İnsanlar psikopat kelimesi duyunca akıllarına kötü şeyler yapan kişiler geliyor, bunu okuyan arkadaşım senin aklına ne geliyor bilemem 🙂 (bu emojiyi koyarken -_- böyle bakıyorum) internete baktığımda bazı kişiler psikopatlarında duyguları olduğu ve çabuk sinirlendikleri söylüyorlar. Oysaki ben hic bir duyguyu hissetmiyorum. kalp ritmim sağlık sorunları dışında (sağlık sorunum yok 🙂) asla degişmiyor.
BURADAN SONRA ÇOCUKLUK HİKAYEM VAR PSİKOPATLARIN PSIKOLOJİSİYLE İLGİLENİYORSAN GEÇEBİLİRSİN.
Çocukluğumda kendimi herkes gibi normal sanıyordum. Çocukken sürekli insanları gözlemler ve dinlerdim. Yaptıkları her hareki, söyledikleri her sözü birazcık değiştirip kendi kişiliğimi oluşturuyordum. (Başkalarını taklit ediyordum) ne yalan söyliyim çocukken beni seven cok fazla insanı üzdüm, hakaret ettim fakat onlar beni sevdikleri için kızsalarda üzülselerde yanımda kalmaya devam ediyorlardı.(benim için sevgi birine bağımlı olmak, madde bağımlılığı gibi) aslında onları kırmak ve üzmek istemiyordum. Ben hiç bir şeye üzülemedigimden onların rol yaptığını sanıyordum açıkçası. Ondan sonra bir arkadaşım benimle olan arkadaşlığı kopardı, o en sevdiğim arkadaşımdı. (Elimden uyuşturucum alınmış gibi hissettim) Çok üzdüğüm bir diğer arkadaşım ise sessiz sedasız hayatımdan çıktı.(annesi hakkında çok iğrenç şeyler söylemiştim oysaki o beni affettiğini ve beni sevdiğini söyledi) bir diger arkadaşımsa taşındı. Bütün arkadaşlarım hayatımdan çıkmıştı. Hayatımda hiç yalnızlık çekmemiştim. İnsan bilmediği şeyden korkar derlerya bende öyleydım işte (hiç bir şey hissetmiyordum oysaki) yalnızlıktan kortuğumu sanıyordum fakat birkac ay sonra yalnız bana aşırı hoş gelmeye başladı bende (nedenini hatırlamıyorum) dinleri araştırmaya sorgulamaya ve bolca düşünmeye basladım. (Haliyle yalnız olduğum için düşünmek için bolca vaktim vardı) bir sürü ateistle, bir sürlü hafızla, islam hakkında çok bilgili kişilerle konuşup tartıştım. Bilgimd bilgi katıyor haliyle imanım daha da kuvvetleniyordu. Namaz kılıyordum ama kıldığım namaz daha anlımı geliyordu. (Namaza kendimi rahatlatmak için başlamıştım) sonra sınıfa yeni bir öğrenci geldi. O zaman yalnız olduğum için kendim olabiliyordum. Donuk bir yüz ifadesi ve rahat hareketler. Sınıfa yeni gelen çocuk, boş derstte yanıma oturdu ve benimle konuşup gülüşmeye başladı, haliyle bende alışkanlıktan dolayı istemeden ona uyum sağladım. (Şimdi biri bana yaklaştığında her zamanki yüz ifademle ne istediğini ve yalnız kalmak istedigimi söylüyorum, nazikçe, pek beceremesemde) onu tanıdıkça ondan hoşlanmamaya basladım (dedikodicu çıktı, hem büyük günahtır, hem nefret ettiklerim listesindedir.) Ona bir anda kendi kişiliğim gösterip onunla arkadaş olmak istmedigimi söyledim ve oda şaka yaptığımı sandı ve benimle bağını koparmadı. (Benden başka arkadaşı yoktu, zaten kimse onu sevmiyordu, bana göre yalnız kalmamak için yanımdan ayrılmadı. BENCE) sonra liseye geçtim ve onunla olan bağımı kopardım (internetten engelledim) lisedeki ortamı ve yeni arkadaslarımı sevmiştim fakat sıkıldım. (Rol yapmak yorucu gelmeye başlamıştı. Her gün sınıf gülümseyip selam vermek konuşmak, muhabbet etmek o kadar anlamsız ve saçma geliyorduki) ve okulu bıraktım benim için bir anlamı yoktu zaten. O zamanlarda kendimi normal sanıyordum, unutmadan.
