İş kazası tazminatı alan var mı?

Ben MESEM öğrencisiydim Stajyer olarak geçmekteydim 17 yaşındayken işyerinde sol el serçe parmağım koptu ve 3 cm kadar kesildi bunun sonucu bende avukata vekalet verdim toplam 18 Ay geçmesi lazımmış kıpti raporunu almak için ve bu raporu aldıkdan sonra şirketi mahkemeye verebiliyormuşuz ben dava açma çabasında iken Sözde okul müdür yrd. Sordum hocam biz dava açsak ne olur diye? Ordaki Müdür yardımcısı bu olaydan bir şey çıkmaz en fazla birkaç müfettiş yollarlar şirkete çok az bir ceza yazılır dedi

Ve çevremden bazı kişilerde aynı şeyi söylediler beni engellemeye çalıştılar ve buna en yakinlarimda dahil bende inat ettim bu davayı açacağım bedeli ne olursa olsun! Çevrenizde bu tür iş kazası geçirip tazminat alan var mıdır? Ve böyle bir olaydan tahmini ne kadar tazminat kazanabilirim yahu keşke olmasaydi parada başka birşeyde benim canımdan tabiikide kıymetli değil ancak sizce ne gibi sonuçlar dogurur

Güncellemeler
+1 yıl
2 defa serçe parmağımdan ameliyat oldum ilk ve 2. Ameliyat arasinda yaklaşık 2 ay kadar süre var parmağım koptu 10 saat doktor bana bakamadı doktor sıkıntısından ve ayrıca bu sınıfta kaldım bu olay yüzünden devamsızlık nedeniyle psikolojim bozuldu ve halen en yakinlarimda dahil haklı olmama rağmen mahkemeye vermemem için bana baskı yapıyor ancak ne olursa olsun ben davayı açmaya kararlıyım.
İş kazası tazminatı alan var mı?