Estetik burun ameliyatları zor mudur? Estetik burun ameliyatlarını kim yapmalıdır?
Doğuştan işitme kaybının tedavisi mümkün müdür?
İleri yaşlarda işitme kaybının tedavisi mümkün mü?
Tek taraflı işitme kaybı tedavisi nasıl yapılıyor?
Özellikle bulunduğumuz mevsim itibarı ile hepimizin sık sık üst solunum yolları problemleri yaşadığımız bir dönemdeyiz. Bununla beraber yaşanan sıkıntılarda asıl önemli olanın bu semptomların sebebini, altında yaşanan nedenleri anlamamız gerektiğini unutmayalım.
Örneğin bebeklerde bir kaç yıl önce başlanan işitme tarama testleri ile artık kalıcı işitme kayıplarının önüne büyük ölçüde geçmek mümkün. Baş ağrısı bir sonuç değil, bir sebeptir. Sinüzit, grip nezle, burun tıkanıklığı, deviasyon gibi sorunların sebebi olabilen bir semptomdur, araştırılması gerekir.
Yine mevsimsel olarak artış gösteren alerjik hastalıklarla beraber, geniz eti, bademcik, ağzı açık uyuma, uyku apnesi gibi sorunların dikkatlice araştırılması gerekmektedir.
Uçağa bindiğinizde oluşan basınç hissi muhtemel bir östeki borusu sorunundan kaynaklanabilir. Bu ve benzeri konularda soru ve sorunlarınızda size danışmanlık yapmaya çalışacağım.
Ben KBB uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ziya Özüer, alanımda merak ettiğiniz sorularınız neler?
Merhaba hocam, yutma güçlüğü problemim var. kbb dr u bakdı bizim açımızdan sorun gozukmuyor fakat reflü izi var dedi. gastroenterolojiye endoskopi oldum. mideden parca alındı sonuc. hyplori+++ ve kronik gastrit. helipak flagyl ilacları verildi kullandım paketler ilaclar bitti. tek zerre faydası olmadı hala uyanınca ağzımdan acı su gelir ve yutma guclugum devam etmekte ozellıkle kucuk kırıntılar parcalar takılıyor. farenjitim oldugunu dusunmeye basladım. beyin mr cekindim norolojiye sevk edildim. sonucu daha almadım. diş doktoruna gittim ensemin sertleştiğini boynumun serteleştiğini ve besinleri çiğnerken ağzıımın yoruldugunu hatta cıgneme ıslemını zaman zaman durdurmak zorunda kaldıgımı soyledım. bizim açımızdan birşey yok dedi. fizik tedaviye gittim boyun düzleşmesi var ama bu o kadar önemli değil yutma guclugune etkı etmez dedi. birisi demedi yani senin psklojik o zaman ona giderdim ilacımı alırdım cresi varsa iyilesirdim. benim derdim rahatca yemek yiyebilmek yutabilmek. son 8 aydır bu sıkıntıyı çekmekteyim ömrüm boyunca sizin görüşleriniz nedir hocam? bire burnumun bir tarafı %70 bir tarafı %20 tıkalı rahat nefes alamıyorum. burnumun hep sümüklü içi sümük dolu olması ve çok sık burun aıkıntısına yakalanmam normal midir anormalse çare nedir? bir dr ameliyat olmam gerektiğini söylerken diğer gittim 2 kbb dr u buna gerek yok burnunda problem yok diyor. ama tıkandığı zaman birinden hiç nefes alamıyoruym. tek elimle rahat nefes aldıgımı kapatınca diğeriyle acayip kendımi sıkarak oksijeni çekmeye calısıyorum vücutum suratım kızarıyor çünkü yeteri kadar çekemiyorum oksijeni.
Sorununuzun psikolojik kompenantı da olabilir. KBB uzmanınıza gittiğiniz gibi psikolog ya da psikiyatra gidebilirsiniz. Burun tıkanıklığı gerçekten de olabilir.
sağolun hocam. nörolojide sıkıntı yok dedi. oda pskiyatriye git dedi. ama gitmeyeceğim çünkü kendi kendime büyük ölçüde yendim bunu. ara sıra takılıo umarım boğulmam :)
Sağ kulağım sürekli çınlıyor, ani işitme kaybı sebebiyle. İşitme kaybı giderildi ancak çınlama sürekli devam edecek dendi. Bir seneden fazladır kulağım çınlıyor. Bu çınlama ömür boyu böyle aralıksız devam eder mi? Bu çınlamanın tedavisi mümkün mü? Ne gibi sebepler çınlamaya neden olur?
Bu konuda malesef hastalara çok fazla yardımcı olunamıyor. Ancak burada psikoloji de önemli. Bunu çözümsüz bir hastalık gibi görmemek lazım. Bir kısmı yardımcı ilaçlarla azalabiliyor, çoğunlukla kötü bir hastalık eşlik etmiyor. Moralinizi bozmayın.
Merhaba doktor bey ben hiçbirzaman rahat nefes alamadım koluları bile ayırt edemiyorum acaba Köşk hastalığımı bar diye doktora gittim hem sinüzit hem alerji var Dedi bazen insanların konuştuklarınıda anlamıyorum oda burnum kulaklarıma basınç yapıyormuş bınları doktor Dedi ama ben kendimi bildim bileli burnum tıkalı ve bu rahatsızlıklarım bar bunun bir çaresi var mı ama et yok onu biliyorum çünkü bazen fiş için doktora gittiğimde iğne vurdukları Zaman sanki burnumun içi boşalıyor o anda bu hastalık beni çok yıpratıyor özellikle kışları aşırı hapşıruk be burun akıntısı beni mahvediyor bide sadece mentollü fısfıslar sıkınca nefesim açılıyor bunuda söylemek istedim
Merhaba, benim çok ilginç bir durumum var. Hayatım boyunca hiçbir kokuyu alamadım, alamıyorum. Kime söylesem şaşırıyor. Doktorlar bile çözemiyor. Burnum tıkalı değil, sadece koku alma özürlüyüm. Sizi görmüşken sormak istedim. Sebebi ne olabilir?
