Panik atak, anksiyete ve yoğun kaygı bozukluğu yaşayanlar, bu durumla nasıl baş ediyorsunuz? Günlük hayatınızda kaygıyı ve panik atakları azaltmak için size en çok ne iyi geliyor? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Panik atak, anksiyete ve yoğun kaygı bozukluğuyla başa çıkmak için size neler iyi geliyor?
Geçen Kasım'da yaşadım çok kötüydü panik atak ve anksiyete hep hastaneye koşuyordum geceleri özellikle. Tek çıkamiyordum dışarı. Önce kan degerlerimi düzelttim. Sonra korkularımın üzerine gittim. Mesela çıkmaktan korkuyordum geriliyordum yine de çıktım. Ders çalışmak için özel kutuphanaye yazıldım. Başta zorlandım ama ders çalışmak bile bana iyi gelmişti kafayı dağıtmak sosyalleşmek vs çok iyi geldi. Düşüncelerinin doğru olmadığını kendine hatırlat. Yine olacak mı diye panik yapma geleceksen gel de çok işe yarıyor. Bi de bol bol namaz kıldım Allah'a dua ettim bir ayda atlattım çok şükür... Umarım faydalı olmuştur
Olur ya böyle şeyler 😂fakat senden başka duzegun cevap alamadım 😂
Cevap sahibi
18 gü
Farkımız tarzımız diyelim 😅 şaka bir yana gerçekten bu durumu yaşadığım için ne kadar zorlayıcı olduğunu bildiğim için yani yardımcı olmak istedim. Konuşmak istersen buradayım
Akışta kalmaya çalış. Etraftaki rengi çiçeği böceği herşeyi incele. Detaycı ol görselde.. ekstra magnezyum tablet kullan. Kafein ve çikolatadan uzak dur.
Çok şey denedim ama son çare doktor oldu işte. İnsan bazen vücuduna söz geçiremiyor. Bişey yok desen de birden kusmaya titremeye başlıyorsun. Herkes sakinleştirici ilaca ihtiyaç duymaz ama ihtiyaç durumunda iyileşmek için kullanılmalı.
Panik atağı ufak bir yaramaz cocuk olarak göreceksin gerçek olmadığını ve istediği zaman gelsin ben korkmuyorum diyeceksin belki 80-90 yaşına kadar yasicaksin boş bir korku ve kurgu beynine bunu diyecek hayatına farklı renkler kat