Kardeşim 16 yaşında ve kilo vermek istiyor. Sağlıklı ve biraz hızlı kilo vermesi için ne yapması lazım?

Kardeşim kız 1.52 boyunda ve hemen hemen 54 kilo. Daha önce boy kısalığı için hormon ilacı kullanmıştı ve o iğneyi kullandıkan sonra 2 yıl içerisinde 20 kilo aldı. Daha da veremedi. Artık kafaya takmış durumda. Vazgeçiremiyorum sürekli kendini kusturuyo ve saatlerce aç kaldığı oluyo. Neyseki kusmasının ona zararlı olacağını anlattım vazgeçirdim yapmıyo ama aç kalıyo. Günlük aldığı kalorileri takip ederek 2.5 kilo verdi 2 ayda. Ama 47 falan olmak istediğini söylüyo (kilosunun normal olduğunun farkında değil). Yardımcı olmaya çalışıyorum elimden geldiğince ama yetmiyo. Günlük tahminen 1800 kalori alması gerekiyomuş. Kardeşim genellikle 1200-1400 arası kalori alıyor. Yavaş yavaş kilo veriyo ama mayısta kuzenimin düğünü var ve o zamana kadar 47 olmak istiyo. Kendini hasta edicek diye korkuyorum ya. Lütfen bir yardımcı olun.
Güncellemeler
+1 yıl
boş laf yapacağınıza yardımcı olsanıza...
Kardeşim 16 yaşında ve kilo vermek istiyor. Sağlıklı ve biraz hızlı kilo vermesi için ne yapması lazım?