suyu verdiler ve gecmedi.
Beyin cerrahasine gittim fazla beyin suyu olabilir dediler. Sonuc temiz
Nedir bunun sebebi? Cozumu tedavisi?
Kokulara karşı çok hassasım hemen başım ağtıyor bazen de mide bulantım oluyor migren de değilmiş neden kaynaklanıyor olabilir bir de sürekli bir kulak çınlamam var
Ayni ben
Burun kemiği eğriliği değişik sinüs rahatsızlıkları alerji vb sebepler olabilir. Bunun için radyolojik inceleme gerekir.
Bn sunijit var ondanmiki boyle hassa olusum kokulara karsi . burnumda kirilmisti kucukkn. Egrilik demedler olmus olabilirmi bilmiyorum. O k b hastaligi var bn ondan zannedyrdm koku kismini.
Radyolojik inceleme ndr? Lutfn sorularima cvb
Merhaba 3 yıldır baş ağrısı çekiyorum şakaklarda oluyo. Ayrıca gözlerine ne zaman dokunsam çok sızlıyo. Sinüzit çıkmadı mr da da birşey yoktu. Burun kemiğinden kaynaklanabilir mi? Burun deliklerimden biri her zaman tıkalı.
Ben de
merhaba benim sol kulağimda işitme sorunu oluştu bir aydan fazla suredir farkindayim çok az duyuyor bir kulağim ciddi bir hasar oluşmuşmudur kalici olabilirmi diye endişe ediyorjm kulaklik kullaniyorum genelde ondan egkilenmiş olabilirmi
Önemli olabilir, bir an önce KBB hekimine gidin.
tamam teşekkurler
Benim sorunum burun etlerinden deviasyon ameliyati olmus tekrar burun etlerim buyudu. Bunun icin ne onerirsiniz? bide alerjik rinit var bende alerjik rinitten kurtulmak icin napabiliriz?
Alerjik rinitte tedavilerden bir tanesi de konka deidiğimiz burun etlerinin küçültülmesi. Burada radyo frekans yöntemi alt konka cerrahileri, laterilizasyon uygulanabilir. Ancak özellikle radyo frekans sonrası 6 ay gibi kısa bir dönemde bile büyümeler tekrarlayabiliyor. Bu kötü bir ameliyat olduğunuz anlamına gelmiyor. Burun yıkama solüsyonlarından, yani hipertonik, tuzlu solüsyonlardan yararlanabilirsiniz. Bunlar alerjeni burundan uzaklaştırır. Ek olarak doktorun tavsiyesine göre kortikostreidli burun spreyleri antihistaminikler kullanılabilir.
Tesekkur ederim, dediklerinizi dikkate alcam:)
merhaba Burun tıkanıklığım var. Hasta olmasam da burnumdan güzel nefes alamıyorum. Kaliteli nefes alan insanlar net nefes çekebiliyor mu merak ediyorum. Ben hiçbir zaman yeterli nefes alamıyorum burnumdan. Ya da psikolojik olmaya mı başladı artık
Burada bir profesör görmek... gerçekten tebrikler, hoşgeldiniz.
Sigaranın solunum yolu enfeksiyonuna etkisi olur mu? Enfeksiyon döneminde sigaraya ara vermek hastalığın çabuk geçmesine yardımcı olur mu?
Selamlar, bir gamer olarak sürekli kulaklık kullanıyorum ve çoğu zaman yüksek sese maruz kalıyorum, sabahları kalktığımda kulaklarım tıkalı oluyor ve açılması zaman alıyor. Bu neden kaynaklanır ve ne yapmam gerek? Şimdiden teşekkür ederim.
Meraba benim soyle bir sorum ben 3ay once yüzüstü dusmustum yere dustum burnumu catlattm acilde röntgen faln cektiler evde kan baya akmisti gidene kadr durdu burnumda catlak oldugu anlasilnca kkbye gideceksn dediler bn ozamn aksam hastaneye gitmstm bikac gun gecti gidemedm ayni kazayı tekrar gecirdm ama egik kaldi biraz kkb gittm tekrar eski catlagm iyilesms bisorun cikmadi ikincisinde daha feci kan akmisti simdi bn burnumu ameliyat ettirebilir miyim?
