arkadaslar bundan 3 ay önce is kazası gecirdim. 2 gün önce mahkemelerin yükünü azaltmak icin uzlaşma diye birsey cikartmislar yani madur olan taraf bir miktar para istiyor ve karsi tarafa uzlaşma sağlayacak kisi bunu iletiyor. tazminat gibi birsey. benden bir miktar söylememi istiyorlar ne kadar istemeliyim dava sürerse de tazminat alicam ama ne kadar alırım bilemiyorum.
sag elimin isaret parmagini pastirma kesme makinasına kaptırdım tırnak ve altında bir miktar et ile koptu fasulye tanesi kadar. et yerine gelmedigi icin devamlı bir yere hafif bile dokunsam sızlama yapiyor. sizce ne kadar tazminat istemeliyim?
sag elimin isaret parmagini pastirma kesme makinasına kaptırdım tırnak ve altında bir miktar et ile koptu fasulye tanesi kadar. et yerine gelmedigi icin devamlı bir yere hafif bile dokunsam sızlama yapiyor. sizce ne kadar tazminat istemeliyim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Öncelikle geçmiş olsun tabi ki sağlık maddi her değerlendirmeden önce gelir.
İş kazası geçirdim dediğinize göre ilk adımda iş kazası geçirdikten hemen sonra iş yerinizin yetkililerinin bilgisi ve sorumluluğu dahilinde en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz ve öncelik olarak olarak sizin tedaviniz devam ederken sizin refakatcileriniz ve ya siz tarafından hastane kayıtlarına iş kazası olarak kaydınızın geçmesi birinci ivedilikle gerçekleştirilmesi gereken durumdur.
SGK kurumuna intikal eden bilgiler doğrultusunda kurum müfettişliğince değerlendirme raporu tutulacak ve bu rapora göre sizin iş kazası kayıp oranınız tespit edilecek.
Daha sonra kayıp oranınıza göre sürekli ya da geçici olarak iş göremezlik ödemesine hak kazanacaksınız.
Eksik bilgi sizin gibi mağdur olanların hak kayıplarına sebebiyet verecektir. Bu yüzden takip edilmesi gereken yollar sıralı olarak takip edilmez ise doğru sonuca ulaşamazsınız.
Size tek taraflı olarak uzlaştırmacı gelip de bir miktar para isteyin demez bu kanunen mümkün değil. Zaten siz SGK'lı olarak çalıştığınız için bir miktar para verelim teklifini iş yerinizin size teklif etmesi iş kanunlarına aykırıdır.
İş kazasına uğradığınızın kayıtlarla sabit olması ve sizin de bu durumu bilmeniz gerekmektedir.
Bazı kazalarda hasta hastaneye yatmışken baygınken onun haberi olmadan işyeri yetkilileri kazayı iş kazası olarak kayıda geçmemektedir. Bu tür durumlarda ne yapılmalı peki? Kaza mesela iş kazası kesin ama işveren burada uyanıklık yapıyor.
Bu ülkedeki bir çok kaza iş kazası olduğu halde kayıtlara öyle geçmemektedir. Sizin demenize göre kimse bir hak talep edemez o halde. Bir de bazı durumlarda avukatların dediğine göre hasta iyileştikten sonra belli bir süre geçmesi gerektiği mesela 6 ay gibi iyileşme süresi sonunda rahatsızlık devam ediyorsa hak aranabileceği yönünde.
@GöktuğMüh çalışan kişinin baygın olması halinde de olsa biliyorsunuz ki görevli polisler her hastanede var ve. hastaneye yaralamalı kanamalı baygınlık ve uzuv yaralanması ile gelen her hastayı, hastane çalışanları polise bildirmek zorundadır ki. sizin iddia ettiğiniz gibi işveren işcinin iş kazasına ugradıgını saklamasından ziyade işci işverenin haberi olmadan da iş kazası geçirdim diyerek işyerinin zorda kalmasına sebebiyet vermektedir. bu durumlarda sıkca karşımıza çıkmaktadır. iş kazasına ugrayan işcinin hakları kayıp olmaz. baygınsa uyandıgında ifade verir
İyi akşamlar hocam ben bi iş kazası gecirdim sisteme işkazası olarak giriş yapıldı kazada yüzük parmagımı kaybettim ve orta parmagım eskisi gibi degil kısaca calıyor diyelim bu durumda ben şikayetçi olmadım tabi şimdi ben bu durumdayken iş yeri bana tazminat ödeyecekmi ya da beden kaybı oldugu için öderim