@SireneLONDON Güzel çirkin hiçbir kokuyu alamıyorum. :) Parfüm- çiçek- kötü kokular.. Hiçbir şey... Bu tepkiler yüzünden alıyomuş gibi yapıyorum ama yok maalesef :D
@Pireneler kimi zaman kötü. Biri bir şey koklatınca rol yapmak zorunda kalıyorum ya da parfümümü hiçbir zaman ben seçemiyorum. Bana önerene güvenmek zorundayım. Yemeklerin, kahvenin kokusunu alamadığım için de muhtemelen tadı da daha farklı alıyorumdur bilmiyorum.
İyi yanı ise, çok korkunç kokan bir ortamda herkes kaçılırken ben hiçbir şey yokmuş gibi durabiliyorum. :)
:) yani orası öyle. Şimdi bahsedip seni üzmek de istemiyorum kokulardan. :) herkes kaçarken veya otobüsteki ter kokusundan millet ölürken sen rahatsın :)
Sevgilini ve bebeğini koklayamamak çok kötü olur ileri de bence mutlaka bu konuda çok uzman doktora git birde beynine baktır belki nörolojik bir sorundur.
Arkadaşlar bende tam tersi burnum kedi burnu gibi çok hassas en alt katta iken en üst katta pişen yemeğin kokusunu binlerce çiçeğin içinden gözüm kapalı iken bile hangisi hangisi sayarım çok hassas burnum var pis en ufak kokuyu bile alırım bir evde gaz kaçağı varsa hemen hangi noktada da bulurum böylesi de pek iyi değil
Bu metabolik hastalıklarda olabilir. Yine dejeneratif hastalıklarda olabilir. Bazı konjenktal sendromlar da koku bozukluğuyla birlikte gidebilir. Alerjik nezle ve sinüzit de koku bozukluğu yapabilir. Sistemik rahatsızlıklar, şeker gibi mesela, nöropatiler, beyine ait hastalıklar, kafa travması gibi, kökü bozukluğu yapabilir. Uzman bir doktora gitmenizi tavsiye ederim.
Merhaba hoşgeldiniz. Soğuk neden bademcikleri şişiriyor? Ne etki ediyor orada? Ben çok dayanıksızım boğazlarımı sarmazsam bütün kışı hasta geçiririm. Nasıl normalleşebilir bu durum? Kışın moğollar gibi sarınıp sarmalanmaktan sıkıldım :(
Vücut direncini düşüren bir takım faktörler var. Bu kişiye de bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin soğuk havada kaldığınızda ya da soğuk bir şey içtiğinizde, vücut ısısının normal sıcaklığı olan 37 dereceyi aşmış olursunuz. Bu durumda vücut kendi dengesini korumak için daha fazla enerji harcayacaktır. Bu uzun süre devam ederse bademciklerin salgıladığı bağışıklık maddeleri yetersiz kalabilir ya da etkin çalışmayabilir.
Merhaba, 7 yaşımdayken burun kıkırdağım kırılmıştı ve durumu geç fark ettiğimiz için erken müdahale yapılamadı. 18 yaşımdayken gittiğim bir kbb uzmanı, 20 yaşından sonra ameliyat olabileceğmi söyledi. Şu anda bana çok ciddi bir problem çıkarmıyor sadece yatay pozisyondayken burundan zor nefes alıyorum ve grip olduğumda tamamen tıkanıyor. Ileri uaşlarda sorumin çıkarır mı? Ameliyatı tavsiye eder misiniz?
Fizyolojik olarak nazal siklus olarak adlandırdığımız bir burun döngüsü vardır. Burada %20 insanın farkedebileceği iki üç saat burnun sağ tarafı açık olurken, iki üç saat sonra burnun sol tarafı açık olabilmektedir. Bu otonom sinir sistemi ile ilgili bir süreçtir. Burun tıkanıklığınız deviasyon dediğimiz kemik eğriliğine bağlıysa, ve buna nazal siklus'u da eklerseniz, burun tıkanıklığınızı açıklar. Ayrıca, yattığınız tarafta kan göllenmesi fazla olacağı için tıkanıklık hissedersiniz, ki bu da normal bir şeydir. Sonuç olarak, çok şikayetiniz yoksa bir KBB hekimine başvurun, ama ameliyat şart değildir. @kral1997@Hyunhye
Hocam meraba benim bir sorum olucak 4 ay önce boğazına bisey kaçtı bende zorlandı kendimi 1 ay sonra boğazında et gibi bir parça gordum onu yara sandım açıp sürekli bakıyorum organmis epiglot KBB çok gitim ve bu durum beni daralti sürekli boğazda acı kemik gibi bisey batıyor larenk Mr çekildim ama acim hiç geçmiyo kas ilaçları kullandım boğazını kafam sikikiliyo gibi oluyo hocam bunun bir tedavisi yok mu epiglot organı normalde aşağıda oluyo benimki agizmin içinde gozukuyo
@MehmeyZiyaÖzüer hocam soğuk havada burun ağrısı sizi çok oluyor benim bide dokundugumda burnuma açıyor kemiği sizce neden olabilir kiriklikla fazla bı alakası var midir
Merhaba yıl boyu alerjik rinitim var sinüzit problemi çok sık yaşıyorum buna bağlı göz altı morluklarım var bir kaç kez alerji testi yaptırdım hep farklı çıktı neye alerjim olduğunu bilmiyorum ama alerjik hassasiyetim olduğunu düşünüyorum genel olarak. saçımda egzema var egzemayı bağlı vücutta kaşıntı yüzümde de halen akne çıkmakta sorum şu bunlar birbirini tetiklermi ve bağlantılı mı yoksa hepsi ayrı problemmi ve kalıcı bir tedavisi varmıdır? artık alerji haplarundan ve burun spreylerinden de fayda görmüyorum gece nefes alma problemim oluyo çok sık nefes alıyorum ve burnum tıkanık genelde hapşırma vs. kalıcı bir tedavi olarak ne tavsiye edersiniz teşekkür ederim
Bzen alerjik rinit semptomları şiddetli seyredebilmektedir. Ve sinüzitle birlikte oluyorsa tedavisi oldukça güç olmaktadır. Sabırla doktorunuzun verdiği ilaçları kullanmanızı varsa ek patalojiler, örneğin burun eğriliği, burun etlerinde büyüme gibi, bunların tedavisi yapılabilir. Burun yıkama solüsyonlarından da faydalanacağınızı düşünüyorum. Sigaradan, soğuk havadan, hava kirlişliğinden, hayvanlardan, çiçek ve polenlerden uzak durmanız. Hatta alerjen olduğu bilinen gıdalardan da uzak durmanızı öneririm.
