selam sorum body yapan yada geçmişte body yapanlar için
4 aydır body yapıyorum ama protein tozu almayı düşünüyorum
sizce zarar lımi
4 aydır body yapıyorum ama protein tozu almayı düşünüyorum
sizce zarar lımi
Protein tozu body yapan kişiler için extra destekten ibaret,aslına bakarsan en zararsızı da bu destek üniteleri arasında.
Bu tozdan aldığın enerjiyi günlük beslenmenden cıkartman icin günde 10 adet haşlanmış yumurta,peynir,bal,1 litreden fazla süt ( şimdi abarttığımı düşünenler olacak ama ağırlık kaldırmayı birebir etkileyen ve araştırılmış besinlerdir :D) ve bilumum bir kaşık zeytinyağı dökülmüş sınırsız salata tüketmen gerekiyor.Aslında bundan cok daha fazlasına ihtiyacın var zaten protein tozunun sebebide bu,1lt süte 1 ölçek katıp içtiğin zaman gün içinde yiyemeyeceğin ve mide fesatı geçirmene sebep olacak bu takvimi atlatmana sebep oluyor.Kendim Aminoasit ve protein kullanarak oldukca verimli bir vücuda sahip oldum merak etme zararı oldugunu söyleyen cok insan cıkabilir ama cogu bu sporu yapmamıştır bile
Sorularım var yardımcı olur musunuz
fazla kullanırsan tabii ki de zararı olur ama gerektiği kadar kullanırsan bir sorun olmaz.Ama protein tozu bir doping değildir.Yani seni acayip geliştirmesini bekleme.Ben doğal olarak beslenemiyorum.Besinlerin protein değerlerini teker teker takip edemiyorum,yemek yemeyi çok sevmiyorum ya da doğal beslenmek masraflı diyorsan tercih edebilirsin.Doğal beslenmede aldığın günük 100 gr protein ile,protein tozu destekli aldığın 100 gr protein aynı kas oluşumuna yol açacak.Yani doğal beslenebiliyorsan gerek yok.
Soru sora bilire miyim
arkadaşlarımın bir kısmı kullanıyo bence protein tozu biraz yapmacıklık yani doğal kas en iyisi bence. ama ben illa kullanıcam zararı nedir diye soruyosan streoitli kullanmadığın sürece zararı yok. şöyle düşün; kaslar günde çalışara body ile zarar görüyo protein ise bunları onarıyo ve kasların şişiyo sen ise bu protein ihtiyacını protein tozuyla karşılıyosun geceleyin uyumadan önce alarak falan yani zararı yok sayılabilir
Kalbin iş yükünü arttırmanın sonucu, kalp krizi ve uzun dönemde kalp yetmezliğine sebep olabilecek birşey. Protein tozu bir yana, bodybuilding hayatın boyunca devam ettirmen gereken bir spor bunu biliyorsun dgil mi? Bıraktığın an kaslar atrofi olur, sarkar. Devam edebileceğin sporlara yönelmeni tavsiye edebilirim, body yerine fitness mesela.
Cevap
23Cevap
Çok zayıfsın kilo alman şart ama gözünü seviyim protein tozu ek takviye olayına girme babam pro boks antrenörü ezbere rastgele yazmiorum. Bak ille protein alıcaksan ki çok gerekli zayıfsın. Günde 6-7 yumurta beyazını hafif tereyağında çok pişirmeden hafif pişirerek yemen gerekio. Aslında direk içsen tadı şekerli su gibidir rahatsız etmez en sağlıklısı o ama zorlanma die dedm öyle yaparsan senin işini görür. Haftada 3 paket makarna bitir yani bi oturuşta 1 paket götürücen yoğurtlayarak. Bunu üç gün yaparsan haftada olur. ama diğer yemekleride aynen götürücen evde ne varsa tamam. Bnde oldu 183 boy 90 ilo küçüklükten beri spor yapiorum ama son iki sendir böle yedim die bu hale geldm yoksa lisede 70 -75 arasıydım . Kessinlikle toz önermem sağlık açısından ne kadar bitkiseldi die zırvalasalarda yok öyle diil işte sağlıksız kemik gelişimi vicuttaki kiloyla dengesiz gidio sona neden daha fazla gelişmio vicudum dio çocuklar. zamana yayman gerekio ha deyince olmaz ama bir iki yıla ne demek istediğimi anlarsın. Yok ille iki üç ayda olsun diosan protein tozuna aban iştah açıcılara aban ama sonra gelip burda daha fazla nie gelişmio neden durdu deme ..
