Böyle bir çok olay yaşanıyor. Özellikle kot taşlama işinde görülenden fazla işçi çalıştırılıyor. İnşaat işçileri içinde aynı durum geçerli. Bir çok işçinin sigortasız olduğu anlaşıldı. Aynı durum yaz sıcağında günlük çalışan tarım işçileri içinde geçerli. Sanayi atölye tezgahlarında çalışan işçiler içinde geçerli. Ölen cebinden mi gidiyor? Bu insanlar konuşamaz çünkü korkuyorlar.
Sigortasız çalışan bir işçi iş kazasıyla yaralandığında tazminatını nasıl alacak?
İnan ki konu işçiler üzerine olmasaydı yazmazdım. İşçi sınıfını lümpen haline getiren kapitalizm, işçilerin zincirlerini kırmasını istemeyecek kadar sinsi. Sarı sendikalar ve çeşitli sus payını koruyan dernekler kurdurtarak, kazanılmış haklarımızı gasp ediyor. İşçi sınıfı örgütlenmekten korkmamalı! Örgütlenin, örgütlenin ki bu karanlık düzeni hep beraber alaşağı edelim! Kazanılmış haklarınızı gasp eden sömürücüleri/ patronları ihbar etmek için https://patronlarinensesindeyiz.org/somuruculeri-ihbar-edin/ linkine tıklayınız. Umarım akıllı mı akıllı KizlarSoruyor ekibi bu yorumu silmez. Yardımlaşmamızı engelleyemezsiniz!
0
110 Yorumla
Soran
+1 yıl
İyi de ne işe yarayacak? Çoğu işçi şu an korona bahanesiyle kovuldu.
Patronların Ensesindeye başvurarak. Dediğim gibi, örgütlülük bizi bu düzenden kurtatacaktır. Sarı sendikalar yerine, görevini fazlasıyla yerine getiren partiler, sendikalar yani emek örgütleri var. Çoğaldıkça yumruğumuzu yükselteceğiz ve burjuvazinin kafasına indireceğiz!
Mülteci sorununa ırksal değil sınıfsal bakmalıyız ki problemlerin tamamı sınıfsaldır. Burjuvazi örgütlenmekten korkar, o yüzden çeşitli sarı sendika ve dernekler kurdurur. Burjuvaziyi kökten alaşağı etmek için, emeğin gücüne ve örgütlülüğe inanmamız lazım.
Dediğim gübi sarı sendikalar (düzenin bekçisi olan) ve dernekler yerine teorisi ve pratiği olan partide örgütlenmek sadece zincirlerinizden kurtulmanızı sağlar.
Senin kafan hâlâ basmıyor sanırım. Diyorum ki devletin kurdurduğu kurumlar burjuvaziye hizmet ediyor. Çünkü kapitalist bir toplumda yaşıyoruz. Anladın mı bayan bilmiş?
Örgütsüz nah bir yere varırsın. Bizim partimizde gönüllü üyelikte var. Ayrıca aidat partini düşünmendir.1 tl bile olsa oartini düşünmüş oluyorsun. Partinin giderleri var salak.
Ben seni anladım. Sana güzel sloganlarınla tatlı komüncükler ♥ Ben direk yaşamın içinden halkın en fakiriyle el ele verip evine ekmeğini yiyeceğini götürenlerden olmak istiyorum. Garibanlara zaten sistem vurmuş son kuruşlarını da partilere kaptırmasınlar.