Selamlar, hoş geldiniz... Size sorum şöyle: Kuzenim çok iyi bir özel hastanede burun estetiği geçirdi geçen sene. Ameliyat esnasında sanırım burun içindeki bir damar kesilmiş ve bu yüzden de ameliyattan sonra ciddi burun kanaması ve kan kaybı geçirdi, ölüm tehlukesu atlattı tekrar ameliyat olmak zorunda kaldı ve çok kötü bir dönem geçirdi. Bende de kemik eğriliği var ve bu da yatarken gripken vb nefes almamı zorlaştırıyor. Kemik eğriliği için ameliyat olurken aynı zamanda estetik de olmayı düşünüyordum ama kuzenimin yaşadıklarından sonra korkmaya başladım. Kemik eğriliği ileriki yıllarda yaşlılıkta sorun çıkartır mı bana ameliyat olmazsam? Veya ameliyat olsam da kuzenimin yaşadığı gibi durumlar nadir olan şeyler midir korkmamı gerektirir mi sizce? Bir de kemik eğriliği düzeltilince estetik olmasam bile yamuk duran burnumun şekli düzelir mi fark olur mu? Bilgi verirseniz sevinirim. Biraz uzun oldu ama.
Size, ameliyatınızı bir kulak burun boğaz hekimine olmanızı tavsiye ederim. Böylelikle hem burun eğriliği düzeltilir, ki burun içerisine KBB hekimleri uzmanlık alanları gereği daha hakimdirler, hem ameliyatla nefes almanız rahatlar, hem de estetik olarak güzel bir burnunuz olur. Kuzeninizin yaşadığı sıklıkla görülen bir kanama değildir. Orada bir talihsizlik yaşanmış. İki ameliyatı aynı seansta olun.
Merhaba doktor bey, sorumu cevaplarsanız beni çok mutlu edersiniz. Ben 12 yaşımdan beri sürekli her 4 5 ayda bir kulak burun boğaza gidip kulaklarımı temizletiyorum, kulaklarım çok çabuk kirleniyor ve doktorlar da kendiniz temizlemeyin kirlenince bize gelin biz temizleriz dedikleri için her defasında hastaneye gidiyorum. Doktorlara kulaklarımın daha geç kirlenmesi için öneri sorduğumda sakız çiğneyin diyorlar ama bunu da denedim sakız çiğneyince de aynı etkiyi aldım yine yılda 2 kez kesin kendimi KBB'de buluyorum, ben kalıcı bir çözüm arıyorum, en azından sadece yılda bir defa KBB'ye gitsem bu bile beni mutlu eder. Kulaklarımın daha geç kirlenmesi için bana ne önerirsiniz? Bunun hiç mi çözümü yok hastaneye gitmekten bıktım?
Özellikle şırınga ile kulak yıkamalarından sonra sık kulak temizleme ihtiyacı doğabiliyor. Kulak çöpleri ile kulağınızı kendiniz temizlemeyin. Çünkü hem bir kısım kulak salgısını zara itmiş olursunuz, hem de hassas olan dış kulak yolunu irrite ederek kaşıntı şikayetlerini arttırırsınız. Doktorunuzun tavsiyesine uyarak oksijen gliserin içerek solüsyonlarla kulak temizliği yapılabilir.
Ben tekstilciyim ve burnum sürekli tıkalı gibi hissediyorum. Tam nefes alıyor muşum gibi hissetmiyorum. Doktora gittim ve muayene oldum geçen sene. Genellikle tekstilciler de ve çok toz soluyan insanlarda olan bir durum olduğunu söyledi.
Benim şöyle bir problemim var. Bazı zamanlar kulağım tıkanıyor gibi oluyor, böyle basınçlı bir ortama geçmişim gibi, konuştuğum zaman kendi sesim yankı yapıyor. Ve bu durumda da kendimi halsiz ve bayılacak gibi hissediyorum. Bazen halsiz hissettiğim zaman "tamam kulağım tıkandı demek ki" diyorum ve konuştuğum zaman anlıyorum tıkandığını çünkü sesimi duyamıyorum. Sağlık ocağında göstermiştim bir şey görünmüyor yine de kbb'ye git dedi ama fırsat bulamadım. Nedendir bu? Cevap verirseniz çok sevinirim teşekkürler.
Merhabalar doğdugumdan beri gitmedigimiz doktor hastane kalmadı fakat bir çözümünü bulamadılar. Ben de sürekli bir burun tıkanıklıgı söz konusu burnumu siliyorum en az bir saat sonra tekrar tıkanıyor alerji testleri va yapıldı poşene faşan alerjim cıktı ancak benim sikayetlerim dört mevsim ayrıca alerji ilaçları kesinlikle sikayetlerimi azaltmıyor. Ayrıca burnum dolu dolu olmuyor cok az ve cok koyu bir mukus geliyor sildigimde ama sanki bana feci dolu gibi geliyor. O cok az ve koyu mukus cıktıgında öyle rahatlıyorumki anlatamam. Şimdiden teşekkürler
Babam uyurken nefes darlığı problemi yaşıyor aniden uyanarak. Bir süre devam ediyor, sonra düzeliyor. %90 ı uyurken oldu şuana kadar. Bir kaç senedir bu şikayeti var, ama malum türk erkeği hastaneye gitmiyor. 😅 Uyku apnesi olabilir mi? Veya neyden kaynaklı olabilir?
