Bıktım göbeğimden bir türlü erimiyor. 84 cm oldu, ya istediğim kıyafeti giyemiyorum hep bol giyiyorum göbeğimi saklayacak şekilde ama olmuyor. Fazla yemek yemiyorum, 3ü bir arada çayı çok içiyorum. Boyum 160cm kilom 65kg.en hizli göbek nasil eritilirMekik çek diyorlar ama çekemiyorum başka göbek nasıl eritilir? Samimiyetinize güvenerek yazıyorum, lütfen alaycı cevap vermeyin.160cm, 65kg. Göbek nasıl eritilir, hızlı ve acil?
Ciddi derecede zararlıdır göbek yağı. Viseral yağ olarak adlandırılan bu tip yağ, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve diğer durumlar için yüksek bir risk faktörüdür. Göbek yağı nasıl erir sorusuna cevap için mekik ve düzenli beslenmek en temel şartlar ama birkaç önerim olabilir bu konuda.
Göbek nasıl eritilir?
- Yüksek lifli yemekler yemelisin.
Keten tohumu, Brüksel lahanası, avokado , baklagiller ve böğürtlen örnek olarak sayılabilir.
- Trans yağlardan uzak durmalısın.
Margarin en en en tehlikeli trans yağları içerir. En sağlıklı yağ, soğuk sıkım zeytin yağıdır.
- Alkolü azaltmalısın.
Kullanıyor musun bilmiyorum ancak alkolde çok yüksek oranda şeker vardır. Kalorisi çok yüksektir ve göbek bölgesini yağlandırır.
- Yüksek proteinli beslenmelisin.
Yüksek protein, et, süt, balık, yumurta, bakliyat gibi ürünlerde bulunur. Pirinç ve makarna falan değil tabii, onlar karbonhidrat deposu.
- Stresten uzak durmalısın.
Burada da mı stres dersen; evet burada da. :) Stres, aynı zamanda stres hormonu olarak da bilinen kortizol üretmek için adrenal bezleri tetikleyerek karın yağını kazanmanıza neden olabilir.
- Karbonhidrattan uzak durmalısın.
Şeker tüm kötülüklerin anası cidden. Şeker ve vücutta çözündüğünde şeker etkisi yapan her şeyden uzak durmalısın. Makarna, pirinc pilavı, ekmek, hamurişi... Hepsi karbonhidrattır.
- Ağırlık kaldırma egzersizleri yapabilirsin.
Ağırlık kaldırmak, kas kütleni korumak için çok önemli. Kaslarının sıkı olması ve kas kütlesinin artması, yediğin şeylerin kasa dönüşmesi, yağ miktarını azaltacaktır. Vücut kas olarak depolamalı yani yediklerini; yağ değil.
- Balık tüketmeye dikkat etmelisin.
Balığın içindeki omega-3 yağı, bu göbekte biriken kalıcı yağları eritiyor. O nedenle balık yağı çok faydalıdır kilo vermede.
- Elma sirkesini hayatına sokmalısın.
Elma sirkesi doğal probiyotik olduğundan, enerji verecek ve mideni hareketlendirecek böylece yağ yakımını arttıracaktır. Sabahları bir kaşık elma sirkesi içip üstüne ılık bir bardak su ile güne başlayabilirsin.
bacım pek anlatamıyoruz ama mekik ya. 1 hafta bile düzenli mekik çeksen karın bölgesinin sıkılaştığını görürsün. Onun haricinde az yemek değil az yağlı yemek çözüm. Çoğu insanda yağlar ilk olarak karın ve bel çevresinde birikiyor çünkü. Bir de Tracy Anderson'un egzersizlerine bak. Hayranıyım kadının.
karbonhidratı azalt, proteini arttır sabah uyanır uyanmaz kahvaltı yapma 1 saat bekle, bu arada yarım litre ılık su iç akşam 8'den sonra su hariç hiçbir şey yeme içme günde en az 45 dk yürü-koş
soruya gelen cevaplara baktım da.. gerçekten komedi
- mekikle göbek erimez, göbeği olmayan biri başka hareketlerle birlikte mekik çekerse yavaş yavaş karın kası yapar. - yağ, kasa dönüşmez. yağ ve kasın dokusu farklıdır. yağı eritmen sonra kaslanman gerekir.
