Ben KBB uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ziya Özüer, alanımda merak ettiğiniz sorularınız neler?

Merhaba KizlarSoruyor,
Bugün sizinle birlikte, uzmanlığım dahilinde sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım.

Uyku apnesi nedir? Uyku apnesi nasıl tedavi edilir?

Horlamanın sebepleri nelerdir? Horlama tedavisi nasıl olur?

Boğaz enfeksiyonları nasıl tedavi edilir?

Grip tedavisi nasıl yapılmalıdır? Grip aşısı yaptırmalı mıyız?

Antibiyotik kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Geniz akıntısının sebepleri nelerdir? Geniz akıntısı nasıl tedavi edilir?

Çocuklarda geniz eti ameliyatı şart mıdır? Geniz eti ameliyatı nasıl yapılır?

Bademcik taşı tedavisi nasıl yapılır? Bademcik iltihabı ağız kokusu yapar mı?

Estetik burun ameliyatları zor mudur? Estetik burun ameliyatlarını kim yapmalıdır?

Doğuştan işitme kaybının tedavisi mümkün müdür?

İleri yaşlarda işitme kaybının tedavisi mümkün mü?

Tek taraflı işitme kaybı tedavisi nasıl yapılıyor?

Özellikle bulunduğumuz mevsim itibarı ile hepimizin sık sık üst solunum yolları problemleri yaşadığımız bir dönemdeyiz. Bununla beraber yaşanan sıkıntılarda asıl önemli olanın bu semptomların sebebini, altında yaşanan nedenleri anlamamız gerektiğini unutmayalım.

Örneğin bebeklerde bir kaç yıl önce başlanan işitme tarama testleri ile artık kalıcı işitme kayıplarının önüne büyük ölçüde geçmek mümkün.
Ben KBB uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ziya Özüer, alanımda merak ettiğiniz sorularınız neler?
Baş ağrısı bir sonuç değil, bir sebeptir. Sinüzit, grip nezle, burun tıkanıklığı, deviasyon gibi sorunların sebebi olabilen bir semptomdur, araştırılması gerekir.

Yine mevsimsel olarak artış gösteren alerjik hastalıklarla beraber, geniz eti, bademcik, ağzı açık uyuma, uyku apnesi gibi sorunların dikkatlice araştırılması gerekmektedir.

Uçağa bindiğinizde oluşan basınç hissi muhtemel bir östeki borusu sorunundan kaynaklanabilir.
Bu ve benzeri konularda soru ve sorunlarınızda size danışmanlık yapmaya çalışacağım.