Merhaba Doktor Bey, Ben bir transeksüelim. Burnumu kadınsı şekle çevirtmeyi ve küçülttürtmeyi düşünüyorum. Ancak daha önceden deviasyon ameliyatı oldum ve kullandığım sigaradan kaynaklı sürekli nükseden konkalarımdaki şişme sebebi ile ortalama 2 yılda bir bunları radyo dalgaları ile küçülttürtmekteyim. Burnumun daha kadınsı olması için burun küçültürsem, kanallarım da daralacağı için hiç nefes alamamaktan korkuyorum. Bu konuda bu operasyonu yaptırayım mı yaptırmayayım mı? Yani burun küçülttürtme ameliyetı ile, konka şişmesi sorunu ilintili midir?
Merhaba :) Evleri nemlendirmek için buhar makinası kullanımını tavsiye ediyor musunuz? Bazıları çok zararlı diyor ama bazıları da epey yararlı olduğunu söylüyor, emin olamadım...
Kuru hava solunum mukozasını kurutacağı için çok tercih etmediğimiz bir durumdur. Akciğerlerimize havanın fizyolojik olarak burun vasıtası ile nemlendirilerek yabancı partiküllerden temizlenerek ve ısıtılarak gelmesi söz konudur. Burun bu görevi yapamıyor ise o zaman nemlendirici burun makinalarına ihtiyacımız olabilir. Bunların temizliğininin çok iyi yapılıyor olması ve devamlı kullanılmaması gerekmektedir.
Hocam merhaba hoşgeldiniz. Sorunumun KBB ile ilgili olup olmadığını bilmiyorum ama sorayım yine de :) Ben çoğu zaman uykumdan uyanıp bir şey yuttuğumu söylüyorum ve uykumdan gerçekten bir şey yuttuğumu sanarak uyanıyorum. Kimi zaman sakız kimi zaman fındık kabuğu diyorum :/ rüya ile ilgili olsa 1 kere olur 2 kere olur ama sürekli oluyor bu. Bir sorun var mıdır?
Merhabalar öncelikle. Benim kulak mememin hemen altından çene kemiğimin altına doğru bir ağrı oluyor. Doktora gittim alerjik dedi. Fixdual adında bir ilaç yazdı. Çok düzenli kullanamadim açıkçası ve ağrı geçmiyor. 5 6 aydır devam ediyor. Grip olduğumda ağrı artıyor. Acaba tekrar doktora gidip ilacı baştan mı başlamalıyım?
Bir de kronik sinüzitim var. Antibiyotik fayda etmiyor. Bir süredir burnumu Acık tutmak için tuzlu su kullanıyorum. Ama kesin çözüm için yapabileceğim bir şey var mı?
Merhaba. İki yaşında yeğenim var doğduğundan beri hırıltılı nefes alıyo be geceleri yetişkin adam gibi horluyo. inanılmaz balgam var. sizce geniz etinden falan mı kaynaklıdır? Çok sıkıntı çekiyoruz rahat nefes alma konusunda. Burnu tıkalı genelde. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hatta bir keresinde uykusundan nefes alamadığı için ağlayarak uyanmıştı balgamdan nefes alamıyordu çok korkuttu bizi, kendisi de çok korktu
Geniz eti olabilir, alerjik nezle olabilir, burun kemiği eğriliği olabilir. Muhakkak diğer hastalıklar da gözönüne alınarak bir uzmana göstermenizi tavsiye ederim.
benım yaklasık 7 senedır bas agrısı ensede siddetli olursada gözlerımın altı agrıyo... yıllardır alıstım doktora gıdıyorum fılm cekıyolar bısı yok dıyorlar gecelerı uyurken agızdan nefes alıyorum... bazı gunlerde hapsuruyorum uykumda... burnum yattıgımda tıkanıyo... ve sabah uyandıgımda genzımle kulagım kasınıyo... dustan cıkınca sacımı kurutuyorum soguk havalarda sapka gıyıyorum.. bırde bu gune kadar hıc bı agrı kesıcı kullanmadım daha önce etkısı olmadıgı ıcın sıddetlı bas agrısı geldıgınde arvales dıye bı ılac var o dırek gecırıyo zararı olurmu
Merhaba yıllardır boğazımda ciğerden gelen bir öksürük var Ve beni bitiriyor nefes almamı engelliyor hele bir içimde tutayım kızarıyorum nefes alamıyorum Ve çok kötü oluyorum boğazımd balgam var öksürürken oda çıkıyor bazen o çıkınca boğazımda yara var gibi acıyor her tükürük yurtugumdda göğüsün çok ağrıyor öksürünce vede normal bir öksürük değil öhö öhö gibi değil ciğerden geliyor Ve kronik gibi sürekli olarak öksürüyorum ayrıca parfüm toz gibi ağır kokulardan da oluyor daha çok öksürüyorum neden acaba? Not: reflü var en son kulak burun doktorun bunu söyledi
Bu grip aşısı sizlerce hikaye olduğu bilinirken neden halk uyarılmaz bilinçlendirilmez? Diğer soru ben o kadar yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Hasta biri hapşırınca hastalık bulaşıyor. Madem bu kadar kolay hasta oluyorum o zaman dikkat etmek işe yaramıyor mu? Diğer sorum neden grip virüsü sürekli kendini yeniler değişik ve daha güçlü şekilde karşımıza çıkar? Son sorum neden devlet hastanelerinde hastaya eşya gibi hayvan gibi davranılır ve özel hastanelerde hasta müşteri olarak görülür? Teşekkür
En son uçağa bindiğimde uçakta rahatsızlandım kulağım sancımaya ve gözüme bıçak sokuyorlar gibi hissettim. O kadar uçağa bindim ama ilk defa böyle oldu. Indikten sonra 3 saat kadar sesleri duymadım ertesi günden itibaren 3 gün boyunca burnumdan kan geldi. Bazen dönem dönem geliyor. Ek olarak uçağa binmeden nezleydim. Bunun için ne yapabilirim.