Evet herkez kilomun çok düşük oldugunu soyluyor fakat ben evde o kadar yiyiyorum genede kilo alamıyorum. Günde 6-7 tane yumurta beyazıda yiyemem yani 2 tane haşlıyorum sadece beyazını yiyorum aslında sarısıyla ye diyolar ama agır gelir diye korkuyorum. 3.de çiğ beyazını icerim o zaman ama sarısından ayırma olayı biraz dert neyse.
E rööh 2 yumurtaylada bi cacık olmaz + haşliosun ya proteini iice ölüo. Protein kısmı zaten beyazıdır dediğim gibi yapman gerekio çok yemiosun az yiosun işte yoksa kilo alamama problemi yok senin . Bide satılır marketlerde beyazıyla sarısını ayıran süzgeç onu den iişte . Diğer kısmıda hani sarısı kalıo ya onları yine kavur ye bide ramazandayız götür fırında pidelerin üstüne attır onları bol susamlı olsun :/ Bide yumurta şart ama bari şu makarna olayını yap doldur kocaman bi kaba ye dur işte ..
Protein tozu vucut icin toksindir (zehir). Kalp büyümesi yapabilir. En iyi Proteini dogal olanidir. Dogal köy yumurtasi yesin. Yogurt, Badem, Findik, ton baligi..Body icin yeterli. Sünkü fazla proteini vucüt atar ve zararlidir. Herseyin fazlasi zararlidir. Sporcularin birkisiminda ani kalp ölümleri olusuyor bunlarin protein tozu kullandiklari ve kalp lerin büyüdügünden oldugunu söyleyen Hekimler var. Ben dogal olani kullaniyorum. Günde 4-5 yumurta rahatlikla yiyebilirsin. Dikkat etmen gereken rafadan olsun. Fazla kaynatma veya pisirme.
kardeş dediğin gibi sabah 2 3 yumurta yiyorum
evet rafa dan yiyorum zaten
korkma protein tozundan hiç bir sakıncası yok 4 ay olms yapalı alman gerek çünki sende fark etmssndir belki biyerden sonra vucudun gelişmediğini ya da yavaş geliştiğini artık bende sabaha kadar araştırdım protein tozunu hatta 1 hafta oldu nerdeyse kimi diyor kalb büyültür kimi kalp krizi bunlar sadece fazla ölçek alırsan olur günlük 2 ölçek yeterlidir ben kullnıyorm hiç bir zararı yok amaa alicaksan bilinmiş birsey al hardline var mesela bn kullnıyorm kilo dahi aldırdı bna kas dahi yaptı ama ama bu kişiden kişiye değişir protein tozu alicaksn vucudunu bırakmıcaksn neden dersen protein tozu çöpe gider o yuzden ben 7 ay oldu body yapalı 68 kiloydum şimdi 72.
kafa toz olmuş sende
Tamam 4 aydır bu sporu yapıyorsun ama vücudun ne durumda antreman sıklığın nedir bunları bilemediğimiz için bir şey diyemem protein tozu hakkında. Örnek verecek olursak ben 120 kg bench basarken kullanmaya başlamıştım 7 aydır spor yapıyordum o zaman ve iki ay boyunca kullandım 4 kg proteini.
boy 193
kilo 85
çok fazla değil ama omuzlarda hafif değişiklik var.