Aidat aitlikten gelir. Sen aidat vermek zorunda değilsin. Ama emin ol ki bir paket sigaraya verdiğin paranın 5 tl sini 1 tlsini partiye ayırabilirsin. Bu seni zorluyor mu? Zorluyorsa vermene gerek yok arkadaşım. Sen paranı cinsel objelere, kapitalist firmaların sömürücü metalarına harcarken biz emekçiler partimizin yumruğunu yükseltiyoruz. Biz fabrikada tarladayız. Sıcağın altında umudu büyütüyoruz. Sen evinde rahat rahat yatıp kalkarken biz senin mücadeleni veriyoruz. Sen daha fazla ezilme diye bildiri dağıtıyoruz. Sen daha fazla şiddet görme diye bildiri dağıtıyoruz. Ama neyi öğrendim senden biliyor musun? Nankörlük. Hayatında kaç kere birisini örgütledin de bana burada rest çekiyorsun. Sosyalizm nedir bilir misin? Örgütlülüktür. Örgütsüz mücadele sorumsuz ve dinamiklik kazanamayacak bir eylemden öteye gidemez. Bu kapitalizmin ekmeğine yağ sürmek anlamına gelir. Sana iyi oyunlar liberalciğim. Liberalizmin bekçiliğine devam. Ayrıca sol düzen değişikliğini talep etmektir. Etmeyen kendine sol değil liboş demeli. Bende sende göremiyorum bunu...
Sana bayılıyorum. Yanlış anlama. İlk başta insan gibi konuşurken bir anda tekrar eski haline dönebiliyorsun :D. Ayrıca örgütsüz olman Lenin'e hakaret...
Yok ben hiç bir partiye para vermem. Onlar versin ihtiyacı olanlara. Bir çok fakir var. Çalsınlar kapılarını kalplerini kazansınlar. Hemde alkol paralarından ucuza. Değmez mi buna?
Almanlara girdin iş değişti bak. Almanların yasaklansa bile ben öyle düşünüyorum kalplerinde özel bir lideri vardır. Gerisi hikaye. Tecavüzcü komunistleri sevselerdi Berlin duvarını yıkıp birleşmek istemezlerdi. Hitlerin ordularını kış vurdu. Yoksa stalini çekirdek gibi çitlerlerdi. https://www.bitchute.com/video/EJOfaTfE4x2S/
Alman halkını faşizmden kurtaran Stalin'e katil demek. Alman faşizminin kaç milyon insan öldürdüğünden haberin yok sanırım.12.000.000 milyon civarı insanı katletmiştir. Alman faşizmi savaş suçu işlemiştir ve bunu kabul etmemiştir. Engellilere tecavüz, küçük kız çocuklarına tecavüzden tut, işkence ile öldürme, sovyet savaş tutsaklarını toplu imha etme vs. Ayrıca, Sovyetlerin kurşuna dizdiği söylenen köyde, Sovyetler Birliği araştırma teklifinde bulunmuştu. Madem ki Sovyetler Birliği katliam yapmış niye araştır mıyorsunuz? Sonucu söylüyorum. Katliamı Nazi Almanyası yapmış. Sovyetler yapsaydı özür dileyeceklerini defalarca dile getirdi. Şimdi bana Alman faşizmini övme.1945'te tarihe gömüldüler. Her ne kadar müttefikler bunu inkar etsede. Al şimdi canlı tanıktan duy bunları. https://www. gazeteduvar. com. tr/dunya-forum/2019/05/11/berlin-duserken-kizil-ordu-ne-yapti/
Ayrıca Tecavüzcü dediğin kızıl ordu yine insaflı davranmış. Yemek, su, eğlence düzenlemiştir savaş tutsaklarına. Bunu benden değil Alman generalinden duymanı çok isterdim. Fırtına'nın tüm ciltlerini okumalısın...
Dünyanın her yerinde komünist mücadeleyi devam ettiren partiler, örgütler, insanlar hatta toplumlar var. Rusya'daki 2. en büyük parti KPRF'dir. Ayrıca özlem duyuorlar. Bırak Rusya'yı diğer cumhuriyetlerde de. Mesela Tacikistan. Adamlar saygılarından marşı kaldırmadı.
Adamlar ancak özlem duyarlar. Chpnin Atatürke özlem duyması gibi bir şey bu. Tacikistan başındaki kukla ülke yakın zamana kadar insanların inancına baskı yapan bir hükümetti. İnsanlar yer altlarında ibadet etmek zorunda kalmış. Bu mu sizin ahlakınız?