ŞİMDİ PSİKOLOJİME GEÇELİM
siz psikopatlar hakkında ne düşünüyorsunuz bilmiyorum açıkçası fakat bir psikopatın hiç bir duygusu yok onun haricinde bir psikopatın normal bir insandan hiç bir farkı yoktur. (Ben böyleyim başkasını bilemem)
Ben korkuyu, mutluğu, üzüntüyü, öfkeyi hiç hissetmedim eğer çoçukluğumu okuduysanız, çocukken herkes gibu duygularımın olduğunu düşündüğümü okumuşsunuzdur. Çoçukken duygunun hissedilebilecek bir şey olmadığını düşünürdüm. Çoğu psikopatta böyledir aslına bakarsanız, kendini herkes gibi normal sanar ve öyle davranır. İşte bu yüzden birinin psikopat olup olmadığını anlayamazsınız (bende anlayamam) kendini size açmadıysa tabi.
Psikopatlık delilik ve normalliği arasındadır ne delirebilirsin ne normal olabilirsin sadece taklit edebilirsin. Çok sevdiğin birinin öldüğünü düşün, ne öfkelenebiliyor nede üzülebiliyorsun. İçindeki boşluk yüzden ne delirebiliyor nede acı çekebiliyorsun, sadece kafan karışık, ne düşüneceğini bilemeden sevdiğin kişinin cesedine boş gözlerle bakabiliyorsun. Hiç bir şey hissetmediğin için ne kendine kızabiliyor nede kendinden iğrenebiliyorsun.
Karşında elli kişilik bir grup olduğunu düşün, onların karşısında dimdik duruyor onlarla savasmayı hayal ediyorsun. İçinde her zaman ki boşluk hissi karşındaki yıkıcı tehtidi algılamamanı sağlıyor taki kendini hastenede vücüdunun alçıya alındığını görene kadar.
Çok istediğin ve elde etmek için çabaladığın o şeyi elde ettiğinde mutlu olmayı beklerken içinde ki o derin hiçliği hatırlarsın, aklından çıkmaz, o gece satlarce yatakta tavanı izlersin.
Sevdiğin biri ölünce hiç bir üzüntü hissetmessin ama bağımlı olduğun o kişi bir anda ortadan kaybolunca yasadığın çaresizlik ve içinde biriken umutsuzluk yüzünden saatlerce ağlarsın. Yarın olunca elhamdulillah der ve günlük rutinine devam edersin.
Psikopatlığın kişilikle bir alakası yoktur sadece hic bjr duyguyu hissetmemektir azıcık bile. Bir psikopat zalimde olabilir, iyilik sever merhametli biriside olabilir. Kötü ya da zalim olmanın psikopatlıkla bir alakası yoktur. Kötü ve iyi biri olmak kişinin verdiği bir seçimdir.
Yazım hatalarım için kusura bakmayın. Evet epey bir uzun oldu (toplam 5696 kelime) ama umarım bilgilenmiş ve psikopatların psikolojisi hakkında biraz bile olsa bilgi sahibi olmuşsunuzdur. Bunları yazarkende hiç bir şey hissetmedim, nefes alış verişim dışında.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Güzel yazmışsın okudum hepsini. Psikopat kelimesinin tanımına iyi bir bakış açısı getirmişsin. Ben ise onların duyguları daha geri planda tuttuğunu, empati eksikliği olmasına karşın insanların duygularını iyi taklit edebildiğini, çoğunlukla zeki olduklarını, dürtüsel davranma eğiliminde olduklarını biliyorum. Yani yazdıkların banada bilgi ve birinci şahıstan bakış açısı kazandırdı eline sağlık.👍🏻
Teşekkür ederim çok naziksin 😊
Rica ettim. Şunuda demek isterim sanada bir bakış açısı kazandırmak amacıyla. Bu duygusal donukluk, gerçekliğin algılanmasında önemli bir uyaran eksikliği ancak bu sanki görme yetisinin doğuştan olmaması gibi ve doğuştan olmadığından dolayı eksikliğini hissetmemen gibi aynı zamanda. Yani eğer yanlış değilsem senin için bu hislerle yaşamak normal ve alışılmış olmalı.