hem kilo verip hem şekle girmek istiyorsun. en yakın zamanda spor salonuna gitmelisin, erteleme sakın ilk 2 3 gün belki 1 hafta zor olur fakat sonra spor yapmadan kendini kötü hissediyor insan.. spora başla göreceksin çok fark edecek :)
eğer vücudun fazla harekete alışkın değilse zorlanabilirsin. badmintonda ani hareketler fazlasıyla var. başlamak istiyorsan tabi ki başla direkt oynatacak değiller, illa ki ısınma hareketleri yapacaksın. ben olsam önce düzenli spora başlayıp, güç toplardım sonra buna başlardım ki dağa sağlam oynayabileyim..
Göbek Eritme Karışımı Malzemeleri: -3 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt -1 şişe maden suyu -1/2 limonun suyu Karışımın Hazırlanışı: 3 yemek kaşığı yoğurdun üzerine limonun suyunu ilave edin. İyice karıştırın, ardından yavaş yavaş maden suyunu karıştırarak ekleyin. Eğer malzemelerin hepsini birden eklerseniz çok fazla köpürüp taşabilir. Düzenli bir şekilde 2 hafta uyguladığınız bu kür ile göbek yağlarınızdan ve istenmeyen kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda metabolizma hızınız da artacaktır. Hazırlamış olduğunuz bu kürü kahvaltıdan yarım saat önce ve gece yatmadan yarım saat önce tüketebilirsiniz.
Bir plates topu alacaksın ama bunun dışında yediklerine dikkat edip uzman.tv den egzersiz hareketlerini takip edeceksin.
Sporu ayna karşısında yaparsan daha etkili olacaktır ve sporu her yaptıktan sonra kendi resmini çekmelisin. Çünkü 3 ayda vücudun sana az çok istediğin şeyleri gösterecektir.
Evde yapılabilecek karın egzersizleri videosunu izlemeni tavsiye ederim:
Her gün 50 mekik çekiceksin falan diye bir şey yok karın hareketleri sadece karın kaslarını güçlendirir oradaki yağları eritmez yapılacak şey yağ yakıcı egzersizler koşu gibi bisiklete binmek gibi yürüyüş gibi yüzme de olabilir bunları yaparak göbek eritilir bende de vardı göbek ama 2 ay spora gittim bunları yaptım şimdi eridi gitti bunları önerebilirim mekik falan da çek tabi ama çok faydası olmaz sadece yağlar eridikten sonra baklavalar için fazladan karın kası hareketleri yapmana gerek kalmaz
Sana spor yap demiycem. Istedigin kadar spor da yapsan herkesin bir vücut yapısı vardır, demek ki senin göbek biraz fazla yani vücut şeklin öyle oyuzden gobeksiz olucam diyosan 50 ye falan düşmen gerekiyo bence boyuna gore 48e falan düşmende de sakınca yok
Yaz döneminde yiyeceklerden dolayı biraz kendisi eriyecektir. düzenli tempolu yürüyüşler ve üzerine hafif esneme hareketleri ile iyice ısınıp esnedikten sonra mekik çekin, direk çekmeyin çatlak oluşumuna sebebiyet veririsiniz...
Kardeş telefonda programlar olur bende kiloluyum karın kası göğüs kası diye yaz çıkar iosta öyle seninkini bilmemde etkisi çok fena var karnımın ve göğüslerimin yandığını hissettim baya ama sonra bıraktım yapasam gelmedi diye
evet hissediyorsun zaten yanıyorsa eğer gelişiyor orası yağlar kasa çevriliyor ama en çok bende göğüs işime yaramıştı kilolu olduğum için bazı karın hareketlerini yapamıyordum göğüste kollarım taş gibi sert olmuştu göğüslerimde aynı şekilde
Bende 162 48 kiloyum cok yedigim an çıkıyor genetikle de ilgili evde squat mekik plank adlı hareket köprü hareketi yapabilirsin ama genetikse yine gitmiyor yani
Romen dead lifti yapıcaksın bir de situp. Amino asit almadan proteini bağlamayazsın. Doğal yoldan al. Protein hücrelere ulaşmazsa o göbek hep yağlı görünür.