Aç tavuk kendini buğday ambarında zanneder. Senin komunist dediğin zaten fakirliği eşitledi. Baştaki diktatörleri halk mı seçti? Onlar halk gibi mi yaşadı? Hz. Ömer adaletinden bahsediyorum ben. Yoksa dini kullanan soytarılar umurumda değil dini temsilde edemezler. Etmek hadlerine de değil.
Sovyetler Birliği, İşçi sınıfı devletiydi. Senin gibi ihanet eden Kruşçev dışa açılmalara başladı. Kapitalist firmaları komünizmin kalesi olan Rusya'ya soktu. Gorbaçov revizyonist ilkeleri benimsedi. Sonuç ise yozlaşmış bir bürokrasi devleti oldu. Kapitalizmin zararlarını hep birlikte görmüş olduk.
Arkadaş komunizmin ne faydasını gördüler ki kapitalizmin zararını göreccekler? Benim için ikiside aynı. Komunizm daha beter çünkü insanlar korku içinde sürekli baskıyla yaşadılar. Param varsa meyveyi ister 10 kilo alırım isterse kamyonla alırım kime ne?
Baskıyla mı yaşadı. Bunu hangi sovyet halkı söyledi. Söyleyen varsa da ağır kapitalizm sevicidir. Yani anlayacağın s*kilmekten zevk alan liboşun tekidir.
O salak arkadaşın beni engellemiş. Sizin geldiğiniz yollardan çoktan geçtim ben. Belki benim kadar hayat tecrübeniz bile olmayacaktır. Sizin bu sloganlarınızdan daha iyisini ruslar yapıyordu ne oldu? Halk hepsini kovaladı. Millet aç sizin bahsettiğiniz yönetimde hepsi tamamen aç kalacak. Bundan sonra patatesle beslenirsiniz eşitlik ya.
Bir ülkenin, tatıma ve besiye nasıl elverişli olduğunu coğrafya belirler. Şu an domatesi bile Rusya'dan alacak kadar aciz ve sefil nir düzenin içinde yaşıyoruz ki bunun farkında değilsin. Ve ısrar ediyorsun. Senin o salladığın ideoloji, Orta asya halklarından birçok azınlık halklara özgürlük , eşitlik ve adaleti sağladı. Anadilde öğrenimden tut, birçok eğitimsel alanlarda, işçi hakları alanında devrimler yaptı.1980 ve 2000 arası Türkiyede Kürtçe konuşsan, JİTEM dwnen terör örgütü tarafından işkence edilmiş, bedenini kesilmiş halde bulurlardı. Şimdi sosyalizm mi suçlu oldu? Hayır! Kapitalizmi azmettiriciler suçlu ve suçlu olmaya devam ediyor.
Azeriler Türktür hiçbirisi komünistleri sevmez. Seven ya hayalperesttir ya da yozlaşmış menfaatçidir. Karabağda köylülere rus komunist teröristlerle ermeni teröristleri saldırmasını unutmazlar. Binlerce yıldır kendi dillerini konuşan Azerilere kuzeyden gelen rus hayvanları mı dillerini yasaklayacak? Bu işgal ettiği topraklardan hala çıkmış değil. Daha çeçenya var daha tataristan var daha bir çok Türk toprağı var rus hayvanlarının çıkartılacağı. https://www.youtube.com/watch?v=UvwoN_Ho8mw
Azeri toprakları sovyet döneminde işgal değildi. Çarlık Rusyası işgal etmişti. Daha bunu bilmiyorsun. Mk şovenisti, sovyetler döneminde bütün halklar kardeşti. Dedikkerini Kapitalist Rusya yapmıştır Sosyalist Rusya değil. Şimdi aç tarih oku cühela.
Hadi çar zamanı Türk ülkeleri istila edildi bari afganistana bu yalanı atma. Dedem yaşında bir rus o dönemi anlatırken sırf afganların kaynaklarını sömürmek için işgal ettiklerini ama afganların stingerlerle bazukalarla intihar eden gerillalarıyla bozguna uğradıklarını söyledi. Spetsnaz diye övündükleri katiller Mücahidlere yenildi.
