Sert esen rüzgarlı ortamdaki odaya Eski kağıt gibi kapı yapılmış ve benim parmağım kapıdan daha tam çıkamadan ansızın gelen ceyranla üzerime kapandı. Parmağım patladı kemiklere kadar gördüm. Sakatlık yok ama eklem yeri kırık bükemiyorum zamanla iyileşir denildi. Özel hastaneye götürüldüm ameliyattan sonra bi sürü imza atıldı ben sancımdan okumadım hatta adımı soyadımı bile insan kaynakları yazdı.
Ben bugün iş yerine geldim 20 günlük rapordan sonra bana dedilerki "senin olaydan sonra kapıyı değiştirdiler..." Sonra bugünde parmaktan dolayı çalışamadım 1 hafta daha rapor yedim
Psikolojim darmadağın
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bolgedeki güvenlik güçlerine zabıt tutturduktan sonra hemen bir dilekçe ile SGK Bölge Müdürlüğü’ne bildirilmesi gerekiyor.
SGK hemen olay yerine müfettişlerini göndermek zorundadır. Müfettişlerin tuttuğu rapora göre olayın iş kazası olup olmadığına karar verilir..
Olay iş kazası ise, işçinin tedavisi yapılır. Tedavisi süresince geçici iş göremezlik ödeneği ödenir. Maluliyet durumu varsa tespit edilir. Ve maluliyet durumunun %10’un üzerine çıkması ile maluliyet aylığı bağlanır.
SGK Müdürlüğü’nün yanı sıra Bölge Çalışma Müdürlüğü (yeni ismiyle Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü)’ne de başvurmak gerekir. Bölge Çalışma Müdürlüğü kendi müfettişlerini göndererek iş kazasını ve tarafların kusur oranlarını tespit eder.
Müfettişlerin kaza yeri incelemelerinde kazaya uğrayan olarak mutlaka bulunmalıdır.
Patronlar genellikle iş kazası sonrasında, (bilhassa kazaya uğrayan işçi sigortasızsa) kazayı gizlemek için, kazazede işçiyi SGK’ya ait olmayan bir hastaneye götürmektedir. Çoğunlukla da özel hastane tercih edilmektedir.
Kaza sonrasında ne kadar istirahat edeceğine Devlet Hastaneleri karar verir. Hastane tarafından verilen istirahat süresince işten atılman mümkün değildir. İstirahat süresinin ihbar süresini 6 hafta geçmesi durumunda ise işveren işçiyi ancak tazminatlarını vererek işten çıkartabilir.
İş kazası sonrasında işverene karşı ne yapabilirsin? İş mahkemelerine başvurarak maddi ve manevi tazminat davası açman en uygun yoldur.
Öf kafam çok karışık her kafa bi akıl veriyor. Kaza geçirmeme neden olan kapı değiştirilmiş. Bunu kanıtlarımda. Sgk binasına gittim bugün raporumu bildirmişler. Şikayet meselesi varsa onu işkura bildirmeniz lazım onlar inceler vb dedi
Borçlarımda var işsiz kalamam şu süreçte
Hastane iş kazası olatak bildirip polise haber veemedimi
İş kazası olarak bildirildi. En son çıkarken insan kaynakları müdürüme dediki doktor ifade vermeye götürürsün dedi. İş yerine gittim müdür olay nasıl oldu dedi kağıda bi şeyler yazdı nasıl gerçekleştiğine dair. Sert esen ansızın rüzgarla parmak kırığı tendon zedelenmesi
polise ifade verdinmi
Hayır
Şu an 1 hafta daha rapor yedim çalışmadığımdan dolayı. Psikolojim alt üst
Rapor ücretini sgkdan alırsında asgari altına çalışma şikayet et
İşten çıkarıssa?
Ozaman direkt iş mahkemesine gidip davayı patlatcaksn
İyide kuzenim diyorki o özel hastanesindeki kağıtları imzalamayavaktı orada şikayetçi olmuyorum vb şeyler yazıyormuş
Ben sadece imza bile atamadım doğru düzgün. Adımı soyadımı insannkaynakları müdürü yazdı. İmzayı ben attım yaralı elle
Karakola git ifade ver hastane hakkımdada suç duyurusunda bulunabilirsn yasal değil yani
Elimden geleni yapıcam çok yıprandım İyi dilekte bulunun 🙏 çok teşekkür ederim her şey için
Allah yardımcın olsun, dik dur korkma senden önemli hiç kimse yok bu dünyada
🌼🙏
Hastanede iş kazası olduğunu söyleseydin gerisi kendiliğinden gelirdi.
E devlette iş kazası olarak geçiyor
O zaman sorun yok zaten savcılık dava açacaktır.
20 günlük raporum bitti ne soran var ne eden iş yerine gittim çalışamadım tekrar 1 haftalık iş kazası raporu uzatıldı. Ben iş yerinde müdür benden olayın nası gerçekleştiğini anlat dedi anlattım. Kağıda şey yazdı ansızın gelen rüzgarla parmak sıkılması tendon zedelenmesi vb yazdı
Özel hastanede imza attığın kağıtlardan dolayı şikayetçi olamazmışım diyor kuzenim
Ben o sancıdan kağıtları okuyamadımki imzayı bile zarzor attım
Karakola git anlat durumu, ne olduğunu okumama fırsat vermeden hastanede imzalattılar de.
Zaten elim yaralıydı dicem karakola anlatıcam da demezler mi niye 20 gün sonra geldin akıl veren yoktu ki salağın tekini bulmuşlar
Raporlu olduğun için gidemedin karakola 😉 dinlenmen gerekiyordu.
Ya ben görüşeyim bakayım inşallah iyi şeyler söylerler yemin ederim hayatımda bu kadar yıprandım bu kadar hakkımı savunmaktan aciz duruma düşmedim
Geçmiş olsun.