Bugün itibarıyla sigarayı bıraktım, son sigara paketini de çöpe attım. Dün geceden beri içmiyorum. Artık sağlıklı yaşamayı, sağlıklı beslenmeyi ve egzersiz yapmayı planlıyorum.

Bugün itibarıyla sigarayı bıraktım, son sigara paketini de çöpe attım. Dün geceden beri içmiyorum. Artık sağlıklı yaşamayı, sağlıklı beslenmeyi ve egzersiz yapmayı planlıyorum.

İlk günleri atlatman en zor kısım, şu an doğru yerdesin. Nikotin isteği dalga gibi gelir, kısa sürer ve geçer; ona direnmekten çok o anı oyalamak işe yarar. Su içmek, kısa yürüyüş yapmak, elleri meşgul tutmak (sakız, stres topu) çok fark eder.
Bir de “ben bıraktım” kimliğini korumak önemli; tek bir içim bile döngüyü geri başlatabiliyor. Spor ve düzenli beslenme isteğin de süreci ciddi kolaylaştırır, çünkü vücut hızlı toparlanmaya başlar.
Sigara aklıma gelince elimdeki tespihle oynuyorum. :)
Soluduğumuz hava zararlı, yediklerimiz, içtiklerimiz her şey zararlı zaten. Bende sağlıklı olayım sağlıklı besleneyim havalarına girmiştim ama olmadı çünkü keyif aldığım bir şey kahvenin yanında da çok iyi gidiyor zararlı olabilir ama bundan daha zararlı şeyler de var tabi. Bir yere gidiyorum mesela herkes sigara içiyor ben m4l m4l bakıyorum... belki hiç sigara içilmeyen bir yerde doğsaydım muhtemelen bende içmezdim. Bırakmayı denedim ama sinirleniyorum günüm berbat geçiyor içmediğimde. YouTube'da sigara bırakma videoları izlemiştim baktım o videoyu çeken kadın yorumlara cevap vermiş tekrar başladım falan filan diye sözde hiç başlamayacaktı... neyse istediğin gibi yaşamak en iyisi.
Anladım. Ben 2017'de bırakmıştım, bir buçuk sene kullanmıştım. 2024'te tekrar başladım üzücü bir olay yaşayınca, o zamandan beri içiyordum. Yarın ise eczaneden nikotin bantı alacağım, umarım yoksunluk sürecinde faydalı olur. Ailede tek sigara içen benim.
kendine hatırlatma sanki hiç öyle bir şey yokmuş gibi takıl kafanı başka şeylerle meşgul et kafeye falan gidince kahvenin yanında pasta falan ye aklına gelirse ne kadar kötü koktuğunu hatırlatırsın kendine
:D :D
Cevap
3Cevap
bol su iç
Canın çektikçe naneli ya da karbonatlı sakız çiğne ve su iç mutlaka
Tebrik ederim darısı başımıza
Bende alışacak gibiyim
bir daha içmemen
Bırakmak zor mu
2017'de bırakmıştım, zor olmadı. Bir buçuk sene kullanmıştım. 2024'te tekrar başladım strese girince, o zamandan beri içiyorum. Umarım bu sefer de zor olmaz.
helal olsun
Spora başla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?