Gerçekleri algılamakta zorlanıyormuyum bilmiyorum ama bir konu hakkında düşünürken duygusuz olmam yüzünden daha sağlıklı düşünmemi sağlıyor. Ve evet psikopatların empati eksikliğininde olma sebebide bu hic bir şey hissetmediklerini bilmiyorlar o yüzden baska insanlarıda kendileri gibi sanıyor bu yüzden bir psikopat birine kırıcı sözler söylediği için karşısındaki kişiyi üzebilir ya da sinirlendirebilir. Karşısındaki kişi ağlar ya da bağırır ve duygularını gösterir. Bunu gören bir psikopat karşısındaki kişinin kendisini manipüle etmeye çalıştığını düşünebilir ya da karşısındaki kişinin neden böyle bir tepki verdiğini anlamlardıramaz ve boş boş karşısındakini seyredebilir başka bir örnek vermem gerekirse bu daha çok saf bir kişiliği olan psikopat için gecerli içi boş bir özür dileyip karşısındaki kişinin yaptığı hareketleri anlamlandırmaya çalışabilir
Asılda hislerim için normal ya da farklı diyemem çünkü hiç bir şey hissetmiyorum tamamen içim boş yani hic bir şey hissetmiyorum bunu nasıl anlatabileceğimi de bilmiyorum hiçlik gibi bişi yani hissetmiyorum kaba olduysam özür dilerim anlayamıyorum
Hayır sorun değil. Bunu neden buraya yazdığını da bilmediğini ifade etmişsin. Sonra demişsin ki, daha çok akıl sağlığını korumaya çalışıyormuşsun. Cümleler çok sorgulamalı yani ne demen gerektiğini bilmiyosun duygusal donukluk olduğundan dolayı ve beyinde cümle kurma olayı duygusal deneyimlerdende etkileniyor bu kısım anlaşılabilir. Kendi ruh halini veya başkalarının halini anlamakta zorluk olabilir. Buraya kendini anlatmaya gayenin daha çok kendini ifade etme isteği olduğun aşikar. Akıl sağlığını koruma isteğin ve bu eylemin bağlantılı çünkü insan deneyimlerini anlatıp duygudurumlarını ifade ettikçe kendini dengede tutar ve akıl sağlığını koruyabilir. Bu arada gerçekleri algılamakta zorlandığını iddia etmemiştim, nasıl ki görüntü, ışık, insan sesleri bir uyaran ise insan duyguları da bir uyarandır. Nasıl ki görme, dokunma, işitme duyularında bir eksiklik gerçekliğimizi etkiliyorsa duygusal olarak hissizlikte etkileyebilir ancak tabiki bu daha önceden hissedip sonradan hissedemeyende daha fark edilebilir. Doğuştan görme yetisi olmayanla sonradan görme yetisini kaybeden aynı değil, bu örnek gibi diyebiliriz. Diğeri bunun eksikliğini hissedebilir çünkü daha önce deneyimledi ve bu gerçekliğini önemli ölçüde etkiler. Diğeri ise doğuştan bilmiyor yani senin durumunda, doğuştan duyguların nasıl bir şey olduğunu bilmiyor ancak taklit edebiliyor ancak mesela üzüntüyü taklit ettiğindede hala bir uyaran hissetmiyor duygu onu sarmıyor gibi denilebilir mi? Bende ifade edemedim galiba. 🤣 Yani duyguları taklit ederken duygu ile hiç etkileşim olmuyor mu bunu merak ettim? Ve duyguların sınırı nedir? Çünkü normal bir insan bile en soğukkanlı halinde pişmanlık, umutsuzluk, kırgınlık vs hisseder. Psikopat bir bireyin duygusal olarak sınırı nedir nereye kadar hisseder veya sadece çevresel uyaranlar onun dürtülerini mi tetikler? mesela biri tüm tuşlarına basıp yani seni sinirlendirse sende onu dövme isteği uyanabilir mi? sonuçta öfkede bir duygu. Bende anlatamadıysam kusura bakma. 🙃
Yazı çok uzun olmuş ya..🤣neyse sen kısa cevapta verebilirsin istersen sorun yok. Sohbet uzun olmasın dersen.
Hayır sorun değil :) yazdığım cümleler psikopatlıkla bir alakası yok bu benim kişiliğimle alaka eğer bir konu hakkında yüzde yüzde emin değilsem bilmiyorum derim. Dediğim gibi psikopatlığın insan psikolojisine bir etkisi yoktur. Zaten eğer başka bir psikopatla iletişim kurarsan cümlelerinin benimle uyuşmadığınıda fark edersin. Ve akıl sağlımı korumaya çalışmamın sebebide kişiliközelliklerinden dolayı. Ben çocukluğumdan beri fazla düşünen süreklo doğru kararlar vermeye çalışan biriyim o yüzden akıl sağlığımı kaybedip istemediğim şeyleri yapmak istemiyorum. Bununda psikopatlıkla alakası yok tamamen kişilik özelliği. Ve kendimi anlatmamın sebebi kendimi ifade etme isteğimden değil aslında sadece uyuyamamıştım ve canım sıkılmıştı bende insanların bu konu hakkındaki düşüncelerini merak ettim. Duyguları olan birinin beni anlamasının mümkünatı yok tabi ki ama merak ettim. Dediğim gibi gerçekleri algılamakta zorlanıyormuyum bilmiyorum ama insanların yaptıkları çoğu şeyi saçma, gereksiz ve bazılarınıda tarikat ayinlerine benzetiyorum. Ben duygulatı taklit ederken hiç bir şry hussetmiyorum ama role kendimi çok kaptırıt ve gerçekten üzüldüğümü ya da sinirlendiğimi düşünüp o anda ağlayabilir öfkeden deliye dönmüş gibi bağırop çağırabilirim. Ama kısa bir sürr sonra içimdeki hissizliği fark ederim ve sakinleştiğimi düşünüp ağlamayı ya da bağırmayı bırakırdım. Bu yazdığım örnek, ben daha psikopat olduğumu öğrenmeden yaptığımdı.