2 ay daha sabret 4 gün antreman 3 gün dinlen yani bu dört günü haftaya yay 1 gün antreman 1 gün istirahat şeklinde yapmanı tavsiye ederim. Antreman esnasında kullanırsın protein tozunu ve gece yatmadan önce içme.Spor yapmadığın günler de ise, dörtte biri kadar al antreman günlerine kıyasla daha faydalı olacaktır.
haftada 4 gün yapıyorum zaten
tamam kardeş dediğin gibi biraz daha bekle yecem
bu sporu 1 sene yapayim kas yapayim sonra birakirim
böyle düşünmüyorum akışkan lik oldu bende
sağol
Zararını söyleyen insanlar gördüm salonda, bence gerek yok. Tabi doğal çok cep yakıyor dersen olabilir ama zararını göz ardı etmemek lazım. Ben iki sene yaptım body yaptım kullanacaktım çok araştırdım, duydum baktım zararlı bu iş. Vazgeçer gibi oldum. Bende tozda vardı, kullanim mı kullanmayım mı derken sanki tarihide geçti, kullanacaksan kaliteli al iyi araştır.
ben yıllardır protein tozu kullanırım ama sen daha o evreye gelmedin az bekle 1-.1.5 sene sonra istersen başla ama sadece body builder olacaksan yani arnold tarzı vücud istiyorsan başla yoksa gereksiz bide kullanım tarzı önemli ayarsız kullanırsan organlara ciddi zarar verebilirsin sen dediğim gibi 1-1.5 yıl kullanma şuan vücudun onu kaldıramaz
Asla kas kütlesi olmak istemem. Amacım sadece sıkı bir vücut. Salonda bir kaç kişi görüyorum istediğim vücut tipi adam kullanıyor protein tozu. Aslında bana en cok söylenen şeylerden biride protein tozuna vercegin parayı ögünlere ver daha fazla yumurta daha fazla süt falan. Kullanmayacam heralde ama bakalım hayırlısı ilgin için teşekkür ederim.
selamun aleykum kardesım ben 10 yıllık sporcuyum. bi kaç dalda ugraştım yalnız body meselesı ,agır bı olydır. yapacaksan bu sporu tozsuza, hapsız yapıcaksın yoksa vücüdüna ve ureme hucrelerıne zararı cok buyuk . ben yıllaa gozmun onunda beton olan ama akılen sadece uçkuruna duskun adamlar gördüm. yapacaksan sadece pilav-tavuk-muz süt yeter lı olur. senın ıcın acıklamasını yaparlar zaten.
aleykum selam kardeş gerçekten iyi cevap.
synthol değilki niye zararı olsun ayrıca sen biraz daha bekle bnce 1 2 ay daaha bekle vücudun iyice kendini toparlasın sonra al ama alacağın toz hard line falan türk malı olmasın git adam akıllı weider mi alırsın nitro tech mi alırsın bilemem ama kaliteli kullan.hacmi arttr
kutle kazanmak istiyorsan kesinlikle kullanmalisin ne kadar beslenirsen beslen gerekli proteini alamiyorsun o yuzden spor + beslenme + protein tozu kullanman lazim zaten 2 aydir yapiyorum diyorsun bence kullanmanin zamani gelmis iyi calismalar bu arada spor programini ve beslenme programini paylasirmisin rica etsem
Doğal olarak alma imkanın yoksa besinleri en az önerebileceğim zaman 1 yıl hiç kullanmadan spora devam etmen. Zararlı zararsız tarafı artık sana kalmış bir durum ancak en az 1 yıl boyunca protein tozlarının, amino asitlerin kullanılmaması en iyisi.