Hocam, merhabalar. Bu yaz sinüzit ameliyatı olmayı düşünüyorum. 5 yıldır sinüzit hastasıyım. Belki de daha fazla. İlaç tedavisi hiç bir işe yaramadı. Bu ameliyatın riski yüksek mi? Göz sinirlerine değme gibi riskler olduğunu duydum. Bunlar kulaktan dolma bilgi mi yoksa doğruluk payı var mı?
Merhabalar benim ağız içimde ve dil altımda beyaz yaralar AFT yarası çok çıkıyor gargara yapıyorum ama biri geçse iki gün sonra yenileri çıkıyor şu an da dil altımda bir tane var ne önerirsiniz? Bir de boğazım çok hassas kola, dondurma filan yiyip içince mevsim yaz dahi olsa hemen şişer bademcikleri aldırmak buna çare olur mu? iyi çalışmalar dilerim
, Hocam hoşgeldiniz :) Burun tıkanıklığı için tuzlu su kullanıyorum yıkarken. Zararı var mı acaba? Kaya tuzu falan diyorlar ama ben normal sofra tuzu kullanıyorum.
Sofra tuzunun içine akışkanlığı artırmak için bazı kimyasal maddeler eklenebiliyor. Bu yüzden doğru olan kaya tuzu kullanmanızdır.
Merhabalar,
Gece nefes alamamadaki sıkıntı neden kaynakli olabilir? Burun yapısıyla mi alakalı, burundaki kemik/et vs.. oluşuyla mi alakalı bir problem olabilir?
Geniz eti olabilir, burun eğriliği olabilir, burunda et olabilir. Bunun muayene ve tetkiklerle araştırılması için KBB uzmanına görünmeniz gerekir.
Teşekkürler.
Her halükarda ameliyat şart sanırım :/
2 ay once basliyan gripbim ve cigerlerim yanmasiyla hastaneye gittim ama surekli serum ve oksijen taktilar astim ilaclarina basladim cigerlerim parcalancakmis gibi oksurup uyuyamadigimi biliyorum gecti ama 2 aydan beri hapsurugum gribim gecmedi
Bir göğüs hastalıkları uzmanına görünmenizi tavsiye ederim.
merhaba. kronik orta kulak ilt. var. iki kere tup takildi. biri normal biri t tup. her iki kulaga. ama tekrarlıyor. tekrar aml. olmak istemiyorum. earpopper adinda bir alet aldim. sizce ise yararmi devamli kullanmakta sorun olurmu teşekkür ederim
Merhaba Sayın Hocam,
Öncelikle sitemize geldiğiniz için değerli üyelerimiz adına sizlere teşekkür ederiz,
Sorum: "Gastroözofajial Reflü/Larengofarenjial Reflü hastalıklarında KBB'nin görevi nedir, neler yapılabilir"
Sürekli olarak bir kulak kaşıntım var bunun nedeni ne olabilir acaba? KBB denince gülüyorum hastane'de boş yatak olmadığı için bir süre KBB de kaldım. Et aldırmak için gelenlere basıyorsunuz narkozu ortalık manyak manyak bağıran hasta doluyor. 😂
Merhaba ben burun ameliyati oldum kemik vardı ve ayrıca estetikte oldum. 3 sene oldu. Ne nefes alabiliyorum nede burnumdan memnunum. Sürekli şekli değişiyor ve ucu düştü. Nefes alamamam neden kaynaklaniyor olabilir?
hocam benim sol kulağımda bazen ağrı ve tıkanıklık oluyor sık sık da aşırı bir kaşıntı geliyor. evde böcek sinek yok bişey girdi desem. kan izi filan da yok. bir de başım kendimi bildim bileli ara sıra ağrır kısa süreli ve şiddetli olur nedendir acep
Bazı tetkik sonuçlarına farklı doktorların farklı görüşler söylemesi insanların kafasını karıştırıyor ve doktor doktor gezmek zorunda kalıyoruz. Bunun bir çözümü var mı sizce?
