Güncellemeler
21 gü
Yardıma ihtiyacım var lütfen
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
iş yerinde veya işe gitmek için dahi olsa her kaza iş kazasi sayılır ve buna psikolojik veya olası düşme kesi gibi bütün aksaklıklar dahildir. kırmızıdan girmek acilde durumunun ağır olduğunu gösterir nasıl iş kazası girmemiş oluyorlar (?) iş yerinse kazaya tutanak tutup 3 iş günü içinde SGK'ya bildirmekle mükelleftir aksi halde idari yaptırımla karşı karşıya geleceklerdir.
acilden kaydını doktorun onayı ile iş kazası provizyonuna taşıyabilirsin ve genel adli muayene formu duzenlenir ve otomatik SGK'ya bildirim düşer iş yerine de aynı zamanda. o güne ait rapor yazılmışsa iş kazası olarak değiştirilir ödenek çıkması içinse kaza tarihinin doğru yazıldığına özellikle dikkat etmelisin. tüm bunlardan önce raporun işveren veya sgk onayı aldiysa bunun kaldırılması gerekir iş yerinle hastaneye gitmeden önce rapor onayının kaldırılması için görüş 10 gün olduysa SGK sistemi de kapanmış olur
İnanın bende bilmiyorum iş yerine adli muayne raporuju bildirdim raporumu verdim hiç demiyorlar ki hastalık raporu bu. şu an doktorla işlem görmekteyim bugün iş kazası girdi ama ben aynı hastane acilinden girmiştim kırmızı alana belirttim polis ifade tuttu çatlak kırık oluştu hocam o yüzden sanırım büyük
İş yerimle görüşmedim baskı yaparlar diye raporu düzelttirip görüşeceğim.
hastane iş kazası kaydi yapınca iş yerine bildirim gidecek zaten
Adli muayne nüsha mı rapor mu hepsi vardı ellerinde onlarda dedi ki paranı al vs. Attım çıkınca raporu vs bişey denilmedi çünkü bildirimde bulunmuslar o zaman
eh iyi öyleyse herhangi bir sorun yaşamazsınız işverenle işgöremezlik raporunu değiştirdinse ücretini de alırsın geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim
Eğer iş yerinde kaza geçirdiysen bu iş kazası olarak geçer sana nasıl rapor ücreti ya da tazminat ödemezler ki normalde iş yeri sana tazminat da öder geçirdin kazanın durumuna göre emekli bile edilebilirsin