Uçağa binmeden önce mümkünse grip, burun tıkanıklığınız olmamasına dikkat edin. Mümkünse seyahatinizi erteleyin. İlla gitmek gerekiyorsa burun açıcı spreyler ve dekonjestan dediğimiz haplardan alınabilir. Şu anda sizin tedaviniz uzun sürer, üç beş gün gibi kısa bir sürede düzelmez. İyileşmeniz bir kaç haftayı alabilir. En sağlıklısı derhal bir doktora görünmenizdir.
işitme kaybım var, işitme cihazı kullanıyorum kulağıma takılınca duyabiliyorum doğuştan değil, sonradan oldu. Ameliyat olma ihtimalim var mı? Vücuduma göre işitme %59 sanırım kulaklarım çıkarınca az duyabiliyorum mesela dolabı kapatınca duyabiliyorum annem kulağıma yaklaşınca duyabiliyorum yakından.
İşitme kaybının cinsi burada önemli. Şayet iletim tipi işitme kaybınız varsa ameliyattan yarar görürsünüz. Sinir tipi işitme kaybınız varsa işitme cihazı ile devam etmenizi öneririm. Her iki kulakta da kayıp varsa iki tarafta da kullanmanızı öneririm.
Merhaba öncelikle sitemize hosgeldiniz size en çok ihtiyaç duyulan günlerde buradasınız teşekkür ederiz👏👏👏 Sorumuza gelecek olursak bende geçmeyen kuru oksuruk var hirilti değil sürekli oluyor doktora gittim film çekti akciğer temiz dedi sinüzit ve geniz den akinti dan olabilir dedi sonra başka Dr a gittim alerjik tir dedi pulmorest öksürük şurubu ve sinecod hapı verdi kullandım azaldı ama tamamen geçmedi eğer bir soğuk bir yere çıkınca hemen artıyor bu öksürük ten çok yıldım çaresi nedir lütfen yardımcı olun
Ben Çanakkale'de yaşıyorum ve havasından çok da bahsetmek istemiyorum açıkçası. Nezle oldum. Boğazlarımın ağrısı geçti ama sesim, burnum tıkalı olduğundan daha farklı çıkıyor. Burun spreyi kullanıyorum ama sanırım burun ile geniz arasındaki bölgede olan bir şey. O yeri nasıl temizleyebilirim? Bir müzik grubuna back vokeldeyim bu yüzden en kısa zamanda sesimin eski haline gelmesi gerekiyor. Cevaplarsanız sevinirim :).
Geceleri yatınca boğazda sanki bir yapışkan madde gelip öztaki borusunu tutuyor ve devamlı öksürmek ve boğaz temizliği yapma hareketine neden oluyor.. Çoğu zaman uyku uyutmuyor.. Sigara kullanmadığım halde bu balgam gibi şeyin orada yaptığı rahatsız edici şey ne acaba ve çaresi ne?
Öncelikle bir KBB hekiminin muayene etmesinde fayda bulunmaktadır. Sıklıkla reflüye bağlı öksürük gıcık hissi olabilmektedir. Ayrıca, alerjik nezleye bağlı akıntı rahatsız edebilir.
Öncelikle hoşgeldiniz diyerek sorumu yöneltmek istiyorum.
Ben 20'li yaşlarda burun eti ve geniz ameliyatı oldum. Ben ameliyat olduktan sonra burun içinde olması gereken kıllar bir daha çıkmadı. Bu kıllarında bizi mikroplardan ve enfeksiyonlardan uzak tuttuğunu biliyorum. Peki benim bu kılların olmaması ya da sonradan oluşmaması ileriki zamanlarda bir sıkıntı yaratır mı? Yaratır ise bunun için ne yapmam lazım?
Öncelikle hoş geldiniz.. Nezle ve grip viral hastalıklar mıdır? Bununla ilgili kulaktan dolma çok bilgi var. Antibiyotik kullanımı doğru mu? Ben viral hastalıklar diye biliyorum, bir üniversitenin araştırma yazısında okumuştum. Viral hastalıklarsa neden her gittiğimiz doktor antibiyotik yazıyor? Sizce doğru mu bu? Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Nezle ve grip üst solunum yolu enfeksiyonuna denir. Antibiyotik kullanımı doğru değildir. Viral olduğu çin bize yararlı bakterileri antibiyotik kullanarak öldürmüş oluyorsunuz ve hastalığa direnci artırmış oluyorsunuz. Ancak üst solunum yolu enfeksiyonu ilerle ve üzerine bakteriyel enfeksiyon da binerse o zaman antibiyotik kullanımı önerilebilir.
Merhaba erkek arkadaşımda bilateral sensörinöral işitme kaybı var. Yani engel oranı %48 miş. Bu erken doğumdan kaylaklanabilir mi? (6. ayın sonunda doğumuş) İşitme kaybından dolayı konuşmasında ve anlamasında problem var. Şimdi yeni konuşma terapisine başladı. Sizce bu durumda terapinin yetişkinler içinde bir etkisi olur mu ve sensörinöral işitme kaybının ameliyat hariç tadavisi var mı? Çok teşekkürler, iyi günler dilerim.
İşitme kaybının ameliyat dışında işitme cihazları ile tedavisi mümkün. Burada işitme cihazları da elektronik cihazlar, yeni teknolojilerle işitme kazanç imkanı daha fazla olmaktadır. Çift taraflı kullanılırsa da anlama güçlüğü büyük oranda iyileştirilebilir.
İyi günler Ben çocukluğumda ateşli hastalık geçirdiğim için sağ kulağımdaki sinirler ölmüş ve sağ kulağım tamamen sağır. Bu alanda ameliyat ya da başka bir gelişme var mı? Bana hep hiçbir çözümü olmadığını söylediler. Tıpta çok önemli gelişmeler olmakta, bir çok hastalığa tedavi bulunmaktadır bu alanda da araştırmalar yapılıyor mu?