Herkese var sana Yok : P
Şöyle anlatayım. Bir resme bakan herkes farklı şeyler görür. Örneğin siz çiçekleri görürsünüz, başkası dağları. Dolayısıyla farklı görüşler, ya da görüntüler okunabilir.
Bir hastalığın farklı tedavi metodları da bulunabilir, her yiğidin yoğurt yeyişi farklı olabilir.
Rinoplasti geçirdim 5 ay önce. hiç masaj yapmadım kalıcı ödem oluşur mu?
Hiçbir sprey vs kullanmıyorum ne kullanmam gerekir nazonex veya rinoclenil hangisini önerirsiniz anlaşmanız olan firmayı tavsiye etmeyiniz lütfen
Nezleden mi bilmiyorum ama sürekli akıntı var. bepanthen kapsül ile diprospan ampullerinin sıvı çözeltilerini burna enjekte etmeli miyim? Fucicort krem kullanmalı mıyım. Yoksa kaya tuzlu su mu? Şu anda hiçbir şey kullanmıyorum.
Ben de tıpçıyım eğer anlaşmanız olan firmayı önerecekseniz hiç önermeyin lütfen teşekkür ederim
Merhabalar sizi görmek çok güzel, hoş geldiniz
Boğaz ağrısı halsizlik yapar mı? Bademciklerin bize bir faydası var mı aldırsak olur mu? Bademcikleri sürekli şişiyor yeğenimin, aldırmalı mıyız?
Boğaz ağrısı halsizlik yapar. Özellikle sık geçirilen boğaz iltihapları, farenjitler ve bademcik iltihapları vücut direncini düşürebilir.
Bademciklerin tabii ki bize faydası vardır. Salgısal bağışıklık sisteminin bir üyesidir. Ardışık iki senede beşer, tek bir senede yedi ve üzerinde bademcik iltihabı geçirenlerde ameliyat önerilmektedir. Bunun haricinde solunumun tıkandığı zamanlarda, ateşli sara nöbetlerinde, bademcik ameliyatı önerilebilir.
Ben sorumlu Radyoloji Teknikeriyim. Yüz felci şüphesi ile gelen hastaya kulak mr istiyor burdaki KBB uzmanı sebebi nedir? Bir beyin mr da parotis gözükmüyor mu? parotisi ayrıca istiyorlar?
Burada yüz felci ile birlikte nadir de olsa beyin içerisinde bir tümörel hadise olabilir. Bunun tanısını koymak için istenmiş olabilir.
Merhaba benim 2 sorum var :) Grip aşısı yaptırmalı mıyız? Çok fazla burun akıntısını nasıl engelleriz? Grip aşısı için bildiğim kadarıyla uzmanlar ikiye ayrılıyor kimi yaptırın kimi yaptırmayın diyor kararsızız.
Merhaba Mehmet bey; ben yemek yerken çenem ve kulak arasındaki yerde böyle çıtır çıtır sesler çıkıyor. Beni ve etrafımdaki herkesi rahatsız edecek derece de sizce neden olabilir ve doktora görünmeli miyim? Teşekkürler iyi çalışmalar.
Bence görünmelisin bir emar çekip baksınlar benimde başıma gelmişti bişey çıkmadı bende zamanla geçti ama görünmekte fayda var sanırım zatem mehmet hocada böyle düşünüyor diye tahmin ediyorum
Ayrıca hocanın alanı değil bu anlattığın
Ben de hemşireyim bırakın da o yorumlasın ya da alanım değil desin :)
banada oluyordu hatta cenem kayıyordu elimle vuruyrdm sol yanagima... tel taktım bu iki senedir daha hiç olmadi
Bu soru yalan olur 😂😂😂 tekrar sol herkes buraya toplanmış öyle bir soru sordum ki
Ayrıca madem sağlıkcı neden böyle birşeye ihtiyaç duydu üye bunada birşeyler söylemelisin 😄
Kumralkız evet olabilir dedi doktorun bir tanesi de. Kendime vakit ayırabilsem gideceğim kontrole ama pek mümkün olamıyor bize.
merhaba ben 2 ay önce deviasyon ameliyatı oldum (kapalı) ama ara ara biri kapanıyor diğeri açılıyor sabahları tıkanık oluyor sonraları düzeliyor uyurkende hangi tarafa yatsam o taraf tıkanıyor. sizce ameliyatla ilgili bir sorun mu bu
Merhabalar doktoruma sormayı unuttum ben septoplasti ameliyatı olacağım herşey tamamlandı geriye ameliyat günü kaldı sadece ama bende ette var etlerede müdahale edilecek mi? ve çok yorgunum sürekli. çok yorgun uyanıyorum bu durum geçecek mi?