Mücahid dediğin adamlar bugünkü IŞİD'in halefiydi. Bana terörist Amerika ve onun kukla devletini mi öveceksin? Rambo izleyip Amerikan emperyalizmini meşru bulacak kadar körsün. Sen şimdi Soğuk Savaş'ın en kanlı savaşı olan Viet-Nam Savaşında Amerikayı desteklersin :D Emperyalist amerikanın kuklası olmuşsun haberin yok.
İftira atma. Ben Türküm Müslümanım. Kendi birliğimizi kurmak varken bana ne diğerlerinden. Vietnamlıları ve kuzey korelileri seviyorum. Ayrıca meksika ve latin ülkelerini seviyorum. Kızılderilileri seviyorum.
Bana sırf komunistleri şirin göstermek için masum gariban afganların işgalini savunamazsın. Allah bilir sen polonya ordusunun esirleriyle 1 gecede yok edilişini de savunursun şimdi?
Dostum işine gelmeyince nasıl yan çiziyorsun :-) Taliban öncesi Afgan kralı zamanı ülkeleri aynı Türkiye gibiydi. Talibanın kurulma sebebi CIA belgelerinde saklı. Pakistanda Afganları geri kalmış ülkeler yapmak için sözde dinci rejim kurmak amaçlı eğitildiler. Pakistan diyorum bak. Afgan halkının onlarla alakası yok. Rusya Talibana kahramanlık yapma fırsatı verdi. Afganistanda domuzlarını kaybedince komunistlerin balon olduğu anlaşıldı. Diğer gaspedilen halklarda kendi iradelerini gösterme cesareti buldular. Hoşgörü dini tabi ki. Seni zorlayan mı var? Senin dinin sana benim dinim bana :-) Polonyalıları niye öldürdünüz? Hala anlatmadın çünkü biliyorosun komunistlerin katil olduklarını.
Benim sorduklarıma cevap vermedin sen daha. Taliban dediğin örgütün çalışma sahası geniş. Afganistanda terör örgütlerini besleyip yardım ve yataklık eden kimdi? Amerikan emperyalizmini savunacak kadar alçalmışsın. Ayrıca 2. dünya savaşı Nazilerin polonyaya saldırmasıyla başladı. Daha bunları görmezden geliyorsun sana anlatsam ne yazar?
Kaç bakalım ama nereye kadar? Polonyalı gariban askerleri ruslar komple öldürdüler. Katyın orman katliamını çok iyi bilirsin. Almanlar masum değil ama en azından teslim olanları ruslar gibi öldürmedi. Afganistana amerika için mi geldi yoksa gariban gördüğü toprağı gasp için mi? Sivas yangınını yapanları aziz nesinden dinle. Derin devletin işleri. Bağlantıları konrtagerillaya, gladyoya kadar çıkar. Sivası Müslümanlar yaptı demek aşağılık kimselerin düpedüz iftirasıdır. Uğur Mumcuyuda Müslümanalr öldürdü dediler yine karanlık güçler çıktı. Ayrıca nasıl oluyor da sivas olayından sonraki Başbağlar köylülerini tarayan öldüren kimseler hala bulunamıyor? Onuda komunistler mi yaptı diyelim? Pkknın üstüne attıkları halde ben inanmıyorum bu işi pkknın yaptığına. Bir şeyler döndü o yıllarda.
Birincisi PKK komünist bir örgüt değildir. Parti programında sosyalizme dair hiçbirşey geçmez. İkincisi katyn katliamını Sovyetler Briliği işlememiştir ki kapitalist Rusyayı inşa eden Gorbaçov , Sovyetlerin anti propagandasını yapmıştır. Rusya hükümetinin de ondan geri kalır yanı yok. Gladio anti-komünisttir zaten, bana burada anlatma. Ülkücü komando kamplarındaki katilleri oturup savunacak hale gelmişsin. Şimdi bas git, aç kitap oku. Zihnini cinselliğe değil, politikaya yor Meryem Hanım...
