4 yıl önce gittim hiperaktivite bozukluğu tanısı koydu, ilaç kullandım bıraktım. Şimdi diyelim İKM veya sözleşmeli er sağlık muayenesi nasıl olur, bu durum ayrı bir teste tabi tutarlar mı
18 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
ADHD tanısı aldıysan + uyarıcı aldıysan elenme sebebi.
Bunlar ne alaka
İngilizce yazmış sın evet aldım
Direkt kayıtlarda görünür, elenme sebebi. E-nabızdan kayıtlara bakarlar. Zorunlu askerliği bilemem heyetteki psikiyatristin değerlendirmesine bağlı ama genel olarak evet. Katı kuralları var.
Zaman sınırı var 3 yıl ona ba dak knk
Tıbbi literatüre göre DEHB'li çocukların önemli bir bölümünde belirtiler ergenlik ve erişkinlik döneminde belirgin şekilde hafiflenir veya tamamen kaybolur. Bu kişilerde DEHB "geçirilmiş" kabul edilir. 2024 değişikliği, tam da bu grubu korumak amacıyla yapılmıştır. Çocuklukta DEHB tanısı alıp iyileşmiş bir adayda şu koşullar sağlanıyorsa sağlam kabul edilmesi gerekmektedir: çocukluk dönemindeki tedavi süresi 3 aydan kısa olmalı, son 3 yılda herhangi bir DEHB tanı veya tedavi kaydı bulunmamalı, e-Nabız'da ağırlaştırıcı unsurlar (hastane yatışı, dürtüsellik, madde kullanımı) tanımlanmamalı ve muayene anında dikkat, dürtü kontrolü ve işlevsellik açısından patolojik bir bulgu saptanmamalıdır. Ancak burada önemli bir sorun, çocukluk döneminde anne-babanın isteğiyle uzun süreli takibe alınmış ve birden fazla poliklinik girişi olan adaylardır. 3 aydan kısa tedavi koşulunun bu adaylarda sağlanıp sağlanmadığı tartışmalı olabilir; çünkü e-Nabız'da birden fazla poliklinik girişi göründüğünde sağlık kurulları bunu 3 aydan uzun tedavi olarak yorumlayabilmektedir.
Kaynak Tsk web sitesi
Yarısı iyileşir kavramı geçersiz. MTA'da çalışmaların ADHD vakalarının %50'sinin erişkinlikte iyileştiği fikri geçersiz. psychiatryonline.org/.../appi.ajp.2021.21010032
Çoğu vaka bile çocukluk ve genç erişkinlik arasında dalgalanan belirtiler gösteriyor. Önemli bir bölümünde belirtiler kaybolur bir kere varsayımdan ibaret.
Gerçek tablo dalgalanma, kaybolma değil. Nüks dönemleri var. Rezidüel belirtilerle yaşamaya devam ediyorlar.
Ben de ADHD'liyim. Nadir ama mümkün o da %60'ının belirtilerini erişkinliğe taşıdığını sadece %9'unun 25 yaşına kadar kalıcı tam remisyona ulaştığı bulgusu var. Çoğunlukla kaybolmuyor dediğim istisna değil, kural. %9 azınlıkta tam kaybolan var. Tipikmiş gibi sunmuşsun.
🥲🥲🥲🥲
Uncle Sam çağırsa git derdim ama TSK'nın katı kuralları var. Şansını dene yine de, düşük de olsa.
Ben de pilot lisansı almak isterdim. ABD'de şansımı deneyeceğim davet alma ihtimalim var. Diskalikasyon listesinden çıktı orduda. Uyarıcı olmadan da zor, dürtüsellik, hızlı çalışan zihni durdurmak, odaklanma güçlükleriyle pilot olmam zor.
*diskalifikasyon
Sende demi o hastalık var
Knk seni ayrı teste sokuyorlarmış Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu olanlara
Beni teste sokmadılar eğer ADHD tanısı aldığımı soruyorsan. MMPI + aile bireylerinden benim hakkımda alınan öyküye dayanarak. Yani teste sokmadılar. Otizm tanısı da aldım. ABD'ye gidebilirim ama sponsorluk da actlerle zorlaştı. SAT ile oraya gitmeyi düşünüyorum. Ordu en büyük hayalimdi ama olmadı.
Sende otizm var mmpı var bende yok
Ailen ile nasıl iletişim kurdular
Amerikan drek git otizmli
Senle ben birmiyiz sende olmayan şey yok otizmli
MMPI belirti değil kişilik envanteri gibi bir test. Çocukluktan alınan öyküler. Yürütücü işlev yoktu kısacası. Çocuklukta hiperaktivite vardı bende. Konuşamıyordum 5 yaşına kadar, sonra hiperleksi belritisi olan ilk konuşmamda yazıları okuyarak konuşmaya başladım. Çok tehlikeli işlere giderdim ve çok gürültü çıkarırdım. Kitap sadece görsel okuyabiliyordum ve yazılı metinleri okumak hayli sıkıcıydı. Orta okulda sınavları son güne erteleyerek asıl farkında olacağım belirtiler çıktı (ilkokulda da öyle ama öğretmen zoruyla derse çalışıyordum :p). Lise sonlarda rehberlik öğretmeni Otistik ve ADHD'li olabileceğimi söyledi. Bizimkiler pek de psikiyatriye gitmemi olumlu karşılamazlardı. İkna olunca bu iki tanıyı aldım. Kısacası yürütücü işlev yok. Uyarıcı olmadan bir hiçim. Centanafadine denen bir ilaç çıktı o da uyarıcı.
Çok derse çalışmazdım ödevleri bile son güne bırakır öğretmenden de iyi dayak yerdim (yine pisliğin önde gideni ama ilkokul öğretmenim en büyük travma sebebim de bu)
Karışık anlattım biraz xd kısacası durmak bilmeyen zihin, yorulan zihin, ahtapot gibi olan bir şey diye nitelendirirdim ADHD'yi.
Kromozonun eksik senin Amerika bile almaz
Yüzünü merak ettim
Kromozom eksikliği nasıl oluyor? Turner sendromu mu ki X kromozomu eksik olsun? AuDHD'de bile kromozom sayısı normal olan çok sayıda genin gelişimsel faktörün etkileşiminden doğan nörogelişimsel farklılık. Ne tıbbı biliyorsun, hastalık diye kafana dayatmışsın boş konuşuyorsun. Vakit kaybettim. İyi şanslar.
Otizm lıyım dedin
Drek Amerika git hiç düşünme
Otizmli cevap ver
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!