Öncelikle cross tipi işitme cihazları kullanabilirsiniz. Ancak bunlar kozmetik olarak tatmin edici olmayabilir. Gözlük takmak zorunda kalabilirsiniz. Bir diğer yöntem kemiğe implant edilebilir işitme cihazlarıdır. Bunlarla kemik yoluyla karşı kulağa, yani duyan kulağa sesler aktarılır. Ancak burada yine sağlam kulak üzerinden duyulmaktadır. Üçüncü bir yöntem koklear implanttır. Burada şayet işitme kaybından itibaren çok uzun süre geçmediyse kulağa ameliyatla yerleştirilen implant ile ses enerjisi elektrik enerjisine dönüştürülür ve işitme bu defa duymayan taraftan sağlanır. Bunun üstünlüğü kalabalık ve gürültülü ortamlarda yaşadığınız ses lokalizasyonundaki güçlük ve kelimeleri anlamaktaki güçlük telafi edilmiş olur.
İyi günler doktor bey Size 2-3 sorum olacak. 1-Başım kaç gündür ağrıyor kendi kendine düzeliyor. Nedeni ne olabilir? 2-Benim ses tellerim kalın sesimi nasıl güzelleştirebilirim? Ameliyat olmadan çünkü ablamın dalga geçmesi artık beni çok üzüyor. 3- Dışarı çıkınca yürüdükten sonra nefessiz kalıyorum. Sizce niye? Astımım yok sadece dışarıda birde gece uyurken kalıyorum
Merhabalar yaklaşık bir ay önce grip hastalığı geçirdim grip etkisinden bir hafta içinde kurtuldum fakat hala devam eden balgam ve ara sıra burun akıntıları sorunlarıyla karşı karşıyayım bir türlü geçmiyor Bu arada Sigarada kullanmaktayım Sigaradan olabilir mi
Hoşgeldiniz öncelikle :) Özellikle bu dönemde sıkça boğaz ağrısı yaşıyoruz. ıhlamur, ballı-limonlu gibi sıcak şeyler içerek rahatlatmaya çalışıyoruz. ancak bu yapılanın geçici bir rahatlama olduğunu sıcak şey içmenin oradaki hastalığı arttırdığını söyleyenler de var. Hatta buna kanıt olarak bademcik ameliyatı olanların soğuk şeyler tüketmesini örnek gösteriyorlar. Sıcak yerine soğuk tüketilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bu konuda görüşünüz nedir?
Hoş geldiniz, 1. sol kulagımın deligi daha küçük acaba bir sıkıntı olabilirmi neden olur çökme gibi bişey olabilir mi? 2. sol kulagım daha az ama sağ kulagım daha çok akıntı oluyo daha çabuk pisleniyo bir sebebi olabilir mi? 3. geniz akıntısı hep devam eden bişey mi? Geçer mi? 4. burnumun sol tarafda daralma var heralde kemik var, ameliyatsız bir çözümü varmı? yoksa ameliyatın süresi, fiyatı ve iyileşme süresi, ne kadar olur? Teşekkürler
merhabalar, hoşgeldiniz. yaklaşık 1 ay önce büyük bir üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdim o günden beridir sanki boğazımda sürekli bir balgam takılı kalmış gibi hissediyorum ve boğazımı temizleme gereği duyuyorum ama hiçbir şey gelmiyor. doktora göründüm fakat bir şey olmadığını söyledi. bu psikolojik bir şey mi acaba yoksa geçirdiğim enfeksiyondan ötürü olabilir mi?
Iyi gunler doktor bey benim merak ettigim bir sorunum var. 2 yil once doktora gitmistim ses tellero icin sorun olmadigini ve geniz akıntımın oldugunu soyledi. Geniz akıntısı şu anda daha da atti ve icime nefesi cekemiyorum cok az koku alabiliyorum bu sorunu nasil gecilebilirim? Hastaneye gidececegim Tesekkur ederim.
Hastalıklarında doktorların da iyi doktor aradıklarını biliyoruz. Sağlık sektörünün içinde olmayan bu konuda çevresi olmayan biri hastalandigi zaman iyi doktoru nasıl bulur? Akademik san sahibi (doçent, profesör.. vs) hekimler iyi doktor arayışında tercih sebebi mi olmalı? Hangi durumlarda 2. bir hekimin görüşüne basvurmaliyiz? Operasyon geçirirken olayın video kaydını hasta olarak isteme hakkımız var mıdır? Sağlıkla ilgili bu genel konularda bilgilendirilmeyi rica ediyorum.
1- Yegenim yeni 4 yasina girdi, ve cocugun burnu darbe almadigi halde durduk yere cok miktarda kaniyor belirli araliklarla. Burnundan damlamaya basliyor, ya da gece uyurken kontrol ettigimizde yastiginda büyük oranda kan oldugunu görüyoruz. Bunun sebebi nedir, tehlikeli bir durum mudur, ve nasil önleyebiliriz? Doktor normal oldugunu söylemis, ama bazen korkutucu oranda kaniyor.
2- Yegenimin ayrica geceleri kulagi cok agriyordu, ve cocuk aglayarak uyaniyordu uyuyamiyordu gece. KBB uzmanina götürdük, ve orta kulaginin sanirim su topladigini, ve kendiliginden normalde gececegini söylediler, son kontrolde de suyun kurudugunu söylediler, ancak bu isitme kaybine sebebiyet verebilirmis. Bunun daha tekrarlamamasini nasil saglayabiliriz, ve ani kulak agrilarinda evde ne gibi bir islem uygulayabiliriz?
Sorularim uzun oldu, kusura bakmayin, simdiden tesekkür ederim :)
Merhabalar, Ben birkaç kere sinüzit için KBB'ye gittim. Tomografi falan da çekildi yalnız hiçbir şey çıkmadı. Ama bende hâlâ geniz akıntısı oluyor. Ve gerçekten boğazımı tahriş edip midemi bulandırıyor. Başımı yastığa koyduğum zamanlarda da burnum tıkanıyor ve nefes alamıyorum. Sizce bu geniz etinin bir habercisi olabilir mi? Hangi doktora gitmeliyim?