Kaç bakalım ergen bolşevik. Küçük siyasi fantezilerin bana sökmez. Utanmadın mı madımak yangınını ağzının suyu aka aka Müslümanlar yaptı demeye? Genellemeye ne hakkın var insanları. Bu mu kafandaki komunizm? Ertesi günü başbağlar katliamı yapıldı. Hemen karşı grup mu seçmeliydik? Alevi varsa sünnide var. Bunların ikiside kendi kültür geleneklerini yaşar kimseyide ilgilendirmez. Ben mezhepsizim o ayrı. Ama sen ötekileştirerek kafandaki komunist sisteme yol açacağını sanıyorsun. Kimse o çağdışı zorba sistemi istemiyor. Tito bile komunizmi sembolik olarak devam ettiriyordu. Asla ruslara bağlanmak istemedi. Bağımsız hareket eden macaristanı neden yerle bir ettiler? Bu mu insanlıkları? Herkes biliyor komunizmin ne kadar korkunç olduğunu. img-s2.onedio.com/.../...829d3e07c463c9354809.webp
Tito Marksizmi revize etmiştir. Daha bunu bilmiyorsun. Amerikan emperyalizmini ülkesine ilk sokan o'ydu. Aç kitap oku. Ayrıca bilge başkan dediğiniz adamlar yaktı. Muhsin yazıcıoğlu yaktı. Bana Temel Karamollaoğlu ile Yazıcıoğlunu översin de şimdi. İkisde katil. Maraşta 103 Aleviyi katleden yazıcıoğludur. Sivasta yakın diye nidalar atan Karamollaoğludur. Şimdi bas git bana amerikan emperyalizminin tetikçilerinin savunmasını yapma.
Kapitalizm vahşetini bana sosyalizm olarak anlatma. Vietnanda çırılçıplak çocukkara tecavüz eden amerikan p*çlerini ne çabuk unuttun? Kaç köy yakıldı. Aynı şekilde 1. dünya savaşı emperyalist paylaşım savaşıdır.2. Dünya Savaşı emperyalizm ve kapitalizm ne kadar saldırgan olduğunun göstergesi. San dil döktüğüm kadar Akp'liye dil dökseydim kapitalizme söverdi. Ha s*kilmekten zevk alıyorsan iyi s*kişler dilerim. Ne de olsa alışıksın. Seni s*keni sevmekte ayrı birşey.
Yalancısın sen. Muhsin gibi tertemiz bir adam insanları yakın demez. Olsa olsa kurtarmaya çalışmıştır. Ama senin o çirkin zihniyetin iftira atar ancak. Karamanlıoğlunu bilmem ama Muhsin devletin verdiği parti parasına bile dokunmayacak kadar hassas onurlu biri. Karamanlıoğlu o dönem belediye başkanıyken bu olay için yangından değil pencereleri kapattıkları için zehirlenmeden dumandan ölenler oldu demişti. Utanmadan Müslümanlar yaptı diyorsun. Olayın başı şeytan ayetlerini çeviri yapıp gazetesinde yayınlayan aziz nesin üzerine kurgulandı. Birileri halkı tahrik etti. Ki ona rağmen sayı çok azdı. Şahsen biri Kurana hakaret edecek olsa başka şehirlerde olsa daha korkunç olaylar olabilirdi. Sivas insanı yine sabırlıymış.
Lan muhsin 7 Tipli öğrenciyi öldürtecek kadar şerefsizdi. S*ktir git mk katil sevicisi. İftiraymış. İftira aymak senin gibilere mahsus. Aç kitap oku desen okumazsın. Senin dinine boydan gireyim ben. Ayrıca yorumumu eksilemişsin. Ne oldu gerçekler zoruna mı gitti burjuva meryem?
