İş yerinde kaza geçirdim hastaneye de iş kazası olarak gittim iş yerindekiler neden söyledin diye darlıyorlar ne yaşarlar ki?
2 ay
İş kazası vakası artarsa denetime girmekten korkuyorlar bi de uğraşmak istemiyorlardır. Karakoldur kayıttır.. en ufak bir iş kazasını bile bildirmelisin o an hissetmeyebilirsin ama sonradan yansırsa muhatap bulamazsın
Geçmiş olsun
Muhasebe kısmı biraz uğraşacak sadece bildirim yapmaya vs ondan kaçıyorlar. Birde kazasız uzun süre çalışınca vergi indirimi gibi bişe vardı yenilerde o çıkacaktı ondan dolayıdır. Bir kaç tane kaza bildirimi olursa denetim geçiririz diye korkuyorlardır.
İpleme önemli bişe değil. Dönünce de işine devam et. Boş bulundum iş yerinde oldu dedim de geç üç gün sonra unutulur gider
teşekkür @isimsizzbrii
Senlik bi durum yok sen doğru olanı yapmışsın. Onlar iş güvenliği konusunda sorun yaşarlar ve sana tazminat ödemek zorunda kalabilirler. Takip et peşini bırakma
Cevap
15Cevap
Senin için artı olar için eksi bır durum eğer durumda onların eksıklogı varda sonrasında dava açarsın diye korkuyorlar veya almadı gereken onlemlerı almadıysalar başların ağrır dıye çekınıyorlar
Bide diyorlar ki şimdi iş yeri zorluk çekicek bayağı
tesekkur ederım sağolun 🤗
Geçmiş olsun iş yeri iş güvenliği gibi bir sürü ıvır zıvır parasal kayıplarının acısı yüzünden rahatsız olurlar
Tedavi masrafları iş yerine ait artı Tazminat vermek zorunda sana
tazminat açmam ama
Bildirmek iyi olmuş yoksa ceza öderler ama şu da var belki denetim geçirirler
geçirmeleri lazım zaten
tesekkur ederımm
İyi yapmışsın ilerde doğacak yasal hakların için bildirim şart.
İş yerinin kaza tutanağı falan tutnası lazım ayrıca rapor alırsan iş kazasından dolayı seni iki sene boyunca çılartamaz
5 gün rapor verdiler
Kontrol lü mü işbaşı mı rapor sonrası
işe gitmeyeceğim
Raporunda rapor bitişinde ki sordum
ona dair bi fikrim yok
🤣🤣 raporuna baksana orada yazar
yok kontrollu degılmıss
ne fark ediyor ki
işyerinde ilk önce iş sağlığu güvebliği uzmanı ya da iş yeri hekimine haber vermen lazım
Olayı kapatmak istiyorlar soruşturma açılmasın diye
Sorumluluk almamak için tabi yasal hakların doğuyor böylece
Is yerinde is kazasi gercek bir kaza ise tabi bildircen sonra bir sey olur sana kim bakicak hangi parayla? boş ver isteyen istedigi tavri koysun.
iş yerine polis gider , SGK müfettiş yollar soruşturma başlar
Hiçbir skim yapamazlar
ciddi yaptırımları var şikayetçi olursan
boş ver
olur
Soruşturma gelir
Doğru olanı yaptın
Ceza
İhmal varsa ceza yerler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?