Başka psikopatları bilemem ama benim hiç bir duygum yok çoçukken annanem ölüncede azıcık göz yaşı döküp sonra her zamanki donuk halime dönmüştüm. Annem bana öğlum ağlayabilirsin diyordu oysaki benim aklımdan ben ağlamak istemiyorum ayran içmek istoyorum diyordum. Açıkçası üzülmediğim ve ölümü için hiç bir şey hissetmediğim için biraz moralim bozulmuştu aslında. Bendd sürekli ağlayan anneme destek olurdum. Anneme destek olma sebebim onu anladığım için ya da onu anlayamadığım için değildi içimden geldiği için ona destek olmaya çalışıyordum. Hala da öyleyim aslında birinin bir derdi olduğunda sadece dinlerim ve eğer istiyorsa sırtını sıvazlarım. İnsanların derdini dinlediğimde onların birer aptal olduğunu düşünürüm. Çok derdi olan insanları dinlediğimde çoğu çocukları ve aileleri hakkında sorunlarını anlatıyorlar öyle haberlerde gördüğümüz büyük aile sorunları var. çoğununda öyle aileleri, ve çocukları vardı. Bende bu kadar hayırsız insanlara neden bu kadar yıl boyunca katlandıkları düşünürdüm ama bunu söylemezdim, sonuçta kendi kararları. Bu yazdıklarımında hepsi benim kişiliğimle alakalı psikopatlıkla bir alakası yok aslında. Bırine yardım ederken falan içimden geldiği için yaparım Kısaca. Özetlemek gerekirse birisi yüzüme baka baka Allaha sövse bile hiç bir öfke kırıntısı hissetmem sadece ne yapmam gerektiğini hızlıca düşünür ya da ezbere hareket ederim. Beni içi boş bir teneke gibi düşünebilirsin yaşadığım şeylerin aslında benim için bir önemi yok kolum bacağım kopsa elhamdulillah der geçerim. Ben her şeye kelime anlamına göre değerlendiririm mesala en güzrl örnek cumhuriyet kelimesi, herkes için özgürlük anlamına gelsede benim için her sözcük gibi içi boş bir kelime. Sanırım daha yazabileceğim başka bir şey aklıma daha fazla bir şey gelmiyor. Eğer istemeden kaba davrandıysam ya da istemeden seni incittiysem gerçekten özür dilerim
şu an ancak okudum yazını. İfade etmeye çalıştığın ve yanıtladığın için teşekkür ederim. Yani anlamamı sağladın. 🤗
Rica ederim 😊
Bunu anlatma sebebin nedir?
Canım sıkıldı
Neye mesela
Hiç bir şeye sadece şu aralar uyumakta güclük çekiyorum, ve bu yazıyı yazmam 2 saatimi aldı ve hala uykum yok
Kelimesine kadar saymışsın ya da abarttın bilemiycem hissizlik zor kendinle savaşında zor olmalı.
Üzgünüm kelimesine kadar saymadım, sağda altta görünüyordu bende yaziyim dedim belki birinin aklına takılır diye aslında kendimle savaşmıyorum açıkçası lek umursamıyorum belkide umjrsayamıyorum bilmiyorum hic bir şey hissetmiyorum ama daha cok akıl sağlığımı korumaya çalışıyorum, aslında akıl sağlığım hiç bozulmadı ama yapabileceğim en mantıklı şey bu olsa gerek. Ve geç yazdığım icin lütfen kusura bakma ve istemedende olsa kabaysam özür dilerim
Kalbinin içi de bir girdap biliyor musun? Kaba değil çok naziksin teşekkür ederim. Kendini kötü hissetmemen için söylüyorum sen hasta değilsin çok iyisin. Eylemlerini davranışsal olarak aşırı derecede kontrol ediyorsun sadece. Kusurun da yok 😊😉
Teşekkür ederim ne hissedeceğimi bilmiyorum ama yüzümde sebebsizce bir gülümseme oldu sende çok nazik ve cok güzel bir insansın teşekkür ederim 🙂
😊😊 gel seni bi seviyim
Teşekkür ederim ne düşünmem gerektiğini bilemiyorum 😊
🙏🏼 düşünürsen bulursun
Peki düşüneceğim 😊
😻