Selam arkadaşlar bundan 1 ay önce psikolojik sıkıntı yaşadım, çıkmadığım branş doktoru kalmadı. Rustral 100 mg yazdı psikiyatri ve şöyle bir durum var: birden zihnim bulanıklaşıyor, sanki ben ben değilmişim gibi, delirmişim gibi hissediyorum. Hafıza kaybı yaşıyormuş gibi ama hepsini hatırlıyorum. Mesela bu benim annem mi, bu benim babam mı, dışarıdan izliyormuş gibiyim. Baktım internetten depersonalizasyon diyor, var mı böyle bir şey bilen eden?
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bahsettiğin durum dereealizasyon. insanlar yapay gelir , dünya yalan gibi. bunun nedeni ; çok stres ve üzüntü olunca beynin duygularini kısıp daha fazla üzülmemen için seni korumaya almasıdır , geçicidir ama 3-4 aydan uzun sürerse bir psikiyatri ile görüşmek şart.
Ben.
Sende mi aynı kız
Anksiyetede derealizasyon, depersonalizasyon yaşadım.
Delirmiş gibi sanki aklım kaybolmuş gibi kendimi izliyorum ve annem benim annem diyorum tuhaf psikolojik bu ya
Zor geçiyor ne desem yapmazsın boş ver.
Söyle soyle yaparım bu psikolojik hepsini yaşadım baş dönmesi sersemlik sabah anksiyetesi depresyon şu 1 2 ay içerisinde kalp cıktım temiz kan tahlili verdim temiz mide bağırsak dahil çıktım temiz ya anlam veremedim bir türlü
Sabah uyanmakta zorlanma, dik durmakta zorlanma, sesleri değişik duyma, yemek yemekte zorlanma yaşıyor musun?
Sabah birden kalkarım uyanmakta zorlanma yok dik durarim sesleri bazen yemek yemekte zorlanma yok
Niye sorudunku aynısı sende demi var
Koku almada değişiklik, yemeklerin tatlarinin aynı gelmesi, yürürken yürümüyor gibi hissetmek?
Evet.
Sende var iyi bunlar
Bunlar sende olan bir şey mi
Sabah akşamı karıştırmak, kişileri tanımıyor hissetmek, tepki vermede gecikme, kitlenme?
Oldu.
Ben yolda yürürken bazen sanki yürümüyorum gibi geliyordu
Dengesizlik hepsi geldi geçti hergün ayrı bir semton yaşayan bilir valla açıkçası
Streslisin.
Yürürken yalnız mısın?
Valla hastalığımız aynıymış peki hiç doktorlara cıktınmı
Hep yalnızım ortama girdiğimde kafama hep düşünce giriyor uzaklaştım
Çıktım ama geç.
Valla Bi yandan bu depersonalizasyon iyimis eski semtonlarin hepsini unutturdu vucudum düzelmiş gibi hissediyorum sadece delirmişim gibi his
Kafamın içinde biri varmış gibi
Geçecek sabır.
Stres olduğun şeyleri düzelt.
Valla hep kötü duşunce hep olumsuz düşünce iyi hiç yok bol bol Dua okuyorum napim
Yqş kaç kral
23
Kitap oku kafana taktıklarını takma spor yap
O his gelince acaba delirdim mi diyorum biliyorum delirsem buraya yazmaya fırsat olmaz gelde kafaya anlat
Neden böyle oluyor onu bul
Haklısın ben biraz hastalık hastasıyım da acaba elim ağrısa beynime yorarım sürekli bedenimi dinliyorum
Takıntı var gereksizmş bir şey
Kısa mantık hadi ordan cevap bu