Mesela hareketi doğru formda yapmaya çalışıyoruz ya (diyelim lateral raise - dambılla yana açış) orada kalça karın bacakları sıkıp mı o ağırlığı kaldırmak gerekir?
Ağrının bele veya sakatlık çıkaracak bir yere vurmadığını tam olarak nasıl anlarız?
Mesela hareketi doğru formda yapmaya çalışıyoruz ya (diyelim lateral raise - dambılla yana açış) orada kalça karın bacakları sıkıp mı o ağırlığı kaldırmak gerekir?
Ağrının bele veya sakatlık çıkaracak bir yere vurmadığını tam olarak nasıl anlarız?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Zaten anlıyorsun acıyor yapamıyorsun zorlamamak lazim.. kaslari zorlamak için de kolay geliyorsa hareket misal 5 kg da hissetmiyorum 15 kg da ter attiriyor
Evet doğru, ama belime vuruyor ağırlık çalışırken bırakıyorum. Yapay zekaya sordum karnini sık falan gibi şeyler söylüyor ama ağırlık çalışırken omrgayi falan o kadar sıkmak gerekie mi bilmiyorum bele Ağrı vurmamasi için
yani tarif etmesi çok zor bir şey. Yaptığın hareketin nereyi çalıştırdığını iyi bilmen gerekiyor sanırım eğer onun dışında farklı yerlerde ağrı hissediyorsan hareket doğru değildir ki zaten ağrı demek bence doğru değil. Mesela son seti yaparken hani böyle artık titreme geliyor ya böyle ıkına ıkına bitiriyorsun beni tatmin eden o başardım hissi sanırım ve kaslarımın o zaman geliştiğini hissediyorum