Değil. 5 yıldır uğraşıyorum bende. Sen ihtiyacın olan proteini normal besinlerden karşılayamıyorsan vücudun hızlıca harekete geçirebildiği protein tozunu kullanmak çok mantıklı.
hacı normal besinlerden almak neredeyse imkansız
antreman dan sonra .gerekli proteini aldığı mi düşünmüyorum
valla bir yanim boşver alma doğal iyi diyor
bir yanim kaç aydır gidiyorsun artık kullan diyos.
yaklaşık 16 senedir spor yapıyorum ben protein tozu kullanılabilir ama yemek yemen iyi ise hiç tavsiye etmem anabolik ilaçlara hiç gireyim deme sakın antremandan çook dinlenme ve beslenme çok daha önemli
kesinlikle böyle şeyler kullanma zararlıdır tabi..Proteinli beslen her gün herseyın doğalı iyidir..Benim kullanmak ısteyen cok yakın erkek arkadaslarım olmustu ama hepsını vazgecırdım..Kesınlıkle tehlıkelıdır boyle proteın hapı tozu falan fılan
iyi diyorsun güzel diyorsun aldığım besinler de protein ihtiyacimi
karşı la yamıyorum.
protein tozu zararlı dersiniz kaslı erkek istersiniz? Sizce o kadar şişmek mümkün mü? Onların hepsi toz kullanıyor doğal mı sanıyosunuz o kaslar ?
geç olsun temiz olsun kullanmi ya ca yim .
kaslı erkek istenir tabiki...benim arkadasım 2 senedır duzenlı spor salonuna gıdıyor 8 baklavası ve kol kası var acayip bi vucudu var ...Fakat çok düzenli beslenıyo..Proteın agırlıklı ve sebzesını de eksık etmeden anlıyacagın herseyden vıtamınını alıyodu...bılmıyorum ama benım fıkrım bu toz moz bana gore sakıncalı...Kas dedıgın cok fazla da olmayacak zaten ıgrenc duruyoo...
Protein takviyesi hiçbir sorun yaratmaz... O takviyeler genelde peynir altı suyu ve bir çok çeşit farklı protein kaynaklarından elde edilir zaten.
Ha peynir yemişsin, ha onu almışsın. Steroidlerle Protein takviyelerini karıştırmamak lazım.
ben protein tozu olmadan gelişimin zor olacağını düşünüyorum antreman sonrası yarım saatte kaslara protein ulaştırman lazım bunu et yiyerek sağlayamazsın tek çözüm whey protein
Zararlı değil ama gerekli de değil. 99 dan bu yana yapıyorum bu sporu ve kullandığım iki senelik dönemle kullanmadığım dönemler arasında hiç fark yok.
teşekkür edelim hocam biraz
bca al yada sıvı amıno asıt proteın tozunu bosver derım bobregınde az bı sıkıntı varsa ılerıde tasa donusturebılır donusen gormedım ama bı ıhtımal
Şimdi protein tozları olmadan biraz zor.. Ama kullanmayı bıraktığın an vücut kendini salıyor. Birde yaşından dolayı biraz erken diye düşünüyorum.
kilon çok düşük boyuna göre ben spor yaptığımda kilo alıyorum nedense ayrıca proteğine gerek yok iyi beslen yeterli olur
hiç bir zararı yok dostum.. ben kullanıyorum hatta yararı var spermlere :) kardiolog diyetisyen ve diğer hekimlerle birebir konuştum :)
kafam karisti valla kardeş.
bir zahmet
dünyanın en iyi sanal hikayesi çıkıyor :) :)
Biraz daha kg. bas sonra kullan derim.. Az tekrar ağır kg çalış..
Bence önce bir beslenmeni düzene sok öyle kullan protein tozu yemek yerine geçmez adı üzerinde ek besin
ben kullanmadım.zararlı olduğunu pek sanmıyorum.yumurta ve beyaz eti bol bol alıyorum onun yerine.
Ben tipime güveniyorum vücut felan hikaye sal göbüşü gitsin. ;)
Yararı vardır zararı yoktur korkma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar