26 yaşında biri olarak videolar herkes gibi benim de önüme çıkıyor fakat ben yıllar önce tanı almıştım ama bu çocukluk döneminde geçen bir şey sanıyordum. Çocukken okuldaki taramada DEHB tanısı almıştım ama okul hayatında hiç başarısız bir öğrenci de olmadım sadece ders çalışmak, odaklanmak benim için hep çok zordu. İş hayatı da benim için gayet kolay geçti. Aslında sebebi ben ezberci değil, hem neden sonuç ilişkisiyle öğrenen bir insan oldum ezberlediğimi hemen unuturum ama öğrendiğimi asla.
Uyku halinde bile o kadar düşünce halindeyim ki bunları travma kaynaklı sanıyordum. İlk defa beni bu konuda uyaran psikoloğum oldu iş yerinde dizi açmadan hiçbir işe odaklanamıyordum diziyi de izlemiyordum bu arada ama zihnim daha sessiz kalıyordu. Sonrasında dikkatimi çekti bu konu. İlaç kullanan var mı? Ciddi uyku problemi çekiyorum uyuyorum ama zihnim çok aktif uyurken bile… İlaç bağımlılık yapıyor mu?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Dehbli ögrencim vardi
Süreçlere hakim misiniz
Yani egitimi aldim daha çok ben tanisi ederdim rehberlik sevk ederdim canin sıkan ns
Ben hiç böyle bir süreç geçirmedim mesela sadece mesela biriyle konuşurken elimde bir iş olmadan karşımdakini dinleyemiyorum. Gözüne bakıp dinliyorsam anlamıyormuşum o an bambaşka bir dünya
Bir isle ugrasmaktan zevk duyuyorsun peki dikkat suren kisa mi
Mesela ev temizleyeceğim ya salondan yatak odasına bir eşya götürecek oldu da uarak odasında bir şey gözüme çarptı hop ona başlarım. Başka odaya heçtiğimde yine aynısı olur ve temizlik yapacağıma kaos yaratırım. Ama kaos haliyle aynı gün bana misafir gelecekse o işi kadar hızlı bitiririm ki şaşarsın. Sıkışmadıkça odaklanmam dikkat sürem çok uzun desem yalan olur
Hem okb hem dehb var
Dikkat surelerini artiran çalismalar var
Is hayatinda iliskilerinde hep kuruntu icindesinbde simfi
Okb ne alaka ki o kadar takıntılı değilimdir ya ama evim olduğundan beri şu var evimi bok götürsün ama başkası temizleyip de düzenimi bozmasın kıyafetlerin katlanmasını bile
Iste duzen kontrol titizlik duyarliligin var ondam okb biraz var dehbli olanlar cogu surekli kosturma icinde iken yaptiklari isi dikkatleri olmadigi icin oldu mu diye kontrol etme istegi oluyor evli misib
Yok ben işimi yapıp çıkarım ama bazen dalıp gidiyorum o kötü oluyor çağrı merkezinde çalışıyorum. şu an alan değiştirdim bir yerde her manada öğrendiğim şeyden tatmin olunca benim için albenisi gidiyor uzun süre diş kliniğinden çalıştım, muhatarlık ve kadın doğum bölümünde de staj yaptım isteksiz olmama rağmen o kadar cazip geliyordu ki
Evet bir yıldır evliyim ayrıca kafam dağınıksa bekarken odam sa dağınık olurdı ve birilerinin ellemesinden hoşlanmazdım. Ancak odamı toparlarsam kafam da toplanmış olurdı bu çalışma masam için bile geçerli
Helal olsun sabirli guclu bir kadinsin ki calisma repertuvarin genis bransin ne
Sağlık meslek lisesi mezunuyum
Yerel yönetimler okudum tamamen anlık bir kararla
Sonra bir hevesle ticarete atıldım 18 li yaşlarda okurken e ticaret uaptım ikinci el uygulamalarından güzel paralar da kazandım ama işi ilerletemeyince ilgim azaldı
Sonra öylesine diye diş kliniğine girdim bölüm mezunu arkadaşımın da tavsiyesiyle hepsinden daha kıdemli bir çalışan oldum baş asistan ve danışman olarak çalıştım. Okuyanlara ben öğretiyordum malzemeleri nerede neyi ne için kullanacaklarını, hastaların tanıları ve röntgenlerine göre problemleri ve oluşturulabilecek tedavi planları ile alakalı beklerken konuşuyordum vs. Öğrenecek yeni bir şey kalmayınca sıkıldım bahanemi de verdiler bende çıktım… şu an 5. Ayım çağrı merkezinde fena değilim sıkıntı yok şuanlık.
Ben çocukken uzun süre cinsel istismara uğradım bu beni hep geri düşürdü. Bu uyku sorunları aşırı düşünceler, odaklanamama hep bunlardan sanıyordum psikolog bana bu ihtimali söyleyene kadar. Ama ilaç benim için gerçek bir çözüm mü orasını bilmiyorum
Klinikte yeni yetme doktorların hatalarını anlayabildiğim için öncesinde doktor değişikliği gibi işleri de yapabiliyordum bu arada. Lise dönemi hastane stajında da girmediğim delik kalmamıştır ki sağlık alanını sevmiyorum 😅
Senden etkilenmedim desem yalan olur
Cok girisken savascisn
Ilaclar ziyade farkindalok onemli
Dm gecmek ister misin
Farkında olsam da uyku benim en büyük sorunum çok uykum var ama uyusam da dinlenemiyorum. Uyurken insan zihninde şarkı söyler mi ben söylüyorum rüya görürken kendimle kavga ediyorum kalksana diye 😂 Durum çok fena yani be yıllardır böyle sessizlikte bir uykuya ihtiyacım var
Cok farkli bir kisiliksin ayni sekilde eglemceli senin uzerinde uzun zaman bir tedavi ve arastirma yapmam lazim jhhgh
Zihnin yorgun sadece
Ben küçüklüğümden beri aktif rüya görürüm gece terörü dediklerinden ama bu kadar aktif zihin uyurken normal değil ben uyurken bile işe geç kaldım vs bunları görüyorum işe gidiyorum uyurken de bir gün yaşıyorum. Zihnim açık brfrnim Kapalı
Ve kadınlardaki en bekirhin Belirli bunlarmış kafamın içinde aynı anda 100 senaryo dönüyor ve zihnim yorgun olduğu için çözüm mü diye merak ediyprum ilacı
Bu sadece bende stresşi olduğum anlarda oluyor gerçekmiş gibi yaşıyorum
İşte bende stresliyken artıyor ama genel olarak kafamın içi çok sesli beynim patlıyor. Rüyalarımda rüya olduğunu biliyorum mesela artık kendimi uyandırmak için kendimle kavga ediyorum resmen
Eklermisin
Ben BM’yle hissettiğimde yağmur sesi dinlerim