İyi akşamlar Mehmet Ziya bey, Ben 23 yaşındayım bu yaz baş ağrısı şikayeti ile KBB doktoruna gittim ve bana burun kemiğimin yamuk olduğunu söyledi. Sağ tarafa doğru burun kemiğim çok kaymış ve soluk alıp verme güçlüğü çektiğimi söyledi. Sık sık burnum tıkanıyor zaten. Geceleri de çok terliyorum. İleride horlama sorunu yaşayacağımı söyledi gittiğim doktor. Ameliyat olmam mı gerekiyor?
Babamda ve bende sinüzit var. Babam sinüzitin yarattığı baş ağrısından dolayı her gün bir defa aspirin alıyor bu on senedir böyle. Hatta belki daha fazla. Aspirinin kan cıvıtma özelliği olduğu için ben istemiyorum. Bir kanama halinde çok kötü şeyler olur diye korkuyorum, bizi dinlemiyor. Doktor kontrolüne gitmiyor. Kendi kafasına göre kullanıyor. Ne yapmalıyım?
Merhaba benim uzun zamandır bademcik taşı rahatsızlığım var. Bademciklerimin arkasında çok sayıda var ve bu benim günlük yaşantımı çok etkiliyor. ağız kokusu yapıyor ve her yutkunduğumda tadını hissediyorum. Bademciklerimi aldırmak istiyorum sizce aldırsam bu doğru bir karar olurmu?
Hoş geldiniz ☺ Hasta değilim fakat ortam değişikliği yaptığımda sürekli burun akıntısı yaşıyorum. Evden dışarı çıktığımda, dışarıdan eve farklı bir ortama girdiğimde sürekli burun akıntısı yaşıyorum. Ve burun kanaması yaşıyorum. Damarlarının yakılması gerek dediler fakat korktuğum için yaptırmadım. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Şimdiden teşekkürler ☺
merhaba hocam, benim ağzımın üst kısmında yarılıyor bu çoktan oldu 3/4 ay önce ve hala öyle doktora da gittim ama anlamadılar ne olduğunu şimdi ben size soruyorum hocam bu ne olabilir sizçe ağzımın üst kısmında yarılmış yarılmış seyler var ama ağrımıyor acı yok yani bunun ne olduğunu biliyor musunuz?
Merhaba, küçüklüğümden beri boğazımda şişkinlik var. Görenler sende guatr var doktora git diyorlar. Kaç kez doktora gittim kan tahlili yaptırdım ultrasonla da baktılar fakat guatr çıkmadı. O zaman neden boğazımda aynı guatr varmış gibi bir şişkinlik var? Bu durumdan çok rahatsızım hiç hoş gözükmüyor. Teşekkür ederim, iyi günler.
Arkadasim gece uyurken horluyor bir sure sonra. Sonra nefes almaya calisiyor ama alamiyor. O sirada kalp atisi hizlaniyor sonra tekrar gurultulu bir sekilde nefes aliyor. Kalp buyumesi baslamis, kalp buyumesine sebep olan sey bu olabilir mi? Kalbinin cok zorlandigi hissine kapiliyorum nefes alamadigi zamanlarda. İzlerken korkuyorum olecek diye? Bu sorunun bir cozumu var mi?
Kulak zarım delinmişti, zarın delik parçasının içeriye katlandığını fark edip tedavi sürecini hızlandıran bir operasyon yapmıştınız. Çok teşekkür ederim elinize sağlık. Ama o operasyon yaptığınız aletin çekiç örs üzengi kemiklerine her değdiğindeki o cızırtı sesi hala aklımdan çıkmıyor :D elinize sağlık
Soğuk su icince kulağım ve bogazimda bir misket var gibi hissediyorum neden. Usuttukten sonra sanki yanaklarim ve alnim altinda bir şey varmış gibi hissederim neden. Sunkurdugumde o çıkan sümükten sonra kulağım burnum ve alnimda inanılmaz bir rahatlama ve ferahlama oluyor neden. Soğuk havaya çıktığımda burnum akıyor hasta olsamda olmasamda neden. Çok sumukluyum nasıl az sumuklu olabilirim. Teşekkür ederim
Burnumda eğrilik var. Ben çok küçükken ailem doktorlara sormuş nefes almayı engeller mi ya da herhangi bir sorun yaşatır mı içten diye ancak bir sorun görülmemiş. Kendim de bir rahatsızlık hissetmiyordum zaten. Ama son zamanlarda burnum çok tıkanmaya başladı. Gün içinde ayaktayken bile ağzımdan nefes alma gereksinimi duyabiliyorum. Geceleri çok zor uyuyorum. Sözce tekrar bir baktırmam gerekir mi yoksa bu zamana kadar olmadığı için şuandaki sadece mevsimden kaynaklı bir tıkanıklık midir?
Östaki borusunun temizlenmesi nasıl sağlanılır? Vakum, yıkama ya da pense ile manuel temizleme yöntemlerinin ostaki borusunu temizlediğine inanmıyorum. Sonuçta östaki borusu kulak kirinin atılımını sağlıyor. Fakat tıkanma sonucunda tıbbi müdahale nedir?
