Engelli olarak bir işte çalışıyorum, iş kazası geçirdim ama şirket herhangi bir sorumluluk almadı. Ben de hastaneye gittiğimde iş kazası diye belirtmemiştim. Sonrasında bununla ilgili neler yapabilirim?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
7Cevap
- +1 yıl
Acile gitiysen acilden iş kazası raporu alacaksın ve 10 gün iş göremez raporu bununla beraber iş mahkemesine avukat aracılıği ile dava aça bilirsin ayrıca ÇSGB 170 çağrı merkezini arayıp durumu anlata bilirsiniz
10 Yorumla - +1 yıl
nasıl bir kaza gerekli ekipmanları kullanıyor muydun senin ihmalin var mı bunlar önemli
00 Yorumla - +1 yıl
SGK dilekçe ile başvuru yap. İş kazası geçirdiğini , maluliyet oranın tespiti ile tarafına maaş bağlanmasını talep et.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Avukattan baskaa ve orada calıstıgını ıspat edersen kazanırsın
01 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Öncelk geçmis olsun umarım iyisinizdir kalıcı bi sey olmamıstır sizde
Hakkını fazlasıyla alırsın avukat bul gerisine karisma
10 YorumlaKesinlikle bırakma işin peşini her türlü hakkını ara tazminat davası aç bir de avukatını bul tamam
00 Yorumla- +1 yıl
Tazminat davası acarsinnhakli taraf senden eger
10 Yorumla - +1 yıl
Ne kazası hanımefendi ne oldu tam olarak
10 Yorumla - +1 yıl
İş işten geçmiş bence
00 Yorumla engelli aylığı alırısn
01 Yorumla- +1 yıl
Kusura bakmayın hanımefendi ama artık O işler O kadar kolay değil engelli maaşı alabilmesi için uzuv kopması olması gerekir artık
- +1 yıl
Avukat tut
00 Yorumla Onu hastaneye gittinde iş kazası demen gerekiyordu
00 Yorumla- +1 yıl
Ssk var mı
00 Yorumla - +1 yıl
Geçmiş olsun
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
5510 sayılı Kanunda sayılan iş kazası halleri şunlardır:
SGK tarafından bir olayın iş kazası olup olmadığının değerlendirilebilmesi için öncelikle iş kazası geçiren kişinin şu kriterlere uyması gerekmektedir;
Hizmet akdine tabi çalışan sigortalıların iş kazası bildirimleri;
> e-sigorta uygulaması ile (uygulama için tıklayınız: http://uyg.sgk.gov.tr/IsvBildirimFormu/welcome.do) veya
> “İş Kazası ve Meslek Hastalığı Bildirgesi” ile doğrudan ya da posta yoluyla sosyal güvenlik il müdürlüğü /sosyal güvenlik merkezine gönderilerek yapılabilir. Belirtilen form, http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/calisan/form_ve_dilekceler/formlar adresinden “SGK-032-İş Kazası ve Meslek Hastalığı Bildirim Formu” linki tıklanarak excel formatında bilgisayara indirilebilir.
Netice olarak iş kazasının tespiti davasını ikame ederek haklı davanızı ispat etmeniz halinde lehinize sonuç alabilmeniz mümkün olacaktır.