Dengeli ve doğru beslenme, spor... Hangi sporu yaptığınızdan daha çok ne kadar sık yaptığınız önemli... Yüzme, bisiklet sürme olabilir... Beslenme içinde diyetisyene gidebilirsin.
bu arada destekleyici olması bakımından spor yapıcaksan l cartine al yağ yakımını hızlandırıyor ama spor yapmadan bir işe yaramaz :) başarıcaksın eminimm
Hoca eğer eritmek istiyorsan düzenli koşu yapman lazım.2 günde bir 45 dk koşu yap sonrasında 15 dk da mekik çalış.Bir ay sonra ne göbek kalır ne başka birşey.(kendim denedim faydasını gördüm)
mekik çek ama 3 set yap hiç yapmadınsa önce 45 sonr a30 sonra 25 zamanla hep 45 yap sonra bak nasıl eriyor ve gece yemek yeme ben 5 yıldır spor yapıyorum
Bir hareket vardı ismini bilmiyorum ama şınav pozisyonunda sağ ayağı sol ele sol ayağı sağ ele çekiliyor o işe yarıya bilir veya uzman bir diyetisyen ya da fitness hocası ile görüşebilirsin
her akşam ama her akşam yatmadan önce 20 mekik çek üşenmeden, yeter göbek için..1-2 ay içinde gözle görülür sonuç alırsın.. ekstra bir şey yapmana gerek yok.. tabi yemeklerine de dikkat et..
Mekik sadece kas yapmana yarar önündeki yağ tabakasını eritmek istiyorsan kardiyo yapmalısın fitness34.com sitesine bakabilirsin orda çok güzel açıklamış bide yağı baya azaltmak zorundasın
Sabah krallar gibi,öğle de prensler gibi akşam da köleler gibi yemek ye ha bir de acıkmayı bekleme yemek yemek için acıkırsan çok fazla yersin ve midene oturur sonra ne olduğunu biliyorsun Allah bir yastıkta kocatsın :)
mekik cekmekle gobek erimez bolgesel zayiflama diye birsey yoktur. bol bol kosu yap yediklerine dikkat et seker tuz beyaz un u kes glisemin indeks i dusuk gidalar tuket yani kan sekerini yukseltmeyen eritirsin
Spor yaparak zayıflayabilirsin. Ayrıca uzman bir doktora da görünebilirsin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Gerçekten bu senin için sorun mu arkadaşım ya boy ve kilo gayet uyumlu o göbek ayva göbek bırak kalsın lütfen sakin zayıflama sadece sıkılaş azıcık küçücük desem🤗
Sen burda kendinin reklamını yapıyorsun bana sapık diye adlandırıyorsun eğer zayıflamak istiyorsan gidersin bir diyetisyene sana illa uygun bir kür uygular dimi ama sen burdan kendini ifşa etmenin peşindesin bende bu düşünceyi sana yakıştırayım o zaman
51 kilo idim öyle deliler gibi fazlam hiç olmadı ama yağlanmıştım biraz... 45 oldum şu an... Ve benden hariç aile bireylerim de sıkılaştı... Hepimiz ortalama 4 kilo verdik... @denemeli
Merhaba bende 56 kiloyum fakat boyum 172 göbeğimin çıkmasını önlemek için her sabah ılık suyun içerisine biraz limon sıkılıyorum ve düzenli olarak antrenmanlar yapıyorum belirli saatlerde tavsiye ederim 😊
erir tabi ama sıkılmadan usanmadan hep yapacan yağları yakar kas yapar yumurtada yesen daha iyi olur benim sixleri hiç spor salonuna gitmeden kendim yaptım :D
En İyi Cevaplar