Hocam 4 aydır burnumun bir tarafı değişmekte olup tıkalı. Fakat 3 aydır biraz da olsa kullanabiliyorum daha once hic olmamisti boyle birsey sehir degistirdim bursadan ankaraya gectim etkisi olmus olabilir mi. Genel olarak ne yapmaliyim
Çok garip ama burnumdan usutuyorum soğuk bı odada uyuduğum da ya da soğuk bı ortamda uzun süre nefes alıp verdiğimde boğazlarim iltihaplanyr :/ ve sürekli geniz akıntısı na sebeble oluyor
sürekli baş ağrım var ve aile ici herkeste sadece bende degil evden hic çıkasım gelmiyor acaba acikhavaya çıkmadığım icin mi
Merhaba hocam kbb doktoruna gitmiştim burun eti ve daviasyon var sağdan nefes alamıyorum soldanda azıcık alabiliyorum sinüzitimde var sesim konuşurken çok boğuk ve fazla ne dediğim anlaşılmıyo burundan konuşuyomuşum gibi çıkıyo bu sesimin sebebebi daviasyon ve burun etimidir bide ameliyat olursam sesimdeki boğukluk gidermi netleşirmi sesim cevaplarsanız sevinirim hocam 😊 şimdiden teşekkürler
Merhaba, babam gırtlak kanseri ameliyatı oldu. 3 ay oluyor. Sağ kolunu basına doğru kaldırabiliyorken sol kolunu kaldıramıyor. Aynı zaman da ağrıları var. Bunlar normal mi hocam
Hocam Burun Rekonstrüktif operasyon sonrasi burun içinde oluşan et büyümesi biyerde durur mu yoksa tıkamaya devam edermi yaktırmassak? 2015 martta olmuştum
Alerjiye bağlı burun etlerinde büyüme olabiliyor. Bunun ameliyatla bir ilgisi olmayabilir. Burun kıkırdağı ile ilgili bir tıkanıklığınız varsa bunun da öncelikle muayene edilerek bir uzman tarafından kontrol edilmesi gerekir.
Ameliyat oldugum doktora gosterdim gecenlerde alerjiye bagli et buyumesi gibi bişey demişti Kbb doktoruna gidip yaktırman lazım dedi hocam peki ben yaktirmassam ne olur büyür mü biyerde dururmu?
Muayene sirasinda bir aletle iki burun deligini de açıp nefes al ver dedi sol taraf iyi ama sağ tarafda sadece burnu o aletle ayırınca boru gibi açık nefes alabiliyorum ama geceleri veya sumkurdukten bir sure sonra tikanikliklar oluyo doktorum manyetik rezonansla yaktırman lazım dedi riski varmıdır ve uyuşturulurken iğne çok acı verirmi?
Bir spor kazasında sağ ayağımı kırmıştım yaklaşık 2yıldır ayağımı dışa doğru basıyorum ayak içinde biraz kemik çıkıntısı ve şişik var.(Doktora gittiğimde ayağımda düz tabanlık olduğunu söyledi)
philtrum çizgisi ni biliyormusunuz? biraz değişik bir soru olacak ama o bölgeyi estetikle ne kadar değiştirebiliriz mesela çizgiler burun deliğine kadar belirgin olduğu için hoş görünmüyo diyelim
selam ev akarlarina alerjim var dönem dönem kortizon ve antihistaminik. kullaniyorum. dil alti aşi tedavisi önerdiler. Tavsiye edermisniz? Baska tedavi sekli varmi? Tesekkur ederim