Markette çalışıyorum 1 yıldır ağır kaldırmaktan belim ağrıyor hep aynı yer ne yapmamı önerirsiniz nasıl aşacağım bu durumu alışır mıyım
3 ay
Markette çalışıyorum 1 yıldır ağır kaldırmaktan belim ağrıyor hep aynı yer ne yapmamı önerirsiniz nasıl aşacağım bu durumu alışır mıyım
Ara sıra sadece 5-10 dk egzersiz yapsan ağrıların hafifler sürekli de ağrımaz. İşten çıktıktan sonra mutlaka ama mutlaka "çocuk duruşu" ve "kobra gerilmesi" hareketlerini yap, sırayla ve 3-8 set şeklinde bir o bir o olarak yaparsan daha iyi olur senin için, tahmin edemeyeceğin kadar ağrılar azalır.. Omuriliği esnetecek egzersizler yap özellikle.
Bu arada genel olarak egzersiz yapmıyorsan bile "çocuk duruşu" ve "kobra gerilmesi" hareketlerini yapmak zorundasın.. 2-3 gün bile yapsan ağrıların baya bi azaldığını gözlemlersin. Belki ağrı bile kalmaz.
Beldeki kaslarını kuvvetlendirirsen daha az ağrın olur ama bir anda yüklenme ve belini rahatlatacak hareketler yap internette vardır fizik tedavi amaçlı kendin yapabileceğin hareketler, ayrıca masaj aleti gibi bişi varsa ondan da yap bir de sıcak iyi gelebilir sucak su tutabilirsin duşta veya sıcak su torbası gibi ama ağrın belindeki kaslardan mı yoksa omurgadan mı ona göre sıcak uygula çünkü sıcak tedavisi kas ağrıları için yapılır genelde
Cevap
11Cevap
Doğru kaldırma yöntemini deniyerek.
Bacaklarınla çömel öyle kaldır.
Benimle eğilme, yoksa bel fıtığı olursun
Belinle*
Ama oturarak veya dik kaldırmam gereken şeyler oluyor mecburen bele yükleniyorum ağır palet ittirirken de mecburen bele yükleniyorum
Oturarak kaldırmamaya çalış.
Ağırlık geldiyse hemen kalk ayağa.
Oturduğun yerde sürekli oturup kalma.
Boş olduğun zaman squat yap
Palet ittirirken de bacaklarını kullan.
Belini değil
Teşekkür ederim dikkate alıcam
Rica ederim 🙂.
Fazla zorlanıyorsan ayrıl bence işten.
Çünkü sağlığın daha önemli
Başka iş bulmak çok zor ve maaşı piyasaya göre iyi mecburum
Beline sarılan birşeyler vardı. Ben tam olarak bilmiyorum da. Beli koruyordu, sakatlanmalara karşı.
Allah kolaylık sanada zor bir iş.
Ben de tarlada ağırlık kaldırıyorum alıştım galiba ama sen alışma başka bir pozisyonda çalışmaya bak çöker gidersin haberin olsun
Erkekle kadın bir değil ama doğurganlığı bile etkiliyor zamanla
Biliyorum onun için farklı bir pozisyonda çalışmaya bak
Bel fıtığı yolda haberin olsun
Buradaki sapıkların yorumunu da dikkate alma
Bel fıtığı olduğunu düşünüyorum.
Kuyruk sokumuna doğru bi ağrı
Geçmiş olsun, çok vakit kaybetmeden travmatoloji ye görünmeni tavsiye ediyorum.
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Farklı bir işe gir fıtık falan olursun.
Market isinde calisanlara çok üzülüyorum gerçekten
Yaş kaç senin
Fıtık olur
İşi bırak
İşi bırak. Fitik olacan
erkek yokmu magazada
Fıtık olabilir
korse
Beline baktir