Hocam merhabalar ben burnumun iki deliğinden aynı anda hiç nefes almadım ve bunun normal olduğunu sanıyordum yani bazen sağdan alıyorsam bazende soldan alıyorum et olduğunu hiç düşünmüyordum ama bazı arkadaşlar et vardır diyorlar et varsa et hareketmi ediyor ki nefes aldığım burun delikleri değişiyor teşekkürler şimdiden
hoş geldiniz benin sorum şu ki bende faranjit var alerjik faranjit toz tetikliyor ama nereye gidersem gideyim hep faydasız ilaçlar önerildi sinüzitimde var ayrıca en son akut demişlerdi uykudan uyandığımda burnum tıkalı oluyor ve nefes alamıyorum bana yardımcı olup ilaç veya bitkisel yoldan birşeyler önerir misiniz
Merhaba hoş geldiniz 🤗 Sorum şu: benim sık sık başım ağrıyor ve bu ağrı gözlerime iniyor gözlerimi kapalı tuttuğumda ve ışıkları kapattığımda sanki daha iyi geliyor ama ağrı kesici içmezsem uyursam sabah uyanınca bile aynı şekilde ağrıyor bunu sık sık yaşıyorum özellikle aç kaldığım zamanlarda ve son zamanlarda başım ağrıdığında midem de bulanmaya başlıyor. Birde hiçbir zaman burnumdan nefes alamıyorum galiba bu yüzden ağzım çok açık uyuyorum ne yapmam gerekiyor 🤷♀️
Merhaba hocam benim hemen hemen her sabah boğazımda yanma ve şişlik varmış gibi hissediyorum ama bu sadece kışın değil yazın da böyle. Ama bir saatten normale biniyor bu durum. Normal olduğu zaman gittiğimde psikolojik olabilir dedi doktor sizce de psikolojik midir bu durum?
Merhaba , hocam. Benim 14 yaşlarında sol kulak zarım da delinme oldu ve ufak bir operasyon ile o delik kapandı. Ama operasyonu olduğumdan beri kulağımda çınlama var ve o bir türlü gitmiyor özellikle geceleri sessiz ortamlarda. Ve bu beni aşırı rahatsız ediyor. Doktora göründüm bu şikayetim için operasyon başarılı hiç bir problem yok ama bu rahatsızlığı geçirenlerde bu çınlama oluyor ve buna alışmalısınız çaresi yok dedi. Bunu geçirmenin hiç bir çaresi yok mudur? Teşekkürler.
Merhaba, boğazımdan dolayı bayağı bir sıkıntı içerisindeyim, gazlı içeceklere karşı alerjim var ve yutağımda tomurcuklanma yapıyor. İllaki gazlı içecek içmek zorunda kaldığım oluyor, bunun bir çözümü var mı? Yıllar önce bir ilaç vermişti, profesör bir doktor ile görüşmüştüm fakat ilacı kaybettim, adını da unuttum. Sürekli kullanmam gereken bir ilaç olduğunu söylemişti. Özellikle Mart-Nisan ayları arasında artıyor bu durum. Önerebileceğiniz bir ilaç veya tedavi var mı? :(
merhaba hocam oncelikle soru hakki verdiginiz icin cok tesekurler.. ben yaklask 5 aydir efexor kullanyrm onunla birlikte uyku ilaci aliyrm fakat uyku ilaci bagmlk yapr diye bida kllanmamyi dsnyrm.. sizce efexor uda birakmalimiyim zararli olabilirmi? bn girpleri bir gunde imkanlrmla atlatyrum tek surunum bu antdpresanlarn olabileck zararlari.. simdiden cok tesekkur ediyorum.
Merhabalar. Benim bir kaç gün önce boğazım acıyordu yutkunurken tıkanıyordu. Sonra terlemeye ve ağrı kesici alıp sıcak bir şeyler içmeye başladım. Tam geçti dedim ama iki gün sonra burun akıntısı ve baş ağrısı olmaya başladı. Ben ağrı kesiciyi içmeye devam ettim. Dünde
Dün akşamda kulaklarım tıkandı. şu an açıldı ama boğazımdaki acıma ve burun tıkanıklığı gitmiyor. Anladığım kadarıyla hastalık gezinip duruyor boğazımda kulağımda. Ne yapmam lazım ne önerebilirsiniz.
Öncelikle hoşgeldiniz diyerek sorumu yöneltmek istiyorum.
Ben 20'li yaşlarda burun eti ve geniz ameliyatı oldum. Ben ameliyat olduktan sonra burun içinde olması gereken kıllar bir daha çıkmadı. Bu kıllarında bizi mikroplardan ve enfeksiyonlardan uzak tuttuğunu biliyorum. Peki benim bu kılların olmaması ya da sonradan oluşmaması ileriki zamanlarda bir sıkıntı yaratır mı? Yaratır ise bunun içiin ne yapmam lazım?
Merhaba hocam.. Doğuştan septum egriliğim var bu nedenle burnumun sağ tarafından nefes alamıyorum bu yaşam kalitemi ciddi anlamda etkiliyor sinüzit baş ağrısı kulak tıkanması geniz akıntısı gibi sorunlarım var ameliyatı estetik müdahale olmadan yapılıyor mu bilgilendirir misiniz rica etsem
Evet, yapılabiliyor. Septum eğriliği ile eğer sinüzitiniz ilaç tedavisi ile geçmiyorsa birlikte sinüs ameliyatı yapılabilir. Baş ağrınıza da yardımcı olur.
Merhaba Mehmet Bey hoşgeldiniz. Aylardır bir yutkunma güclüğü çekiyorum bazen yatağima yattiğim an oluyor bu nefes alamıyorum bir saniye. Ciddi bir sorun mu bu. Bazen yemek yerken de tıkanıyorum yutamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim. geldiğiniz için de ayrica teşekkürler..
Merhaba hocam öncelikle katılımıniz için teşekkür ederiz. Ben sabahları uyandığımda boğazımda yanma ve kuruluk ile uyanıyorum. Sonrasında bir bardak su bile icsem düzeliyor. Öğleden sonrasına kadar da ses tellerimde hep bir gıcık oluyor konuşmama engel bile olabiliyor bir aydır var bu durum yeni bir iş nedeni ile doktora gidecek vaktim olmadı. Sizce nedeni ne olabilir?
Solunum zehirlenmesi yaşandığında hastaneye varana kadar neler yapılmalı? Örneğin çamaşır suyu kokladık vs. Ne yapabiliriz? Yeğenimin başından böyle bir olay geçti ve elim kolum bağlandı, bir daha yaşamak istemiyorum bunu.
En İyi Cevaplar