Bunca katliam saydım hala komünistleri şirin göstereceksin öyle mi? Ukrayna yapay kıtlığında açlıktan ölen bebeklerin kadınların çocukların ne günahı vardı? Bu mu insanlığa saygınız? Komunizm budur. Gerisi şarlatanlık şov.
Özellikte kooperatif tarım uygulamalarını kabul etmeyen Ukrayna köylüsü zorlamalar karşısında tarım üretiminden vazgeçerek, üretimi durdurmuştur. Durumun gidişatını önceden kestirebilecek olan dönemin yöneticileri, "anti-kolhoz" hareketin yayılmasını önlemek amacıyla, sorunu hafifletecek önlemler almaktan kaçınmış ve bir nevi bölgede diğer direnişçi köylülerce ibret alınabilecek bir olay çıkarmak istemiştir. Kolhoz nedir onu da bilmezsin s*ktir git mk cahili
"Yeni hayat koşullarına ayak uyduramayacak kadar zayıf olan ırklar ve sınıflar geçit vermeliler (...) Devrimci soykırımda yok olmalılar". Karl Marx Bu söz bile ne türden mahluklar olduğunuzu gösteriyor.
Lan kim kovaladı andaval? Adamlar kollektifliğe karşı. Kollektif olanlar o*ospu çocuğu mu? Yok öyle yağma. Bana bu kapitalist, ağa sevdalısı olan şerefsizleri mi öveceksin? Sovyet köylüsünün canı yok mu lan beynine bodoslama girdiğim?
Sosyalist bir devrim olduğunda alaşağı edilen sınıf burjuvazi olur canım. Marx vurada patron sınıfını kastetmiş. Sen gibi aklı s*kilten başka bir s*ke çalışmayan andavalın anlamaması doğal. Ha bu arada Paris Komününü bastırmak için yaptığınız katliamları saymıyorum bile. Seni Amerikan kapitalizmi s*kmeye devam etsin. Gıkın bile çıkmıyor.
Ben hümanistim. Savaş karşıtıyım. Anti kapitalist benim. Senin lenin ve stalin zamanı insanlar tarlalarda sabahtan akşama kadar bedava çalıştırıldı. Türkmen ninem kazakistanda günde 2 kilo toz şeker karşılığı kendi tarlasında çalışırmış. Bu gasp değilde nedir?
Hümanist mi? Lan andaval tarih sınıf savaşımlarının tarihidir. Herkes s*k sok olsun senin derdin değil mi? Lenin Kollektifliği ortaya koydu andaval kadın. Lenin ezilen halkların uluslarını kendilerinin tayin etmesini tanıdı. Kalkınmayı bilmez misin? Palavralara inanmaya devam et. Lan senin cahil Ninene okuma yazmayı öğreten Sovyet eğitim modeli lan. Lan senşn Ninene bedava ev veren, sağlık veren sovyetlerdi. Allah mı verdi lan bunları? Konuşsana lan!
Lenin denen manyak kendisi halkı ezdi yok etti. Çarın atlarını bile kıyma yaptılar. Tüm ailesini destekçileriyle öldürdüler yetmedi evinde çatal kaşık kullananları devrim düşmanı ilan edip öldürdüler. Yetmedi soru soranı yazıp çizeni öldürdüler. Yetmedi insanları tek tip hayata zorladılar. Yetmedi farklı düşünenleri ajan ilan edip öldürdüler. Yetmedi ülke dışına çıkmayı yasakladılar. Yetmedi inanmayı yasakladılar. Yetmedi köle gibi angarya çalıştırdılar. Bu vahşet 50 yıl dayanamadı dağıldı.
ölümlü ya da ciddi yaralanmalı hastanete yansımış olaylarda savcılık devreye girer. mahkeme genelde geçmişte çalışna günden hesap yapar en yaz 500 bin tazminat cıkar
Ya sizin ilgileneceğiniz bir konu olduğunu zannetmiyorum. Bana göre bu yorum. Bu konu hakkında çıldırttı da beni. Kimseyi kötülemek istemedim bu arada.